Home

Achtergrond 23 reacties

Protestmars tegen ruimen geiten in Laren

Een groep verontruste mensen houdt vandaag een protestmars in het Gelderse Laren tegen het ruimen van gezonde geiten.

Volgens de initiatiefnemers van de protestmars zijn veel burgers en politici zijn tegen het ruimen van gezonde dieren. ´Minister Verburg en minister Klink laten dit allemaal gebeuren. Dit kan toch zo niet doorgaan!!!´, stellen zij in een oproep.

De organisatoren zijn familie en buren van geitenhouder Jan Schepers die een zaak heeft aangespannen tegen het ruimen van zijn dieren omdat er procedurefouten zouden zijn gemaakt. De rechtbank in Den Haag doet maandag uitspraak in de zaak.

CDA-Kamerlid Annie Schreijer-Pierik is een van de sprekers bij deze eerste landelijke protestactie tegen de ruiming van gezonde geiten. De actie is mede op initiatief van studente Viola Poelert opgezet, die eerder een internetpetitie begon, die inmiddels al meer dan 11.000 handtekeningen heeft verzameld. Het optreden van Schreijer-Pierik is opvallend, omdat de protestactie gericht is tegen het beleid van haar partijgenoten, de ministers Ab Klink en Gerda Verburg.

Landbouwminister Verburg heeft ondertussen in het weekblad Veldpost haar teleurstelling uitgesproken over het advies van het Centraal Veterinair Instituut, waarin met zoveel woorden staat dat individuele tests bij dieren geen definitief uitsluitsel geven over de vraag of een dier wel of niet besmet is, waardoor er besmette dieren niet geruimd zouden worden. Omdat de minister absolute zekerheid wenste, maar niet kreeg, heeft ze op basis van het advies besloten ook gezonde dieren te ruimen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is inderdaad vreselijk wat er allemaal gebeurd in ons land Lydia. Maar nieuw is het niet! Nadat LNV-CDA in de jaren 1997 en 2001 (n.b. als er per ongeluk eens een niet-confessionele minister zoals Van Aartsen, Apotheker of Brinkhorst op dat ministerie zit wil dat niet betekenen dat het bureaucratisch-ambtelijke CDA-bolwerk is opgeheven)afstotelijk wreed huishield onder varkens en runderen, ruimde CDA-er Veerman in 2003 tientallen miljoenen kippen en ander pluimvee. Tot de lievelingsdiertjes van kleuters, peuters, pubers, zieken, invaliden en bejaarden aan toe. Alleen zulk een satanische groepering als het CDA is tot zoiets in staat! Herkauwer noemde hieronder om 11.25u al mijn beide dossiers die over de Vogelgriep gaan. Het wordt tijd dat er eindelijk eens paal en perk wordt gesteld aan de verkrachting van de waarachtige waarden en normen. Voordat het CDA ons land tot een vroeg-prehistorische mestvaalt doet verworden.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is wel erg schofterig dat uitgerekend Annie Pierik-Schreier in Laren een toespraak houdt. Dat mens is inherent onbetrouwbaar en heeft bij de stemming over de ruimingen VOOR gestemd! Want de hele CDA kamerfractie was unnaniem voor! En nu komt ze proberen om stemmen te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Wat een afgrijselijke huichelaarster. Echt CDA!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Verbaasde Lezer, als jij wat beter zou weten waarover je spreekt of schrijft, dan hoefde jij je wellicht ook minder te verbazen. Lezen kun je in ieder geval niet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, dat doet mij denken aan een uitspraak van kolonel Vijlbrief, destijds commandant der mobiele eenheid: "de collonne eenmaal in beweging kan niet meer gestopt worden!"
  Dat had Achterhoekse Annie zich moeten bedenken toen ze in december VOOR het ruimen stemde. Al wat daarna kwam is bijzaak. Want sommige politici menen nu eenmaal dat iedereen blind, doof en stom is. Het zei zo!

 • no-profile-image

  alles moet

  FOUT!! 60 % van de sukkels die bij LNV werken stemmen links. Het is hun machtsmiddel om op zon manier alle boeren kapot te maken. Gewoon het feit dat je nu pvdd niet hoort past precies in dit plaatje. Alle boeren moeten kapot, desnoods door ruimen van gezond vee. Het gaat links/pvdd niet om de dieren, dat is slechts een deken waarachter men zich verschuilt. Het gaat hun erom dat alle boeren kapot moeten. Ik kan het weten want ik zit zeer dicht bij de top van diverse linkse organisaties.Bedankt links !!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat noemde Pechtold vorige week nou die Tunnelvisie van het CDA beste Jos! Voor sommige Balkenendiaanse 'bestuurders' houdt de wereld nog altijd op bij Elterberg, Drielandenpunt en Alchelse Kluis. Wat mij betreft krijgen parlementair onschendbare schuldigen van dit en andere ruimingsdebacles levenslang politiek asiel in Hotel Scheveningen. Dat is ook vlak bij onze buitengrens!

