Home

Achtergrond

Q-koorts nadelig voor alle bedrijven

Niet alleen de geitenhouderijen die besmet zijn met q-koorts lijden grote schade, ook de bedrijven die ziektevrij zijn ondervinden de nadelige gevolgen door een fokverbod en aanvoerverbod, aldus LTO Nederland daags voor een Kamerdebat over de q-koorts.

Volgens voorzitter Nico Verduin van LTO-Schapenhouderij is de meest effectieve manier om de ziekte onder de knie te krijgen zo gauw mogelijk enten van alle dieren. Hij wil zo snel mogelijk naar het individueel testen van dieren. Tot dusver wordt de ziekte vastgesteld aan de hand van de melk in de tanks van de geitenhouders.

"Voor bedrijven waar geen spoor van de ziekte is aangetroffen, is het de hoogste tijd om de strenge maatregelen aan te passen'', aldus Verduin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.