Home

Achtergrond 17 reacties

Rabo partij in zaak Vreba-Hoff

De Rabobank in de Verenigde Staten is betrokken bij de jongste rechtszaak tegen Vreba-Hoff.

Dat blijkt uit stukken bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Ohio.

De rechtbank heeft vorige week met onmiddellijke ingang twee melkveebedrijven van Vreba-Hoff onder curatele gesteld: Wild Cat Dairy en Blue Stream Dairy. Dat gebeurde op verzoek van de bank Agstar Financial Services. Die wil beslagleggen op de melkveebedrijven.
In afwachting van een oordeel van de rechter is een toezichthouder aangesteld. Volgens de bank is Vreba-Hoff er niet in geslaagd een miljoenenlening op tijd terug te betalen.

In de stukken wordt Rabo AgriFinance genoemd als partij in deze zaak. Rabo AgriFinance is in de VS verantwoordelijk voor kredieten van de Rabobank aan de agrarische sector en is een van de grootste kredietverstrekkers in de Amerikaanse landbouw. Concurrent Agstar Financial Services is eveneens een grote bank in de agrarische sector en net als de Rabobank een coöperatieve landbouwbank.

De omvang van de leningen, die de Rabobank aan Vreba-Hoff heeft verstrekt voor deze en overige melkveebedrijven in de VS, is onbekend. Het hoofdkantoor van de Rabobank wil geen mededelingen doen over de zaak. "Wij gaan niet in op individuele gevallen", zegt een woordvoerder.

De Rabobank wil evenmin zeggen of de bank betrokken is bij de herfinanciering van Vreba-Hoff of de financiering van nieuwe zuivelprojecten van de firma in India. Daar wil mede-eigenaar Willy van Bakel op grote schaal zuivel gaan produceren.

Lees ook Weer bedrijven onder toezicht

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De rabobank heeft zover ik weet nog geen enkel bedrijf volledig gefinancierd in Duitsland. Dus ik kan ook bij de vorige conclusie aansluiten. Een grote mond maar verder niets.

 • no-profile-image

  .

  Jakob Brand maakt meer kapot dan men lief is!!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  unaaitmesteedsofamerica, die zekere Ben die eerst bij de Rabobank gewerkt heeft en dan bij Vreba-Hoff en al snel weer terug naar Nederland ging. Hij was waarschijnlijk gegrepen door alle wonderlijke verhalen van WvB. Maar toen hij zag hoe de vork werkelijk aan de steel zat, wist hij genoeg. Het waren alleen maar fabeltjes. En hij zal de rabobank ook wel geinformeerd hebben over de werkelijke situatie van Vreba-Hoff. (Of hij was in opdracht van de Rabobank gestuurd om uit de zoeken hoe het zat met Vreba-Hoff). Daarom dat de Rabobank ook geen nieuwe bedrijven van WvB heeft gefinanceerd.

 • no-profile-image

  John

  wat kan ons dat nou schelen. praat over de situatie in Nederland over de overfinanciering van de glastuinbouw veehoudeij of de bloembollen kwekerijen . Als ze de bedrijven nu zouden verkopen met een dramatische solvabiliteit dan zouden de prijzen 50 tot 60%naar benedengaan. Dan heeft de Rabo bank een heel groot probleem hier in Nederland

 • no-profile-image

  .

  Jakob Brand is de buitenland specialist van Rabobank Nederland. Hij heeft voor enkele jaren het advies gegeven aan Nederlandse emigranten om met van Bakel in zee te gaan en niet met andere makelaars. Dit zegt genoeg over het kennis niveau van Rabo Nederland. Dit zegt voldoende over mensen kenis van deze man. De Rabobank blijft altijd naar buiten komen als beste jongen van de klas. Maar als we alles wat er de laatste tijd gebeurd is goed annaliseren en vergelijken met andere banken dan zijn ze zeker niet beter.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Die Jakob is de opvolger van Ben! En die zekere Ben verkondigde toen ook al "rabo wil financieren alleen als je met Vreba-Hoff gaat bouwen in de USA", een jaar later stond (en staat volgens mij nog) hij bij WvB op de loonlijst?? Hoezo............. trek je conclusie

 • no-profile-image

  .

