Home

Achtergrond

Project snelwegbussen Utrecht mislukt

De snelwegbussen van projectbureau Utrecht Bereikbaar stoppen vanaf 1 februari met rijden.

Te weinig forensen lieten hun auto staan en stapten in de bussen langs de A27 en de A12. Dat maakte het projectbureau donderdag bekend.

De buslijnen tussen Almere-Utrecht en Reeuwijk-Utrecht waren sinds een jaar beschikbaar voor bezitters van de Utrecht Bereikbaar Pas. Daarvan zijn er 15.000 verkocht. Volgens de organisatie wordt de pas aan de oostkant van Utrecht wel vaak gebruikt in streek- en stadsbussen en de sneltram. "Maar in de snelwegbussen zaten dagelijks helaas maar veertig mensen en dat is niet rendabel'', aldus een woordvoerster.

Voor gebruikers wordt een alternatief gezocht. "Ondertussen kunnen ze natuurlijk gewoon met de auto'', meent de woordvoerster. Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) stelde vorig jaar 10,5 miljoen euro beschikbaar voor de proef.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.