Home

Achtergrond

Prachtige hyacinten op Midwinterflora

Op de Midwinterflora zijn de inzendingen met hyacinten een lust voor het oog. En voor de neus, want het voorjaar hangt ontegenzeggelijk in de lucht!

Prachtig is de blauwe hyacint met lichte rand nummer 9707-1, van de combinatie Nord Lommerse/N.J.J. de Wit. Een stevig product met de juiste verhouding tussen bloementros en blad. De VKC keurmeesters legden het cijfer 9.20 aan de voet van deze pot hyacinten, die daarmee de eerste prijs veroverde.

Hyacinten ook van Markglory die onder andere de blauwe Hyacinthus 'Aqua' showt en de gele H. 'Yellowstone'. De vereniging Orientalis doet een stevige duit in de zak met de donkerblauwe Hyacinthus 'Discovery' en onder meer de lichtblauwe H. 'Avignon'.

Daarnaast is er op de Midwinterflora veel meer te zien, zoals een enorme inzending van bijzonder bolgewassen van de firma C.S. Weijers die het dit keer vooral in het wit zoekt. Prachtige inzendingen Hippeastrum met een eerste prijs voor de rood/witte cultivar 'Ambiance' van inzender Floralia en verder onder andere een bijzonder goede Muscari 'Atlantic' van Paul van Bentem, irissen van Hans Pater en Zantedeschia van onder andere G. Geerlings

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.