Home

Achtergrond 339 reacties

Partij voor de Dieren telt meer dan 10.000 leden

Het ledental van de Partij voor de Dieren is naar eigen opgave het afgelopen jaar flink gegroeid: van ruim 8.000 leden begin 2009 naar 10.310 op 1 januari 2010.

Partij voor de Dieren telt meer dan 10.000 leden

Dat betekent een stijging van bijna 29 procent. In december 2009 zouden zich circa 600 mensen hebben aangemeld; de partij schrijft die stijging toe aan weerstand tegen de ruiming van gezonde geiten vanwege de Q-koorts.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Gossie Kat, dat is een supermanier om de forums goed gelezen te krijgen. Die Huh? is wel een stijve viertel bezig geweest zeg. En nou weet ie nog niks!

 • no-profile-image

  anti

  @ "dierenvriend", hoewel ik dat ernstig berwijfel. Boeren gaan goed om met hun dieren, zijn voor dierenwelzijn en horen daarom juist thuis bij de PVDD. Dat u dat niet begrijpt, of niet kan of wil begrijpen, zegt genoeg over u zelf. U hebt het over WILDBEHEER. Dit bestaat niet, het is de moderne benaming voor plezierjacht. In eerdere forums ben ik hier uitgebreid op ingegaan. Met tientallen voorbeelden. In het wild vinden geen beestachtige slachtingen plaats. Hier heerst het ecologische systeem van eten en gegeten worden. Dieren sterven niet uit als er geen plezierjacht is. Integendeel zelfs, er verschijnt een veel grotere diversiteit. De bejaagbare dieren worden misschien minder in aantal, omdat jagers geen kans meer krijgen hun concurrenten af te schieten en/of te vergiftigen. (Vos, bunzing, hermelijn, wezel, havik, buizerd, sperwer etc.) Zgn. dierenvriend, ecosystemen worden vertsoord door mensen en niet door dieren onderling. Maar U bent geen dierenvriend: U heult met jagers, die ik al diverse malen heb betiteld als het uitschot der maatschappij. Daar wil je toch niet bijhoren. Veel wijsheid gewenst en veel succs bij de PVDD.

 • no-profile-image

  de waarheid

  kees heeft gelijk en das lastig he herkauwer thieme heeft nog NIKS gedaan voor de dieren het is echt een politicus veel praten niks zeggen en veel beloven.....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Noordwijker jager, als ik het goed heb (en dar moet wel want ik citeer uit een brief die ik van gedeputerde Jaap Bond ontving) dan zijn er in de Amsterdamse Waterleidingduinen (die helemaal niet vlak bij Noordwijk liggen) geen duizenden maar "meer dan 1000" damherten die in 2009 voor het bedrag van 41.000 euro aan overlast hebben opgeleverd! Niemand zal beweren dat het niet heel erg is als er ongelukken gebeuren op openbare wegen, maar wildbanen behoren nu eenmaal afgerasterd te worden. Kwestie van Zorgplicht! Afschieten van die mooie dieren is volstrekt onnodig, want de dieren kunnen ook weggevangen en herplaatst worden. "Duizenden" kinderboerderijen en hertenkampen in de Europese Unie zien ze graag komen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Anti Jacht, what's in a name? Bij ons noemen vreemdelingen het hele rivierengebied 'de Betuwe'. Het zei zo. Maar je hebt gelijk: mijn studiegebied lag in de bollenrijke binnenduinrandstreken tussen Egmond-Binnen en de Groote Keeten. Daar broeden ook veel weidevogels IN de bollen en leven ook veel vossen en kraaien in de duinen. Ik zei niet dat die rovers geen nesten of pullen TUSSEN de bollenvelden kunnen vinden, maar dat ze er moeite mee hebben IN die velden. Vanwege de kakofonie aan kleuren en de vaak relatief hoge begroeiing. Neem ik aan, want ik ben geen vos of kraai maar slechts een eenvoudige herkauwer. Ik ga meteen werk maken van die herten en heb er zojuist al even kort overleg over gevoerd. Want het moet natuurlijk niet zo zijn dat het probleem naar elders verplaatst wordt. Bovendien zouden de in het duingebied achterblijvende dieren - in ieder geval de bokken- gesteriliseerd dienen te worden. Want anders ontstaat er binnen korte tijd weer een overpopulatie.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zogenaamde Dierenvriend, mag ik je erop wijzen dat er in dit land tot voor kort tientallen miljoenen legkippen hun armzalige leven moesten slijten op een A4-tje? En dat er tienduizenden kalfjes in donkere kisten werden vetgemest? Dat er snavels werden gebrand, staarten geamputeerd, hoorns afgezaagd en biggen onverdoofd werden gecastreerd? Ik kan nog wel even doorgaan maar zal hiermee volstaan. Gelukkig is er een PvdD die écht voor de dieren opkomt. Hopelijk worden er honderdduizenden mensen lid van die partij.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vréselijk Anti Jacht, maar ik wilde het eigenlijk even hebben over het gedrocht dat een kwartier na jou een poepspoor door dit forum trok. Een geflipte gek die Spotvogel met (tje) aangeeft en bovendien militant durft te noemen. Maar dat zijn apenpinda's vergeleken met zijn godslasterlijke overdrijving van het aantal jagers dat lid zou zijn van de openluchtslachtvereninging KNJV.Dat zou dus rond de 20.000 liggen, maar volgens periodieke hoogzit- en schiethuttellingen van Spotvogel en met bijvoeging van mijn eigen notities van staande en zittende geweren, meelopende drijvers en minder valide rollatorschutters haalt men nipt de 17.358! Amper méér dan de inco-sector van de landelijke bond van plattelandse sjoelclubs dus! Een in-trieste vertoning!

