Home

Achtergrond

'Prijsvorming tarwe in Argentinië ontspoord'

De prijsvorming voor tarwe in Argentinië is volledig ontspoord.

Dat komt omdat de regering geen exportvergunningen afgeeft, meldt Freek Vossenaar, de Nederlandse landbouwraad in Argentinië. "Om te zorgen dat de lokale markt overvloedig bevoorraad kan worden, geeft de staatssecretaris voor Binnenlandse Handel geen exportvergunningen af, terwijl de lokale kopers al hebben gekocht wat ze nodig hebben. Er is daardoor geen vraag en de prijsvorming is volledig ontspoord."

Als er geen oplossing komt zijn boerenacties onvermijdelijk, verwacht Vossenaar. "De actiebereidheid is zeer groot." Het tarweareaal in Argentinië is vorig jaar gekrompen naar 2,8 miljoen hectare. Het is het kleinste areaal in 111 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.