Home

Achtergrond

Plasterk streng over reclame op omroepsites

Minister Ronald Plasterk (Cultuur) vindt dat de publieke omroep te veel concurreert met de kranten via de inkomsten van advertenties op de websites van de omroepen.

Hij wil dat daarom mogelijk aan banden leggen, blijkt uit een interview met Plasterk in Villamedia magazine. "De publieke omroep komt anders wel heel erg in het vaarwater van de kranten'', zegt Plasterk in het vraaggesprek.

Plasterk wil de STER-reclames bij de publieke omroepen niet beperken, want die inkomsten zouden dan volgens hem regelrecht naar de commerciële omroepen verhuizen. Maar op internet verwacht Plasterk wel het effect van verdringing van de advertentie-inkomsten voor kranten. "Bij websites van publieke omroepen wil ik daarom kritisch kijken of dat niet beperkt kan worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.