 • no-profile-image

  janneke van der heiden

  Vanavond op Nederland 2 in DE WILDE KEUKEN. Wat er met jonge bokjes gebeurd! Weer een programma dat veel nieuwe leden zal gaan opleveren!

 • no-profile-image

  realist

  Niets van aantrekken van die dierenpartij. Landbouw zit alleen in Nederland in het verdomhoekje. In de rest van Europa en de wereld zijn ze heel blij met hun voedselproducenten. Inmiddels leven er wereldwijd meer mensen in de stad dan op het platteland. Al die mensen willen elke dag eten. Als je arm bent eet je knollen en kool.
  Als je iets rijker bent kip en eieren. Als je nog iets rijker bent varkensvlees. En als je nog iets rijker bent rund. En als je echt teveel hebt (zoals in NL) vegetarier.
  Nu is het zo dat de wereldbevolking langzaam meer vlees gaat eten, simpelweg omdat ze meer te besteden hebben. Dus is er voor die ruim 5 miljard mensen die het nu nog niet (konden) betalen, meer vlees nodig. En of dat duurzaam geproduceert wordt, of niet, dat zal die Chinees of Indiër een worst wezen, hij wil ook elke dag vlees. (let wel 35% van de wereldbevolking, geen 10000 wereldvreemde dierenfanaten)
  Er is dus elk jaar meer vlees en meer graan nodig op deze planeet. En met steeds minder boeren, en met steeds minder landbouwgrond. Dat is de wereldeconomie, niet dat vreemde gezwets, van wat er in Nederland nu gaande is.
  In Nederland eten we ongeveer 13 kg kaas per hoofd van de bevolking. In bv Polen nu 2 kg. Als de Polen van 2 kg naar 5 kg gaan (door welvaard) dan is er 35 miljoen x 3 kg extra kaas nodig.
  Als de Chinezen (1,3 miljard he) 1 glas melk per maand meer drinken dan ze nu doen, is het hele Europese melkquotum op !
  Conclusie, de welvaart stijgt (niet in NL)
  en de mensen willen meer dierlijke producten.
  En geen clubje in Nederland die deze ontwikkeling (macht van het getal) kan tegenhouden.

 • no-profile-image

  anti

  Laten we het forum sluiten. Het is duidelijk. De PVDD doet het momenteel meer dan uitstekend in de peilingen. De PVDD moet in de kamer een grote waakhond zijn voor dierONvriendelijke partijen als CDA en in mindere mate de VVD, aansluitend met wat meelopers als die griste-lijken. De PVDD moet vooral vechten om de jacht ui te bannen en te zorgen dat er op een fatsoenlijke manier met levende wezens wordt omgegaan. Dat is de belangrijkste taak. Al hetgeen het CDA de laatste deccenia heeft kapotgemaakt als het gaat om diervriendelijkheid, moet worden gerepareerd. Daar is nog de nodige tijd voor nodig. Om te zorgen dat dit WEL gebeurt, is de PVDD een onmisbare keten in de Kamer.

 • no-profile-image

  nol

  Als je jouw eigen naam en woonplaats nog niet eens kunt spellen, dan is jouw stem op een Partij met Ballen al op voorhand ongeldig. Die méér dan 10.000 kiezers zijn namelijk mensen met hérsens!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jantje Beton, jij verward een politieke partij met een actiegroep. Actie groepen( de naam zegt het al) voeren actie. En Politieke partijen bedrijven politiek! Eigenlijk best simpel hé? Gewoon even nadenken!

