Home

Achtergrond 2 reacties

Russische vleesindustrie wil importquota afschaffen

Rusland hoeft geen vlees meer te importeren. De binnenlandse productie is voldoende om de behoefte te dekken.

Dat stelt Vadim Dimov, de directeur van Dimov Company, een van Ruslands grootste vleesproductiebedrijven. Nieuwssite Meat International maakt melding van Dimovs opmerkingen.

Dimov roept de Russische regering op af te stappen van importquota en over te stappen op een stelsel van importheffingen om zo de binnenlandse productie te beschermen.

Ook de voorzitter van de organisatie van vleesproducenten in Rusland, Musheg Mamikonyan, vindt dat de al ingekrompen importquota van Rusland voor dit jaar nog wel verder kunnen worden verkleind. Volgens Mamikonyan is er vooral bij pluimveevlees sprake van compromisquota, en is er eigenlijk al overproductie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Deze ondernemer begrijpt hoe je je eigen productie prikkelt en de omzet op termijn laat groeien. Wordt in Rusland (geldt voor elk land) meer geproduceerd, wordt er ook meer verdiend door meer mensen en zal de markt in volume groeien. Bijkomend voordeel is je houdt je geld in je eigen economie en je weet wat je eet. Amerikaans vless is ontsmet met Chloor hier moet je een Rus niet me aankomen.

  • no-profile-image

    Lintelose

    Waren ze hier ook maar zo slim...Han!

Of registreer je om te kunnen reageren.