Home

Achtergrond 1 reactie

Salmonella op de weg terug

Het aantal mensen dat ziek wordt door voeding met salmonella en het vergelijkbare campylobacter is in de Europese Unie voor het vijfde achtereenvolgende jaar afgenomen.

Het Europese EU-agentschap voor veilig voedsel Efsa meldt dat in een rapport over 2008. Salmonella en campylobacter zijn dierziektes die meestal via eieren en kippenvlees bij mensen terechtkomen. Vooral bij kinderen kan het leiden tot buikgriep, diarree, koorts of ernstiger aandoeningen.

De EU-landen bestrijden de dierziektes actief. Dat heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat het aantal Europeanen met campylobacter in 2008 uitkwam op 190.000, zo’n 10.000 minder dan het jaar ervoor. Salmonella besmette 131.000 Europeanen: ongeveer 20.000 minder dan in 2007.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boer geweest

    Dat is niet zo, salmonella kan zelden voorvallen in legbatterijen en de oorzaak waarom er aanhoudend ziektes onder pluimvee voorkomen is wakkerdier de schuld van want die willen hebben dat de kippen naar buiten moeten en daar worden de ziektes gewaarborgd. De stichting wakkerdier doet van de morgen tot de avond schade voor de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.