 • no-profile-image

  jurgen

  Omgerekend is dus 0.065% van alle inwoners van NL lid van de PVVD. Je kunt dus ook zeggen dat het overige groot gedeelte van de bevolking wel achter ons staat. Waarschijnlijk zijn die 10000 leden ook nog voor een groot gedeelte leden uit de grote steden, dit noem ik emotionele stemmers. Zouden toch al nooit gaan stemmen (hebben een zeer hoog aai gehalte.)

 • no-profile-image

  alles moet

  Ik zeg niet dat er ook maar 1 lid is van pvdd die de boerenstand kapot wil maken, dat zijn er 10000 mensen die de boerenstand kapot wil maken !!!! 10000mensen die zo vervreemd zijn van de maatschappij zodat ze zelfs niet meer weten waar voedsel vandaan komt. 10000 mensen die twijvelen of ze kiezen tussen het leven van een kakkerlak of van een mens. 10000 mensen die een criminele en terroristische organisatie steunen. 10000 mensen die Nl langzaam kapot maken.....

 • no-profile-image

  Jan

  Het hangt er wel vanaf vanuit welke achtergrond Marianne dit zegt.
  Wat dat betreft kan agrarisch nederland niet met en niet zonder de pvdd. Wij zijn tenslotte ook dierenliefhebbers en hebben het beste met onze dieren voor. Dus in dat opzicht kunnen we het best eens zijn dat die dieren onnodig geruimd worden.
  Van de andere kant zou Marianne de dier en veehouderij een beetje anders willen zien dan hoe wij die met elkaar in gedachten hebben (als wij al één gedachte hebben).
  Ik zou zeggen: Agrarisch Nederland probeer het positieve ervan in te zien en zonnodig een graantje meepikken van de stellingen waar wij het wel mee eens zijn.

 • no-profile-image

  anti

  @@Jurgen en AntiPVDD. Het CDA zeker voor jullie. Die hebben ervoor gezorgd dat de PVDD is ontstaan, door allerlei misstanden in het leven te roepen en te laten gebeuren. Fijn op die DEMAGOGEN blijven stemmen. Doe je best. Ojaa....die andere (alles moet kapot, zo noemt hij/zij zich)::: die is erg rustig geworden. Zouden ze hem al hebben opgeladen en afgevoerd??? Voor ieders veiligheid is dat eigenlijk wel het beste.....

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Correctione della Forum Romanum d.d. 20.01.2010: "Heer vergeef het HEM"

 • no-profile-image

  alles moet kapot

  Dat is typisch een reactie van een persoon die inziet dat hij totaal mis zit en het niet wil toegeven, Nog steeds graag boer. Antilacht geloof in de fabeltjes van criminele en terroristische club die pvdd heet en dat zegt veel over zijn verstand. Is ook niets meer aan te doen dus laat hem maar. Zijn bijdragen hier worden steeds slechter, laat staan dat ze ooit goed zijn geweest. Zonder verstand is het makkelijk zeuren. Maar goed ondertussen is die grote hypocriete club die pvdd heet nog steeds bezig om achter de schermen en bij de amtenaren hun propagenda op te voeren om zoveel mogelijk dieren te doden, omzo zoveel mogelijk boeren en hun gezinnen kapot te maken. Met maar 1 doel zodat boeren geen dieren meer kunnen houden en hiervoor gebruiken ze zelfs levens van gezonde dieren. Zo werkt politiek bij pvdd, gruwelijke daden aanmoedigen om hun gelijk te halen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Anti Jacht, als ik jou was dan belde ik nu meteen de ambtenaar bijzondere wetten van de regiopolitie ter plaatse en liet ik hem ter plekke pv opmaken, want als daar om vijf uur een reegeit geschoten is dan moet er een flinke slok bloed op die plek liggen. Jagen vanuit de auto is trouwens een zware overtreding. En schieten vanaf openbare wegen is verboden.

 • no-profile-image

  bart

  @ kritische lezer: een ieder die lid of voorstander is van de partij voor de dieren waardeert geen boeren.

 • no-profile-image

  rienk stravers

  Dat is natuurlijk je blind staren op een Utopia, Anti. Jacht. Zélfs als de PvdD heel sterk zou groeien dan kan zo'n Weinig Issues Partij nooit zo groot worden dat zij zulke zaken voor elkaar kan krijgen. Dan moeten zij zich eerst losmaken van sectarische geloofsstromingen en een veel breder maatschappelijk programma gaan nastreven. En dat zie ik nog niet gebeuren!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ingezonden mededeling: in de tijd die nodig is om onderstaand bericht van Herkauwer te lezen, heeft zich alweer een dozijn nieuwe leden aangemeld!

