Home

Achtergrond

Rijexamens bij CBR komen weer op gang

Behalve in het zuiden van het land, zijn de rijexamens weer goed op gang gekomen.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moest de afgelopen weken door het winterse weer 24.000 examens uitstellen. Dat meldde het CBR vrijdag.

Het CBR zegt moeite te hebben met het strooi- en schoonmaakbeleid van sommige wegbeheerders, die er vaak voor kozen alleen op doorgaande wegen te strooien. Voor een goede beoordeling van een kandidaat, is het rijden binnen een woonwijk een belangrijk onderdeel. Het CBR gaat dan ook met het ministerie van Verkeer, Rijkswaterstaat en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in overleg om het 'strooibeleid' te bespreken.

Ondanks de winterse omstandigheden heeft het CBR met kunst en vliegwerk in de eerste twee weken van januari toch nog ruim 17.000 rijexamens afgenomen. Kandidaten die een theoriecertificaat hebben dat een dezer dagen afloopt, kunnen rekenen op coulance. Ze hoeven dat volgens een woordvoerder niet meteen over te doen. Het certificaat is normaal gesproken een jaar geldig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.