Home

Achtergrond 1 reactie

Q-koorts bij medewerker hertenkamp Deventer

Geiten en schapen in hertenkampen en dierenweides in Deventer zijn per direct in quarantaine geplaatst.

Dit gebeurde nadat bij een medewerker van een hertenkamp Q-koorts was geconstateerd, meldde de gemeente Deventer vandaag.
Het is onduidelijk of ook de dieren op de betreffende hertenweide aan de Ceintuurbaan besmet zijn. Op in ieder geval zes locaties zijn dieren in hokken afgezonderd om zo contact met het publiek te vermijden.

De verblijven van de dieren worden op last van de burgemeester volgens de richtlijnen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schoongemaakt. Ook wordt het bloed van de dieren onderzocht op aanwezigheid van de Q-koortsbacterie.

"De medewerker is niet ernstig ziek'', meldde een woordvoerder van de gemeente. De afgezonderde dieren worden waarschijnlijk in april gevaccineerd. Tot die tijd blijven ze in afzondering. Op één dierenweide hoeven de dieren niet in quarantaine. Daar zijn de beesten al getest en is geen Q-koorts aangetroffen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Hoe kan het nou, dat hier de testen wel werken, terwijl het bij geiten en schapen van melkveehouders niet betrouwbaar is.
    Kunt u er nou nog bij???

Of registreer je om te kunnen reageren.