Home

Achtergrond

Premier wil niks zeggen over belediging Kroes

Premier Jan Peter Balkenende wil niet reageren op berichten in een Frans weekblad dat de Franse president Nicolas Sarkozy zou hebben gezegd dat Eurocommissaris Neelie Kroes "niet meer dan twee hersencellen in haar hoofd heeft''.

Op vragen van journalisten zei Balkenende vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad dat hij niet weet wat er is gezegd en zich er niet publiekelijk over wil uiten. "Dat dient de zaak ook niet''.

Hij zei verder dat zijn contacten met regeringsleiders zoals Sarkozy op een "zorgvuldige manier'' plaatsvinden. "Dat betekent dat je soms even niet iets kunt zeggen omdat je niet weet waar het exact over gaat. En je wilt zorgvuldigheid in acht nemen.'' Hij wilde niet publiekelijk "speculeren over wat zich zou kunnen hebben afgespeeld''.

Toen journalisten aandrongen en stelden dat het Nederlandse volk meer over de belediging wilde weten, zei Balkenende: "U kunt zich voorstellen dat ik het op mijn manier doe, niet via de media.'' Daarna zei hij nog: "Ik doe er verder geen uitspraken over. Ik heb mijn verantwoordelijkheid en doe het op mijn manier.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.