Home

Achtergrond

Recordjaar voor Vlaamse wapenexport

De Vlaamse overheid heeft vorig jaar 326 vergunningen voor de export van wapens en militaire technologie verleend.

In het totaal ging het om een recordbedrag van 282 miljoen euro. Dat is 12 miljoen euro meer dan in het vorige recordjaar 2007. Dat heeft de Vlaamse krant De Tijd dinsdag gemeld. De krant baseert zich op de maandelijkse verslagen van het departement Vlaanderen Internationaal.

Een groot deel van de vergunningen werd verleend voor de export van onder meer nachtkijkers en beeldschermen aan onder meer de Verenigde Staten, Israël en Turkije. Daarnaast waren er vergunningen voor de levering van onderdelen voor vliegtuigen, schepen en andere voertuigen aan Pakistan, Turkije en Zweden.

Ook werden er vergunningen afgegeven voor de levering van luchthavenverlichting voor vliegvelden in Afghanistan, Turkije en Oman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.