Home

Achtergrond 3 reacties

Roséprijs knalt door grens €3

Een stabieler jaar ten spijt, 2010 begint met een knal. Rosés ouder dan 8 maanden noteren maar liefst €0,30 hoger en komen uit op €3,03 per kg geslacht gewicht.

Het aanbod is zeer matig. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het wegvallen van de slachtpremie per 1 januari. In december wilde iedereen nog de premie meepikken, maar nu is het gedaan met het aanbod. Intussen viel de vraag niet stil. De markt zal wel weer in balans komen, maar dat duurt nog even. Tot die tijd stijgen de prijzen verder door.

Ook de jonge rosés worden duurder. Hier komt €0,17 bij de prijs op, tot €3,52 per kg geslacht gewicht.

Blank kalfsvlees zit ook sterk in de plus. Ook hier is het aanbod zeer klein. Blank noteert €0,14 hoger en komt uit op €4,73 per kg geslacht gewicht. Ook blank wordt nog iets duurder.

prognose:

rosés en blank duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  beste mensen ik hoor al prijzen van 3.2 boven 8 mnd? waar staan die bij jullie ???? wel de werkelijk heid noteren aub

 • no-profile-image

  zelfstandige

  Inderdaad. Beste redactie van boerderij ik mag er vanuit gaan dat jullie een objectieve verslaglegging van marktprijzen nastreven ten behoeve van de Boer!! Helaas zijn de prijzen die volgens jullie gelden niet accuraat en in de meeste gevallen lager dan de marktprijs. Hierdoor lijkt het dat jullie klakkeloos de gewenste marktbeweging van de grootste integratie ondersteunen en als waarheid doen registreren. Dat is als boer niet altijd prettig om te lezen.

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  beste boerderij waar zijn jullie mee bezig gister rose kalveren verkocht boven 8 mnd voor 3.6 € per kg export turkije weet niet wat jullie doen maar niet goed informeren dat is zeker. jullie gaan zo abbonees verliezen gr uit het zuiden

Of registreer je om te kunnen reageren.