 • no-profile-image

  Meelmuisje

  Wie heeft gisteren de uitzending op ned 2, "Door de wereld" gezien? Het ging over een ruiming bij zeer gelovige mensen. Laatste woorden in de uitzending: Uitslag GEEN van geiten was besmet Ik: GVD! (sorry, onmacht). Ik ben Boos en Verdrietig en Machteloos. Op dit moment WALG ik van Verburg en Klink, die zoveel MENSEN BANG hebben gemaakt en BOEREN KAPOT!! Het lijkt er steeds meer op dat de Nederlandse Overheid geen geiten wil ruimen maar boeren! Waar gaat het in werkelijkheid om, de Mestwet? Inkrimping van de snel groeiende Geitensector? Toch snap ik het niet. Eelke Verburg, zelf boer en broer van Gerda Verburg, zei ooit over zijn zus: "Ze is begaan met alles wat ademhaalt". Dan MOET Gerda wel gedwongen zijn! WIE heeft dat werkelijk op zijn geweten om de Melkgeiten over de Kling(k) te jagen??? (Ik kon er vannacht niet van slapen en dacht telkens "Zullen de verantwoordelijken schaapjes tellen als ze niet in slaap kunnen komen omdat, hopelijk, hun geweten opspeelt?" Ik denk het niet. Ik denk eerder aan <> ). Ik hoop van harte dat veel mensen (die bijv. de uitzending van Door de Wereld hebben gezien) hun hart op de goede plaats hebben en aan de Protestmars zullen meedoen! Want het kan niet doorgaan, dit zinloos afmaken van totaal gezonde en hoogzwangere geiten! Haagse Kliek jullie proberen alweer een boerensector kapot te maken! Is dat wat jullie in werkelijkheid willen? Het ruimen van boeren?????

 • no-profile-image

  wandelaar

  Verbaasde Lezer, heb je Q-koorts opgelopen? Achterlijke gladiool: ik heb de mensen om 12.44u in dit forum sterkte gewenst en heb de hele dag met hen meegeleefd. En wat Wipstaartje betreft: zij heeft alle gelijk aan haar kant. Of wou jij soms gaan beweren dat Pierik-Schreier tegen de ruimingen heeft gestemd? Dat mens is nog voor geen milimeter te vertrouwen! Typisch CDA-gehuichel!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Vies weer vandaag. Ik wens alle mensen die gaan demonstreren tegen de Geitenholocaust van Verburg's LNV-CDA heel veel sterkte toe. Zet 'm op lieve luitjes. En win!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Alles Moet Kapot, jij zit helemaal nergens dicht bij, hooguit bij de kakdoos waar jij zojuist uit gekropen bent. Er zijn geen zinnig denkende mensen bij die door jou veronderstelde linkse samenzweringsbeweging, die de boeren kapot willen maken. Je maakt de grote fout door Totalitair -Links (Dierenbevrijdingsfront en dat soort laffe lamlendelingen) gelijk te stellen met Fatsoenlijk Links. Ik schat jou in als een CDA-kneus die niet kan verkroppen dat de confessionele droom straks met man en muis te onder zal gaan. Maar ik ben zo fideel om jullie die natte droom van harte te gunnen. Er is trouwens in dat andere forum niet om een stempoll van LNV gevraagd, maar het ging over de politieke kleur van de Ambtelijke Top. Dat ligt toch wat anders!

 • no-profile-image

  roland

  Opbossen die hele teringzooi. Dat noemt zich regering, maar is alleen maar crimineel bezig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Meelmuisje, er gebeuren beslist vreselijke dingen en die hebben niks te maken met het gevaar van veterinaire veeziekten voor de volksgezondheid, maar alles met ondemocratische buitenparlementaire saneringsruimingen die al sinds 1997 (varkens) bezig zijn en in 2001 (Mkz) de melkveehouders en in 2003 (Vogelgriep) de pluimveesector uitdunden. Nu zijn volgens de ambtelijke top van Verburg de geiten aan de beurt en men staat al in de startblokken om met de ruimingen van schapen van start te gaan. Er is haast geboden want al in 2015 wil LNV het leeuwendeel van alle Nederlandse veehouders weggesaneerd hebben. Het lijkt een science fictionverhaal maar lees de dossiers van Spotvogel: 'de Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie' maar eens erop na. Bij LNV gaat men over lijken. En wat de mores in de familie Verburg betreft: men houdt alléén van Leven als het in klinkende munt rendeert. Gerda verlengde bijvoorbeeld buiten de kamer om de slachtvegunning van een wrede knobbelzwaanpoelier die zij privé erg goed kent en die de hobbyjacht pacht op het land van Eelke Verburg! Zonder Geld betaat er voor Verburg geen Leven. Inderdaad: GVD!