 • no-profile-image

  linda

  arme boeren, ze worden zelf ook het nauw in gedreven. zitten alleen nog maar achter een knoppenpaneel. als ze de stal ingaan moeten ze een gasmasker opzetten en oordoppen indoen om niet te stikken van de ammoniak, fijnstof en bacterieen. Als ze naar het ziekenhuis gaan moeten ze direct in quarantaine. Gestuurd en gemanipuleerd en toch nog denken dat ze 'goed voedsel' aan het produceren zijn. De Partij voor de dieren komt ook op voor jullie. Een eerlijke prijs voor eerlijk voedsel daar strijden zij voor!

 • no-profile-image

  alles moet kapot

  Ach spotje ik schrijf precies het zelfde taalgebruik als antilacht en andere tegenstanders van boeren hier op het forum. Alleen mijn waarheid is anders dan die van jullie en ergen jullie eraan. Anders zijn jullie het stinkende en vooral hinderlijk uitschot op dit forum en nu ben ik het eens. Niet fijn he zulk taalgebruik, maar trek er maar leering uit dat grof taalgebruik nergens tot leidt. Kijk maar eens wat ik nu bereikt hebt, helemaal niets, alleen een paar sukkels die op hun lange teentjes getrap zijn. Alles moet kapot zie je daarom ook niet meer terug hier tot opluchting van vele hier en ik hoop verder op een goede discussie.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik weet het Anti Jacht. Ooit overliep ik toevallig het zootje gespuis van havenmagnaat Van Beuningen bij Vierhouten op zwartwildjacht. Hadden ook een drachtige zeug geschoten! Enige tijd later zag ik van Beuningen op een hoogzit achter kasteel Hinderstein bij Langbroek in het Utrechtse. Op de reeën! Mij kunnen ze echt niet ontlopen!

 • no-profile-image

  STORM

  De meest geestelijk verwrongen reactie komt van ene Frits uit Rotterdam. Het taalgebruik bevestigt het primitieve denkvermogen van deze burger. Nogmaals: DE PARTIJ VOOR DE DIEREN IS EEN ZEER BOERVRIENDELIJKE PARTIJ, MAAR VERZET ZICH TEGEN DE BIO-INDUSTRIE. Graag lees ik eens één argument dat pleit voor de bio-industrie. Kom niet aanzetten met geldzucht, maar met één goede reden waarom bio-industrie noodzakelijk is.

 • no-profile-image

  jurgen

  Een partij die je alleen hoort tegen de intensieve veehouderij en daarnaast nooit hoort over de paardenhouderij, kleine huisdieren die op een flatje zitten, vissen in een viskom van 2 ltr, paarden die massaal verhongeren/sterven in natuurgebieden en noem maar op is voor mij geen waardige partij!!! Heb je de pvvd 1 keer gehoord in de kamer over de sterfte van de paarden in de natuurgebieden? Deze partij steekt de kop in het zand en pakt alleen maar de gevoelige agrarier waar ze weer stemmen mee kunnen trekken. Ik toon pas waardering als ze alles durven aan te vechten, maar ja dat kost stemmen...

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wakker dier, LEZEN aub Anders is het inderdaad beter dat je afziet van deelname. (sorry spotvogel dat ik voor je uit reageer)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kanibaal, je hebt in principe natuurlijk gelijk, maar men moet wel verrekte dichtbij het dodelijke schot annex het 'Hijgend hert der jacht Niet ontkomen' zijn, om met een gsm een deugdelijke opname van het lafhartige bloedbad te schieten. Met het risico dat de 'faunabeheerder' in kwestie zijn geweerkolf leent om dat toestelletje onbruikbaar te slaan. Ik hak erg vaak met zulke bijltjes en kan, gezien zijn leeftijd, Anti Jacht geen ongelijk geven. Maar zélf vermeld ik altijd de exacte plaats en zo mogelijk de naam van de onverlaat resp. onverlaten en dat is in de respectieve fora na te bladeren. Spotvogel houdt er overigens ook dat goede gebruik op na. Een puntje van aandacht dus voor Anti Jacht: kom goed beslagen te ijs. En scoor béter!

 • no-profile-image

  nog steeds

  zeg spotvogel iedere boer op deze site snapt ondertussen wel dat jij gewoon betaald word door de pvdd om iedere keer te reageren tot diep in de nacht toe. Je denkt nog steeds dat je op deze wereld de enige slimme bent volgens mij. Waarom zit je toch op de site hier om boeren iets te leren of wat is nou de bedoeling. Ga maar op de pvdd site zitten spelen met je vriendjes de herkauwer en antijacht en patrikje of ben jij dat allemaal zelf denk het haast wel aan je schrijfwijze te zien....

