Home

Achtergrond

Reeds 10,6 miljoen euro op giro 555

Op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) staat reeds 10,6 miljoen euro.

Dat maakte SHO-voorzitter Farah Karimi bekend op Radio 555, de gezamenlijke radio-uitzending van zeven publieke en commerciële radiostations.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking heeft toegezegd het eindbedrag dat donderdagavond wordt gehaald te verdubbelen, waardoor de opbrengst voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti al 21,2 miljoen euro is.

Radio- en tv-marathon voor Haïti van start

HILVERSUM (ANP) - Radio- en televisiezenders staan donderdag tot middernacht in het teken van maar één ding: zo veel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Artiesten, dj's en tv-presentatoren roepen luisteraars en kijkers de hele dag op geld te storten op giro 555, te bellen met 0800-1112 of te sms'en naar 3555.

Zeven publieke en commerciële radiostations maken tot negen uur donderdagvond een gezamenlijke uitzending onder de noemer Radio 555. Dit vijftien uur durende radio-evenement vormt de opmaat voor de grote tv-actie Nederland helpt Haïti die donderdagavond te zien is op Nederland 1, RTL4, SBS6 en TMF. De presentatie van de tv-uitzending is in handen van Jeroen Pauw, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens.

De SBS6-programma's Hart van Nederland en Shownieuws zijn omgedoopt tot Hart voor Haïti. Kijkers van muziekzender TMF kunnen in ruil voor een donatie muziekclips aanvragen.

Rond middernacht wordt de opbrengst bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.