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ik heb het weer getrotseert en meegelopen in Laren,Ook de sprekers aangehoord en kan jullie zeggen:Wandelaar en wipstaartje, schaam je DOOD met jullie uitspraken,Jullie zijn er niet bij geweest en weten zoals gewoonlijk niet waar je over praat!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Afgelopen week vergadering vaste kamercommissie voor landbouw: Alle partijen vertegenwoordigd en geen meerderheid voor stoppen met ruimen.
  Is er nog iemand die het snapt?Schijnt dat Anny S.P. WEL HEEFT GESTEMD VOOR STOPPEN MET RUIMEN!?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Herkauwer, TWENTSE Annie en geen achterhoekse Annie.En reageer nou eens op die kamercommissiemeerderheid!
  Dat het CDA niet deugd is wel genoeg geschreven dunkt mij. Er zijn ook nog andere partijen in de kamer.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  GJ je hebt groot gelijk. De vuile streken worden bedacht en uitgehaald door LNV. Niet door gewone ambtelijke werknemers maar door top- en beleidsambtenaren. En hoe denk je dat er daar door de bank genomen gestemd wordt? Vast geen SP, Groen Links of PvdD! Ik geef je een hint: het begint met een C!

 • no-profile-image

  henk

  Verburg zegt dat ze veel begrip van geitenhouders krijgt voor het ruimen van geiten,ze ziet het ook anders net als Balkenende

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Ik ben blij dat er eindelijk wat gebeurt. Ik had de laatste tijd steeds meer het gevoel dat in Nederland alleen actie word ondernomen voor gedupeerden Buiten Europa.

 • no-profile-image

  Lydia

  Ja, PVD dacht ik bij het lezen dat er een protestmars wordt gehouden vandaag. Dan ben ik te laat om mee te lopen. Jammer. het is zo nodig om iets tastbaars te doen tegen dit meest gruwelijke dat ons land is overkomen na of misschien naast de oorlog in de vorige eeuw. Oorlog van de regering tegen haar eigen mensen en dieren is toch het ergst denkbare dat er is. Toch gebeurt het nu onder leiding van het CDA. Ze houden zo van oorlogen. Is het niet in IRAK dan, als echte verslaafden eraan, maar weer tegen een groep burgers. De allenstaande bijstandsmoeder, de mensen met een Wao-uitkering, de senioren, de boeren en vooral dieren. Die kunnen niets terug doen en dat is voor het CDA het meest voldoening gevend. Toekijken hoe hulpelozen worden afgemaakt. Ik slaap er niet van maar gun die gewetenlozen en hartelozen van het CDA dat ook weer niet dat ze dat weten.

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Volgens de eerste berichten van teletekst gelderland is de opkomst, zker gezien de late aankondiging, verbazingwekkend hoog. Ca 1000 mensen zouden hebben meegelopen ! Als Verburg denkt dat dat vrijwel iedereen het ermee eens maakt ze een enorme denkfout !

  En ja, wat een CDA-kamerlid dat voor het ruimen heeft gestemd, hier komt doen lijkt me ook onbegrijpelijk

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, het zal mij Gelderse rookworst wezen waar dat mens woont. De Pierik ligt bij Loil-Wehl en dat is trouwens Liemers en niet eens Achterhoek. Waar het om gaat is, dat medio december een Kamermeerderheid, waaronder de voltallige CDA-fractie, voor ruiming van drachtige geiten heeft gekozen. En dat Annie gister doodleuk foutieve voorstellingen van zaken gaf in Laren! Want eerst bij een plenaire stemming voor stemmen en dan vandaag en petite comitee tégen is schizofreen. Zeker voor iemand die normaliter met kuip en konkellobby's meerderheden weet te misleiden. Zij wist gister beslist al hoe vandaag de vlag zou hangen. Toch gaf zij die mensen in Laren valse hoop. En het mag best gezegd worden dat zij deel uitmaakt van het CDA. Of niet soms?

 • no-profile-image

  gj

  Juist melkveehouder, goed opgemerkt! En bij die partijen zit nog groter gespuis als bij het CDA.
  De politiek is natuurlijk eind verantwoordelijk. Maar de streken worden uitgehaald + bedacht en geadviseerd vanuit LNV.

 • no-profile-image

  Jos

  Het maakt geen ene fluit uit van wat voor partij er verantwoordelijk is voor beslissingen van het ruimen of vaccineren van zoonosen of andere meldplichtige dierziekten, de politiek heeft erg weinig zeggenschap in deze beslissingen, er zitten bepaalde individuen op die stoel en helaas wanneer er een beslissing wordt genomen dan kan het niet meer worden veranderd want toegeven dat het een foute beslissing was, zal teveel geld kosten. Internationaal is er erg veel bekend over Q koorts, het is erg beschamend dat men in Nederland niet even over de grens heeft gekeken.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.