 • no-profile-image

  anti

  @@@@alles moet kapot: werd het toch een beetje te moeilijk voor jou??? Rust dan maar lekker uit in dat gesticht.

 • no-profile-image

  anti

  De hele jachtwereld is een criminele bende, zetten mensen onder druk, vaalen mensen lastig, denken de baas te zijn in de natuur, gaan uit van feodale denkwijzen (als er nog zijn die kunnen denken, de meesten hebben slechts een instinct), manipuleren ambtenaren en het ergste............ ze moorden dieren uit, zwanger of niet, zogend of niet zogend, nodig of niet nodig. Het blijft het grootste uitschot der maatschappij. Daarom moeten we zorgen voor een grote PVDD. Gas erop, er tegenaan.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Anti Jacht, volgens mij ligt het nu aan de angst om vette subsidies te verliezen als men LNV tegen de haren strijkt. Maar zou mij ook niet verbazen als er weer jagers in het bestuur geinfiltreerd zijn. Ik heb in 2008 mijn lidmaatschap opgezegd nadat ik in Waal en Burg op Texel en langs de Lek bij Honswijk de acties tegen ganzenvergassingen had aangeblazen, dagelijks surveilleerde om de familie Den Hertog of andere jagers te betrappen en steeds bot ving in Zeist. Stelletje intens laffe gereformeerde kneuzen!!Er zat daar al twee keer sneaky een jager als directeur: Cees de Bruyn en Eric Wanders. Dat zegt wel wat denk ik.

 • no-profile-image

  arnold huis in't veld

  Drachtige reegeiten afschieten??? En dat staat dit kabinet toe? Wat een schoftentuig!

 • no-profile-image

  al

  Spotvogel, je doet het weer. Je laatste bijdrage is zo'n voorbeeld van schofferend taalgebruik jegens mensen waarmee u het niet eens bent, c.q. niet tegenop kunt. Zeg nu aub nooit meer dat u discussies op een humane, inhoudelijke manier aangaat! Ik kan me voorstellen dat je als gereformeerde (ben ik niet), die hier niets mee te maken heeft, niet gelukkig voelt om je bewoordingen. Bedenk dat je weliswaar mensen aan je zijde krijgt zoals anti-jacht, maar dat je je verwijdert van mensen die eventueel open staan voor uw mening. Of was er weer een copiespotvogel bezig? Flauw hoor. Nog wat: die infiltratietechnieken worden wel eens vaker gebruikt, je weet wel...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Daar zeg je wat Spotvogel. Aarnout Alexander Loudon kwam daar ook nog langs. Ook al zo'n gewapende natuurliefhebber. Was vroeger bestuurslid van de KNJV en knalde er overal op los. Bijvoorbeeld op landgoed Hardenbroek tussen Cothen en Werkhoven. En natuurlijk daar vlakbij op Hinderstein, als gast van Van Beuningen. Ach ja: het is een klein wereldje dat er voor heeft gezorgd dat er in dit land nog steeds met onze fauna wordt omgegaan alsof we nog in de feodale oudheid leven. Daar kan ook Anti Jacht van meepraten!

 • no-profile-image

  STORM

  Vleesboeren. Laten we toch eerlijk zijn. Dierenwelzijn? Liefde voor slachtvee? De grootst mogelijke flauwekul: boerenbedrog, jagerslatijn. Het enige dat telt is de inhoud van de portemonnee. Dat wordt bereikt door in zo’n kort mogelijke tijd levende productie-eenheden aan de slachterij te leveren.
  Maar ik begrijp de vleesboer wel. Marketing heet het: u vraagt, wij produceren. De vrije markt.
  Een van de doelstellingen van de Partij voor de Dieren is burgers duidelijk maken wat het nut is van minder vlees eten. Minder gedood voedsel, minder voer produceren voor het te doden slachtvee (inclusief de in 6 weken vetgemeste waterkip = het meest gemartelde stukje vlees), minder kap van tropisch regenwoud ten behoeve van voedselproductie voor slachtvee, minder uitstoot van schadelijke gassen, een beter milieu, gezonder menselijk en dierlijk leven.

 • no-profile-image

  gert

  Zullen de geiten blij mee zijn

 • no-profile-image

  spotvogel

  Je bent helemaal niet vervelend Verbaasde Lezer. En je hebt ook volkomen gelijk wat de oorzaak van die ziekten en hun verspreiding betreft. Maar ik diende die Hellendoornse Willem van repliek omdat hij de PvdD valselijk beschuldigde. Ik ben dan wel geen lid, maar kan ook niet tegen leugen en laster.

 • no-profile-image

  Giell

  Dat zijn er 10000 teveel !

