Home

Achtergrond

SHO nog steeds aan het nabellen

Tientallen vrijwilligers zijn nog steeds bezig de mensen te bellen die tijdens de televisieactie voor Haïti afgelopen donderdag hun gift niet kwijt konden.

De lijnen waren zo overbezet dat ze uiteindelijk op een bandje hun naam en telefoonnummer konden achterlaten.

Zo konden de mensen later worden teruggebeld. "We roepen voor deze actie zo veel mogelijk vrijwilligers op, omdat we het zo goedkoop mogelijk willen doen'', aldus een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Er worden vrijwilligers geworven via fora op internet en onder vrienden en familie van werknemers bij de verschillende hulporganisaties die bij de SHO zijn aangesloten.

Hoe lang de belactie nog gaat duren is niet bekend. Mede om die reden geven de SHO voorlopig geen tussenstand meer door over wat er nu bovenop de ruim 83 miljoen euro nog is binnengekomen. De SHO willen zo voorkomen dat er verkeerde bedragen gaan circuleren. "De eerste indruk is wel dat er nog steeds positief wordt gereageerd op de oproep om geld te storten voor de slachtoffers in Haïti.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.