Home

Achtergrond 2 reacties

Polygamie moet Rusland redden van vergrijzing

De ultranationalist Vladimir Zjirinovski heeft gisteren een aantal maatregelen voorgesteld om het geboortecijfer in Rusland weer op te krikken.

Zo moeten mannen het recht krijgen om met twee vrouwen te trouwen. Vrouwen die een eerste kind nemen, moeten een premie van 100.000 roebel (2.350 euro) krijgen. "Ik verzeker u dat de helft van de vrouwen die een abortus plant, dan van mening verandert'', aldus Zjirinovski tijdens een zitting van het parlement in Moskou.

De Russische bevolking is in aantal gedaald van 148 miljoen vlak na de val van het communisme in 1991 naar 142 miljoen nu. Volgens experts ligt dat onder meer aan de economische moeilijkheden en aan het wijdverbreide alcoholisme.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De kinderbijslag verhogen is net zo effectief

  • no-profile-image

    Freek

    Voor 2350 euro heb je een hoop wodka...

Of registreer je om te kunnen reageren.