 • no-profile-image

  spotvogel

  Helemaal mee eens beste Verbaasde Lezer. Ik ben nog steeds erg boos over die domme actie van Esther Ouwehand en prijs me gelukkig dat ik nooit lid ben geworden van enige politieke partij. Dus ook niet van de PvdD. Maar gelukkig heeft de Kamer inmiddels besloten dat er paal en perk gesteld moet worden aan de veebezetting met grote grazers in natuurterreinen. Inmiddels komen er op dat forum ( tweede kamer wil aantallen grazers beperken) en ook op de fora "wilde paarden steken oostvaardersplassen over", "grofwild mogelijk ook besmet met Q-koorts" en "natuurmonumenten voert kudde in kritieke toestand" heel belangrijke feiten boven tafel.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dit is een gotspé zeg. Zit er mij daar een zich 'Nog Wat' noemende lafbek in dit forum te keten, die dan even later als 'Foutje Bedankt' tekent. Als we op die fiets gaan dan haal ik de wielen er eigenhandig af!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Anti Jacht, jagers schieten zwijnen en zijn varkens van mensen!

 • no-profile-image

  Realist

  Het nievau waarop hier geschreven wordt is van een heel laag. Dit soort hoort op de site niet thuis. Het is beter om een positieve thema te gebruiken, dit om wat te verbeteren of wat op te bouwen. Het is toch al erg genoeg een de voedselketel dat er veel te weinig verdient wordt! Dan moeten zulke afbrekers de zaken helemaal verzieken!

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Een varkensjager te zien zwijnen, in het kroondomeinse kreupelhout, of aan de weg daar van de mijnen, een knickerbocker met dor hout, hoort ginder zingen al de mezen, en op het pad loopt een fazant, de jager heeft niks meer te kezen, en geeft de kleine knul een hand, Ach waren alle zwijnenjagers, maar uitgeschoten en steriel, en hielden zij hun zaakje binnen, zo'n druppelend week flutventiel, dan werd het vredig in de velden, en op de heide vrij en frank, geen moordpartij meer om te melden, en nooit meer penetrante stank, van impotente varkensjagers, en knuppelende drijvers ook, dus voortaan laden buitenslagers, niet hun geweer meer maar hun pook, met blauwe mannenhulppatronen, en houden zich dan muisjesstil, het is waarachtig niet te geloven, dat enig vrouw een jager wil! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  verbaasde

  Hoe komt.... jij zit op precies hetzelfde niveau als de personen die HUH beschreef. dus alsjeblieft: bemoei je er niet mee als je niks zinnigs in te brengen hebt. En spotvogel, volgens mij bejegen jij ook mensen met de termen die je noemt: groene mannetjes/vrouwtjes

 • no-profile-image

  partij van de

  Anti jicht, je hebt het goed gelezen, van de dieren. Dat is jullie clubje, waar ook stieren in zitten, die zich op de gekozen naam en woonpaats als op een rode lap storten. Die partij VOOR de dieren is inderdaad voor de dieren en dat dekt de lading, daar kunnen stemgerechtigden hun stem op kwijt (zoals eerder aangegeven) als ze dat een belangrijk issue vinden. Het zal op termijn dan ook nooit wat worden. Herspotkauwervogel, ik kan de boeren op één hand tellen die ook op dit clubje stemmen, al zou je er graag meer over je streep trekken. Je doet je best maar, dan weten we tenminste zeker dat je energie daar aan verloren gaat. Tamelijk zinloos, doch onschuldig tijdverdrijf, je doet maar. Of ga KNJV-leden tellen. Ideetje: tel daar niet KNJV jagers eens bij op, niet iedere jager wil of kan die gigantische som voor lidmaatschap van zijn belastbaar inkomen aftrekken. Dit is het niveau waarop jullie hier willen bekvechten. Tsja, kan ik dus ook.

 • no-profile-image

  herkauwer

  'Jullie' dit en 'jullie' dat. Lezen jUllie eerst maar eens de forums zoals "chauffeur met teveel kippenmest in duitsland", "brand doodt tienduizenden kippen" en een hele rits discussies over Q-koorts en andere heikele agri-onderwerpen, voordat jUllie verder gaan met dit ongenuanceerde hokjesgeestdenken. Zélf ben ik helemaal van geen énkele politieke partij lid en Spotvogel heeft al weet ik hoe vaak geschreven dat hij dat ook niet is. Dus ook niet van de PvdD! Weet je: door jUllie kortzichtige opstelling schrikken jUllie juist mensen af die het allerbeste met de boeren voor hebben. Nét als Marianne Thieme!

