Home

Achtergrond

SP wil af van provincie Gelderland

De SP in Gelderland wil af van de provincie Gelderland. De partij liet zondagavond weten een referendum te willen waarin de inwoners van Gelderland kunnen beslissen of ze de provincie Gelderland willen afschaffen of willen behouden.

De SP zal dit voorstel doen tijdens het debat dat woensdag wordt gehouden in Provinciale Staten over de toekomst van de provincie.

De SP-fractie wil af van "die grote onoverzichtelijke provincie Gelderland''. In plaats daarvan gaan wat de SP betreft zoveel mogelijk taken naar gemeenten, een deel naar het Rijk en wat over blijft naar vier nieuwe democratisch gekozen regio's, Achterhoek, Veluwe, Rivierenland en de stadsregio Arnhem/Nijmegen.

"De SP signaleert dat de provincie Gelderland op aantal aspecten ver van de mensen staat'', aldus de socialistische partij. Gelderland bestrijkt volgens de socialisten een erg groot oppervlak. "Bovendien speelt Gelderland voor de meeste mensen nauwelijks een rol qua identiteit. Vrijwel niemand voelt zich echt Gelderlander. Achterhoeker, Veluwenaar, Nijmegenaar, Arnhemmer, dat wel. Maar Gelderlander?'', zo vraagt de Statenfractie van SP zich af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.