Home

Achtergrond

Rechter wijst ontslag om plakje kaas af

Het op staande voet ontslaan van een medewerkster van McDonald's omdat zij een gewone hamburger had voorzien van een plakje kaas, is een veel te zware maatregel.

Dat heeft de kantonrechter in Leeuwarden dinsdag bepaald. "Het gaat hier slechts om één plakje kaas. McDonald's had met een veel minder zware maatregel kunnen volstaan, zoals een schriftelijke waarschuwing'', zo oordeelde de rechter.

De vrouw werkte bij het filiaal van de fastfoodketen in Lemmer. Zij had een collega een plakje kaas op een hamburger gegeven. McDonalds gaat er vanuit dat het dan geen hamburger, maar een cheeseburger betreft. Die is duurder dan een gewone burger en daar is niet voor betaald. De hamburgerketen zegt dat bovendien de huisregels zijn overtreden. Het is werknemers verboden om voedsel weg te geven aan familie, vrienden of collega's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.