 • no-profile-image

  anti

  Die zgn partij van de dieren snapt er nog steeds niets van. De PVDD en vegetarisme zijn twee verschillende items. Als die parallel kunnen lopen, is dat uitstekend. Als dat niet zo is, is dat ook okee. Het dierenwelzijn staat voorop. MAW hoe wordt er omgegaan met dieren tijdens hun leven?? Hoe moeten wij als beschaafde mensen (jij dus niet, PvanDD) hiermee omgaan??? Voor deze persoon is deze discussie gewoon te moeilijk. Daar moet je mee leven, op een humaitaire wijze!!!!

 • no-profile-image

  willemien van ruimingen

  Leuke discussies voeren jullie in dit forum. Alleen jammer dat er van die domme leegkoppen tussendoor kleppen. Alle boeren die ik ken zijn al lid van de PvdD geworden. Of doen dat heel gauw! Veel succes en zet 'm op.

 • no-profile-image

  koetje

  Je weet hoe het met de maid of new-orleans is afgelopen Herkauwer en een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken of haar echtgenoot een ex-jager heeft haar misschien op andere gedachten gebracht.Britse onderzoekers hebben ontdekt dat in bacon(spek) een stof zit wat zeer goed is voor de hersenontwikkeling.Misschien is het voor een aantal reageerders wel goed om hier regelmatig een portie van te nuttigen.Het is overigens mijn DEMOCRATISCH RECHT om sympathie twijfel of afkeer te hebben tegen bepaalde personen partijen of organisaties.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Ik ben de boer wel erg dankbaar!
  Zij zorgen voor het heerlijke stukje vlees,de lekkere melk(producten) en de zalige eieren,waarvan mijn hondje ook geniet.
  En dat terwijl het de boer steeds moeilijker wordt gemaakt door allerlei regeltjes en wetten.
  De PvdD werkt daar aan mee,want het uiteindelijke doel van deze partij is mij wel duidelijk; iedereen vegetariër,goedschiks dan wel kwaadschiks. Gevaarlijke partij dus!
  <>

 • no-profile-image

  Broer van

  Geweldig die 10.000 leden. Zoveel boeren zijn er nog niet meer en het worden er gelukkig elke dag minder.

 • no-profile-image

  sjeng

  @wandelaar, als je artikel goed gelezen hebt stond er achter de diersoorten "etc" dus als je de platjes en de reetkevers wilt meetellen moet je bij jou aantal 1 optellen, want dat bedoel je toch.

 • no-profile-image

  sjeng

  beste @wipstaartje, ben maar blij dat ze in de gemeente Bernheze niet ook nog de honden, katten, kanaries, duiven, kraaien, eenden, vliegen en mieren etc meetellen, kom je op een veelvoud van de huidige verhouding uit.

 • no-profile-image

  Monique

  De politieke partij die TEGEN het ruimen van gezonde dieren is èn TEGEN het ruimen van boeren èn VOOR gelijkheid van sexe, krijgt mijn stem!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Mis Gert. Die zijn uitgeteld!

 • no-profile-image

  manya van stokkum

  Als februari net zo goed wordt als afgelopen maand dan staat de PvdD bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart op vet 12000 leden.

 • no-profile-image

  afvalophaaldienst

  Dit bforum is gesloten voor nutteloos rondzwervend grofvuil!

 • no-profile-image

  carol young

  Ten tijde van de slavernij werden identieke argumenten gebruikt. Alleen gaat het nu over uitbuiting van aarde en 'non humans' maar de weerstand groeit. Kijk eens op <>

  groetjes wakker dier australie

 • no-profile-image

  kani Baal

  Nog een geval Q koorts en je kunt straks de hele bioindustrie opdoeken. Dat is de realiteit. Dit is de 'macht' van de maatschappij.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Tja Spotvogel,tijden veranderen...
  We leven nu met zo`n 17 miljoen mensen in Nederland,dus zal er op een andere manier geproduceert moeten worden.
  We zouden ons eens wat minder moeten voortplanten!

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  @is, wat; Gelukkig heb ik op school geleerd om inderdaad zelf voor m`n dierlijke eten te zorgen. Dus mochten de boeren door de PvdD `geruimd` zijn,dan kan ik altijd nog zelf (ilegaal) voor een stukje vlees zorgen. ;-p

 • no-profile-image

  herkauwer

  Geen Boer, jij vat kennelijk niet de ironisch toon die Spotvogel in zijn verhaal gelegd heeft. Daarom zal hij ook wel spot-vogel heten. Het beeld dat hij schetst is uit de jaren zestig/zeventig en jij gaat kennelijk terug tot de crisisjaren. Toen hadden boeren het zéker veel beter dan burgers! Wie bedoel je nou met die Kramer? Ik ken wel minister Jacqueline Cramer, maar dat is geen 'hij'. Zo ziet ze er tenminste niet uit. Maar je weet het nooit zeker tegenwoordig. Straks blijkt Gerda een 'hij' te zijn!

