Home

Achtergrond

Productie antibiotica kan mogelijk goedkoper

De productie van sommige antibiotica kan mogelijk goedkoper.

Door een genetische aanpassing kan de bacterie Streptomyces coelicor, die in de farmaceutische industrie wordt gebruikt om glucose om te zetten in antibiotica, tot zes keer productiever worden gemaakt dan normaal.

Dat blijkt uit een studie van bioloog Jeroen Siebring van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveert op 5 februari op dat onderzoek, zo maakte de universiteit dinsdag bekend.

Siebering heeft ontdekt dat de uitschakeling van één gen ertoe leidt dat de Streptomyces coelicor uit dezelfde hoeveelheid glucose zes keer zo veel antibioticum kan maken. De genetische aanpassing heeft geen gevolgen voor de groei van de bacterie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.