Home

Achtergrond 1 reactie

Ruimen bij winterweer tast welzijn geiten niet aan

De winterse omstandigheden waaronder geiten worden geruimd hebben geen invloed op het welzijn van de dieren.

Dat heeft de Commissie Vaarkamp-Ohl vastgesteld tijdens onaangekondigde inspecties in de derde week van ruimingen. De VWA-teams leden wel veel kou.

De Commissieleden Henk Vaarkamp en Frauke Ohl spreken in een kort verslag aan minister hulde uit voor de "duidelijk getrainde werkwijze’’ van de ruimingsteams. Ze waren goed op de hoogte van eerdere adviezen van de commissie om bij het laten inslapen van de dieren met rust en geduld te werk gegaan.
In deze derde week hebben wetenschappers uit de gedode dieren vruchtwater afgenomen zonder ze te openen. Deze werkzaamheden gingen niet ten koste van levende en dode dieren, aldus Vaarkamp en Ohl.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bart

    Nee, maar de geiten die overblijven is die lege stallen zullen het wel koud krijgen! Normaal waren ze met veel meer om elkaar warm te houden! En vrachtwater afnemen, en dan tot de conclusie komen dat ze gezonde dieren hebben afgemaakt! Ik snap ook niet dat er nu bij boeren tankmelkmonsters binnen komen die vrij zijn van Qkoorts, terwijl ze eerst besmet waren, dan rijst mij de vraag, waren die 1e testen wel goed? Je zult het nooit weten, strijden tegen de overheid...één vergeefse moeite! Zo komen ze makkelijk en vooral goedkoop van de geitensector af!

Of registreer je om te kunnen reageren.