Home

Achtergrond

'Samenleving moet duurzame landbouw meer waarderen'

De samenleving mag wel wat meer waardering hebben voor de bijdrage die de agrosector levert aan verduurzaming.

Dat heeft LNV-minister Gerda Verburg gezegd in haar nieuwjaarstoespraak.Verburg stelde dat het agrocluster veel doet aan innovatie en verduurzaming. "De Nederlandse land- en tuinbouw behoort wat dat aangaat tot de wereldtop. Vermaatschappelijking van de landbouw vraagt om wederkerigheid; de maatschappij mag wel wat meer oog hebben voor de bijdrage van het agrocluster. Dat betekent erkenning en een goede prijs voor een goed product."

Verburg wil komen tot één informatiesysteem voor duurzaamheid, waarin zaken als milieu, dierenwelzijn, eerlijke handel en watergebruik zijn opgenomen. Ze sprak ook over de Q-koorts, waarvan geitenhouders en patiënten slachtoffer zijn. "We zullen er nog een tijdje mee te maken hebben."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.