Home

Achtergrond

Ruding: kennis ontbrak bij toezichthouders

Wereldwijd had geen van de toezichthouders op tijd voldoende deskundigheid in huis om de innovatieve maar complexe financiële producten te begrijpen.

Dat zei oud-minister van Financiën en oud-bankier Onno Ruding vandaag bij de parlementaire onderzoekscommissie die de oorzaken van de financiële crisis bekijkt. De complexiteit van financiële producten die tussen financiële instellingen werden doorverkocht om het risico af te dekken, worden gezien als een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van de crisis.

Het toezicht in Nederland was volgens Ruding beter dan gemiddeld, maar "dat is een schrale troost''. De vraag hoe toezichthouders aan voldoende deskundig personeel kunnen komen, is volgens Ruding lastig te beantwoorden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.