  Veehouder oost Duitsland je hebt gelijk dat alleen de slimme ondernemers en laag gefinancierde bedrijven het kunnen overleven. Ik behoor zeker tot de slimme ondernemers!!! Ik heb mijn maatregelen genomen en de financiering buiten de Rabobank geregeld. En dat voor de crises. Nu sta ik er goed voor en heb in 2009 zelfs winst gemaakt. Als ik met mijn financiering bij de Rabobank gebleven was dan had ik geen rode cent gehad om de crises te overleven en door te ontwikkelen.

 • no-profile-image

  jaap

  Met de heer brand kun je sowieso niks beginnen,dus wat dat betreft klopt de vorige conclusie.Voor duitsland heeft hij ook een zeer bekrompen visie en werken ze samen met de verkeerde bank.

 • no-profile-image

  boertje van buten

  de jaarrapporten van rabo vestigingen usa kunnen voor veel duidelijkheid zorgen

 • no-profile-image

  boertje van buten

  de jaarrapporten van rabobanken in de usa kunnen voor duidelijkheid zorgen

 • no-profile-image

  vrouw van agrarier

  Waarde glastuinbouwgrond bijna gehalveerd. Dit is te lezen in het agd onder sierteeld. Over hoeveel honderden miljoenen hebben we het dan. En gehalveerd is nog niet verkocht.
  Laten we hier maar als Hollanders over discuseren. Dan hebben we het nog niet eens over ander agrarische takken zoals melkquotum(lucht) of bollen bouwland waar 200.000 euro hypotheek op zit.

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Waar is deze bank niet bij betrokken? De naam van deze bank, die zo graag pareert
  met hun goede naam, duikt steeds vaker op bij zaakjes met een luchtje!

 • no-profile-image

  Onernemer In binnen en buitenland

  Dat de Rabo niet veel beter is als de andere banken is zel duidelijk. Wat er allemaal gebeurd is, kun je wel als schandalig benoemen. Er is met geld gesmeten voor onzinnige dingen. Als de boer en tuinder nu om een lening vragen, krijg je onzinnige verhalen te horen en komt er nee. De beste boeren doen het niet goed, dat kun je concluderen. Ik dacht dat die mensen kennis hadden, maar wat er uit gekraamt werd is beneden alle peil. De bankel hebben een sleutelfuctie in de samenleving! Maar ze hebben het totaal af laten weten. Er is zeer veel vertrouwen verloren, maar erger ze hebben de ondernemers aan (hun) lot overgelaten in een diepe crisis! Als de banken in het buitenland willen financieren moeten ze mensen met kennis hebben. Niet een zwalker, maar groep van enkele vakbekwame, zware, ervaren mensen die samen verantwoordelijk zijn. Dit voor advies en controle, zodat je niet wordt getilt als je in het buitenland begint met een bedrijf. Nu is het zeer slecht geregeld en kun je slachtoffer worden van verkeerde figuren in de keten. En die zitten er tussen, zelfs bij de grote organisaties die in Nederland en Duitsland zaken doen!

 • no-profile-image

  Sybren

  De banken zijn bang geworden. Nadat de melkprijs omhoog is geklommen in December nemen ze alles. Voor financiering hoef je nu ook niet naar de bank.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Dit is een weinig informatief bericht, helaas in Libelle-stijl geschreven...

  We zitten met z'n allen op een zinkend schip, alleen de slimme ondernemers en de boeren met een lichtere financiering zijn in staat om hoog genoeg in de masten van het schip te klimmen om maar niet in de onvermijdelijke, genadeloze draaikolk terecht te komen!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Gelukkig zijn er in NL niet van zulke grote Boeren als in de USA. Misschien zoekt de Rabo daar een nieuwe Bedrijfsleider ? De huidige barsten waarschijnlijk van het werk, of ???

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Zou het kunnen dat de Rabo mensen in dienst heeft, zachts gezegd, een beetje' foute jongens' zijn....? Ik kan nog een gevalletje BOUWFONDS herinneren. Ik weet niet veel van Vreba hof af.Maar wat ik intussen opgestoken heb is niet best. Vreba hof komt op mij over als een sluwe oplichters bende. Dan lees ik warempel dat ze doodgewoon in India zaken willen gaan doen...ik begrijp daar niets van........HOE IS DIT MOGELIJK?

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.