Home

Achtergrond

Publiek steunt 'dikkentaks' voor vliegen

Belangenorganisaties voor mensen met overgewicht reageren furieus op plannen van luchtvaartmaatschappijen om een 'dikkentaks' in te voeren, maar het gewone publiek is het ermee eens.

Dat althans blijkt uit een onderzoek van skyscanner.net, een website voor het zoeken van goedkope vluchten. Volgens de opiniepeiling is 76 procent voor plannen om dikke passagiers extra te laten betalen voor een vlucht. Van de 550 ondervraagden is slechts 22 procent het daarmee oneens. Overigens blijkt uit de reacties dat veel ondervraagden de maatregel ook wel een beetje sneu vinden voor dikke mensen, die vaak al te lijden hebben onder hun overgewicht.

De peiling is gehouden op het moment dat Air France-KLM overweegt een 'dikkentaks' in te voeren. In de Verenigde Staten hanteren Southwest Airlines en United Airlines al een beleid waarbij dikke mensen een ticket voor een tweede stoel moeten kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.