Home

Achtergrond

Rabo partij in zaak Vreba-Hoff

De Rabobank in de Verenigde Staten is betrokken bij de jongste rechtszaak tegen Vreba-Hoff. Dat blijkt uit stukken bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Ohio.

De rechtbank heeft vorige week met onmiddellijke ingang twee melkveebedrijven van Vreba-Hoff onder curatele gesteld: Wild Cat Dairy en Blue Stream Dairy. Dat gebeurde op verzoek van de bank Agstar Financial Services. Die wil beslagleggen op de melkveebedrijven.

In afwachting van een oordeel van de rechter is een toezichthouder aangesteld. Volgens de bank is Vreba-Hoff er niet in geslaagd een miljoenenlening op tijd terug te betalen.

In de stukken wordt Rabo AgriFinance genoemd als partij in deze zaak. Rabo AgriFinance is in de VS verantwoordelijk voor kredieten van de Rabobank aan de agrarische sector en is een van de grootste kredietverstrekkers in de Amerikaanse landbouw. Concurrent Agstar Financial Services is eveneens een grote bank in de agrarische sector en net als de Rabobank een coöperatieve landbouwbank.

De omvang van de leningen, die de Rabobank aan Vreba-Hoff heeft verstrekt voor deze en overige melkveebedrijven in de VS, is onbekend. Het hoofdkantoor van de Rabobank wil geen mededelingen doen over de zaak. ”Wij gaan niet in op individuele gevallen”, zegt een woordvoerder.

De Rabobank wil evenmin zeggen of de bank betrokken is bij de herfinanciering van Vreba-Hoff of de financiering van nieuwe zuivelprojecten van de firma in India. Daar wil mede-eigenaar Willy van Bakel op grote schaal zuivel gaan produceren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.