Home

Achtergrond

Racisten pleegden 26 moorden in 2009 in Moskou

Racisten hebben vorig jaar zeker 26 mensen vermoord in Moskou.

Dat zei de baas van de politie in de hoofdstad van Rusland vandaag, zo meldde het Russische persbureau Interfax. Ook raakten 25 mensen met een niet-slavisch uiterlijk in 2009 zwaargewond tijdens aanvallen in de miljoenenstad door radicaalnationalistische criminelen. Korpschef Vladimir Kolokoltsjev bracht het nieuws naar buiten, een dag nadat circa duizend mensen in Moskou hadden meegedaan aan een betoging tegen racisme.

Kolokoltsjev gaf geen cijfers over racistische aanvallen in voorgaande jaren. Geweld tegen migranten is al jaren een probleem in Rusland. Zowel gastarbeiders als studenten uit andere landen worden het slachtoffer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.