Home

Achtergrond 1 reactie

Rouvoet strijdt tegen gehoorschade jongeren

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) komt nog voor de zomer met een actieplan tegen gehoorschade bij jongeren door te luide muziek.

Samen met onder meer collega-bewindslieden van Volksgezondheid en Sociale Zaken, de muziekindustrie, horeca en concertorganisatoren wil hij een plan van aanpak maken.

In de Tweede Kamer hebben de afgelopen tijd vooral CDA en de ChristenUnie aangedrongen op maatregelen, omdat gehoorschade bij steeds meer jongeren voorkomt. Een woordvoerder van Rouvoet zei donderdag dat de horeca en muziekbranche vooral wordt gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen, zodat regelgeving niet nodig is.

Zo biedt de ChristenUnie-jongerenorganisatie PerspectieF in een Utrechtse disco donderdagavond aan Rouvoet "een eerste setje oorbehoedsmiddelen'' aan. De jongerenorganisatie roept discotheken en poppodia op om oordopjes aan hun gasten beschikbaar te stellen, zoals dat bijvoorbeeld ook met voorbehoedsmiddelen in automaten gebeurt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Heavy metal is in ,nu met oordopjes

Of registreer je om te kunnen reageren.