Home

Achtergrond

Politie schiet man neer bij school

De politie heeft dinsdagmiddag in Heerenveen een nog onbekende man neergeschoten.

De man, die met een mes het schoolplein van de school van zijn kinderen wilde opgaan, is overgebracht naar een ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. Het incident gebeurde rond het middaguur bij de Van Kleffensschool, de basisschool aan de straat Barten. Volgens een politiewoordvoerder is de man een bekende van de politie.

De man probeerde het schoolplein op te lopen met een mes, aldus de politie. Daar wachtte de politie hem al op, nadat er op het politiebureau verscheidene waarschuwingen waren binnenkomen dat de man met een groot mes ofwel naar het werk van zijn ex-vrouw ofwel naar zijn kinderen op school zou gaan. Waarom hij dat zou doen, is onduidelijk. Volgens de politie is wel bekend dat hij zijn ex al enige tijd stalkte.

Ter plekke vroegen agenten hem het mes te laten vallen. Toen hij dat weigerde, schoot een agent hem in zijn been en in zijn arm. "Volgens het protocol'', aldus een woordvoerder van de politie.

Een buurman van de man uit Zwagerbosch alarmeerde als eerste de politie, omdat hij had gezien dat het huis van de man in brand stond en hij hem in zijn auto zag stappen met een mes.

De leerlingen van de Van Kleffensschool hebben het incident niet gezien. ,,De politie heeft contact gehad met de school, voordat de man arriveerde'', zegt een woordvoerder van de politie. "De leiding heeft vervolgens de deur op slot gedaan.'' Nadat de man was neergeschoten, kregen de kinderen door wat er aan de hand was. "Ze hebben de impact en de drukte van de nasleep wel meegekregen.'' Voor de kinderen is slachtofferhulp ingeschakeld. Hun ouders zijn per brief geïnformeerd.

Volgens de zegsman had de ex-vrouw haar kinderen al opgehaald, toen de man aankwam. "Waarschijnlijk is zij eerder gewaarschuwd door iemand.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.