Home

Achtergrond

PvdA: Kamer beslist over kilometerheffing

"De minister weet heel goed dat de Tweede Kamer over de kilometerheffing gaat.''

Dit zegt PvdA-Kamerlid Lia Roefs in reactie op uitspraken van verkeersminister Camiel Eurlings dat de kilometerheffing niet doorgaat als de ANWB tegen is. Hij zei vrijdag na de ministerraad dat de steun van de organisatie erg belangrijk is.

"Wij gaan het wetsvoorstel behandelen. De dingen die de ANWB aanreikt, zijn welkom. Voor ons is draagvlak net zo goed belangrijk.''

Volgens Roefs is de ledenpeiling die de ANWB wil houden, geen referendum waar alleen met ja of nee kan worden geantwoord, maar een onderzoek. Maar het is volgens haar belangrijk dat mensen die voor de kilometerheffing zijn reageren. "Nee-stemmers laten zich meestal meer horen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.