Home

Achtergrond

Provincie stemt in met komst windmolenpark

Het megawindpark dat in de Noordoostpolder gebouwd zal worden moet verder van Urk worden geplaatst dan in de huidige plannen.

Lelystad - Provinciale Staten van de provincie Flevoland hebben unaniem ingestemd met de komst van het windmolenpark Noordoostpolder. Wel vragen ze minister Van der Hoeven van Economische Zaken, die nu verder over de komst van het windmolenpark gaat, om Urk te ontzien.

De gemeente Urk is tegen de komst van het windmolenpark rondom de eigen gemeente. Urkers zijn bang dat de molens de historische aanblik op het dorp verpesten. Provinciale Staten vragen de minister daarom of het park kleiner kan en de molens verder uit de kust kunnen worden geplaatst.

In de Noordoostpolder moet een park met 93 windmolens komen, waarvan 55 in het water en 38 op het land. De molens produceren energie voor ongeveer 480.000 huishoudens. Initiatiefnemer is de Koepel Windenergie Noordoostpolder, een groep boeren uit de regio.

De Koepel hoopt dat in maart 2011 alle vergunningen rond zijn, zodat eind 2011 of begin 2012 de eerste molens gebouwd kunnen worden.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.