Home

Achtergrond

Rugpijn grootste vijand van militair

Niet verwondingen die zij in het gevecht hebben opgelopen, maar rug- en gewrichtspijn zijn de belangrijkste reden waarom Amerikaanse militairen in Afghanistan en Irak in een militair ziekenhuis in Duitsland zijn opgenomen.

Dat blijkt volgens de BBC uit een onderzoek onder 34.000 Amerikaanse militairen die van 2004 tot en met 2007 in een hospitaal in Duitsland belandden.

Slechts 14 procent van de militairen die naar Duitsland werden vervoerd, bleek in de gevechten gewond te zijn geraakt. Bijna een kwart van alle gewonden leed aan rug- of gewrichtspijn. Volgens het onderzoek, dat is uitgevoerd door wetenschappers van de John Hopkins School of Medicine in Baltimore, leden andere militairen aan darmontstekingen, longkwalen of borstpijn. Het aantal psychische klachten nam sterk toe. Bij de militairen in Afghanistan was zelfs van een verdubbeling sprake.

Naar aanleiding van het onderzoek, dat het medische tijdschrift The Lancet heeft gepubliceerd, heeft het ministerie van Defensie in Washington besloten te onderzoeken of de bepakking van de militairen te zwaar is. Ook gaat het na of zij te lang achtereen moeten werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.