Home

Achtergrond 2 reacties

Rel om levend begraven varkens

In Oostenrijk is een rel ontstaan rond een experiment waarbij 29 varkens levend worden begraven in sneeuw.

Wetenschappers hopen op die manier nieuwe kennis te vergaren over hoe het mensen vergaat die onder lawines bedolven raken. Dierenbeschermers daarentegen reppen over een walgelijk en onethisch experiment.

De wetenschappers van de universiteit van Innsbruck verdoven de varkens voordat zij onder een kunstmatige lawine worden bedolven. De zwijnen worden voor het experiment aangesloten aan medische apparatuur, zodat de onderzoekers het verloop van de langzame verstikkingsdood kunnen volgen. Na hun dood worden de varkens weer opgegraven en opengesneden voor wetenschappelijk onderzoek.

De sociaaldemocratische SPÖ en de Groenen hebben een spoeddebat in het Oostenrijkse parlement over het varkensverstikkingsexperiment aangevraagd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varkensliefhebster

  Ik vraag me af of dit onderzoek überhaubt zin heeft. Of iemand levend onder een lawine vandaan komt hangt denk ik ook sterk af van de persoon zelf en of zo iemand gewond is of andere aandoeningen heeft. Het blijft dan alsnog gissen hoe lang iemand in leven blijft wanneer hij zij bedolven is door sneeuw...

 • no-profile-image

  Adriaan

  is allemaal wel zo, maar toch heb ik liever dat ze dit op varkens onderzoeken.
  En daarmee misschien meer mensen kunnen redden door de resultaten.
  Je zou maar onder de sneeuw liggen toch!

  gr

Of registreer je om te kunnen reageren.