Home

Achtergrond

Pleidooi voor snel humanitair hulpteam EU

De Europese Unie zou de oprichting van een snel inzetbaar humanitair hulpteam moeten overwegen om snel te kunnen reageren op rampen zoals de recente aardbeving in Haïti.

Dat heeft EU-president Herman Van Rompuy vandaag in Londen gezegd.

Volgens Van Rompuy heeft de ramp in Haïti de noodzaak voor de EU om na te denken over hulp op de langere termijn aangetoond. "We hebben in Europa een soort snel inzetbaar team voor humanitaire hulp nodig'', zei hij na een ontmoeting met de Britse premier Gordon Brown.

Hij voegde eraan toe dat de oprichting van een snel inzetbaar hulpteam iets voor een later tijdstip is. Eerst moet de EU volgens hem "alles doen wat mogelijk is om de burgers van Haïti te ontlasten''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.