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Nee,de PvdD wil dierenRECHTEN!
  Dat is heel wat anders dan dierenWELZIJN!
  Dat kun je lezen op; <>

 • no-profile-image

  geen boer

  Kramer reageerde eerder in dit topic, lees maar na. Gerrit, geloof ik, weet precies welke boeren de PvdD wil en snapt niet (en met hem meerderen hier)waarom die boerkes niet inzien dat de PvdD juist opkomt voor hen.

 • no-profile-image

  is

  Ach ja heel vroeger zorgde iedereen voedsel voor zichzelf en nu doen boeren dat voor jou spotvogel, omdat alle stadsen het niet meer weten hoe dat moet. Je zou eens wat dankbaarder moeten zijn En ja dat doen ze oa achter de computer. Niets mis mee Maar jij suggereert dat ze hele dagen achter dat ding zitten maar vakmanschap gebeurt altijd nog in de stal met het oog en de handen.

 • no-profile-image

  Kees

  Jammer dat de partij voor de dieren niets doet nu hun achterban massaal geruimd wordt. Waarschijnlijk is het ruimen de beste reklame voor de partij, dus nog maar even doorgaan. Over de rug van de geiten en straks de schapen baadt Marianne en consorten in weelde.
  Het gaat deze partij niet om de dieren, dat is nu wel duidelijk. Het gaat om het saneren van de veehouderij. Het is nu eenmaal makkelijker grond kopen van een failliete boer. En grond heeft men in Nederland hard nodig, voor wegen, woningen, energie produktie en natuur. Het zal mij niets verbazen wanneer deze partij financieel gesteund wordt door projectontwikkelaars. Laten we de balans maar eens op maken, wat de pvdd nu heeft gedaan voor de dieren. Volgens mij zijn er dit jaar al meer dieren onnodig gedood dan in 2009. De dieren roepen om hulp, en Marianne zwijgt!!!!!

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Wat een domme reacties'. Wat heeft het CDA er mee te maken? En wat antie jacht? Ga goed om met dieren en wat hier allemaal geschreven staat, slaat mijlen ver door. Neem een voorbeeld aan de boeren, nergens op de wereld wordt zo goed voor de dieren gezorgt als bij onze boeren. Maar het is nooit goed genoeg, maar als er voor wat extra wat meer betaald moet worden is niemand thuis! Als men de dieren in de natuur zijn gang laat gaan zijn de meeste soorten in enkele jaren verdwenen. Daar is het WILDBEHEER voor, dus mensen die wild afschieten wat niet goed of te veel is. Dit om alles te beschermen!!!! Men kan hier kinderachtig over doen, maar als dit niet gebeurd vinden er beestachtige slachtpartijen plaats onder de dieren in het wild. Dan wordt heel het ecosysteem totaal verstoord! Er moet dus op tijd op getreden worden om alles goed te laten verlopen. Je ziet het ook bij de mensen, er is niet op tijd ingegrepen bij criminaliteit vooral door jongeren gepleegd. Het gevolg, er zijn heel veel onschuldige slachtoffers van dit soort geweld. Diegene die het durft te benoemen is de gebetenhond, maar de mensen die er niet tegen op durven treden en moeten treden, zijn zelf de schuldigen. Zwakke heelmeesters maken diepe wonden.

 • no-profile-image

  katja

  Er zitten hier langs de duinen nog wel meer van die gewapende dierenvrienden, die zo graag natuurlijke ketens doorbreken. Neem bijvoorbeeld Fred Bas. Die engerd heeft de hele Groeter- en Hargerpolder naar de mallemoer geschoten. De dooie kol-, brand-, grauwe- en dwergganzen liggen er in de weilanden! En er vliegt geen levende veer meer rond! Daarom is er in dit land een Partij voor de Dieren nodig. Broodnodig zelfs. Om de Dieren tegen zulke Beesten te beschermen!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Brabant je hebt groot gelijk. De weg is moeizaam en lang, maar uiteindelijk zal het respect voor het leven het winnen van het wrede dierenmisbruik door het CDA. Daarom is het inderdaad zo belangrijk dat Marianne Thieme kabinet en parlement scherp houdt. Dat heb jij heel goed gezien!

 • no-profile-image

  greetje

  Ik vind dit juist een heel goed plan van Herkauwer. Waarom moeten zulke mooie dieren afgeschoten worden? Er zijn beslist massa's kinderboerderijen en hertenkampjes waar ze welkom zijn.

 • no-profile-image

  verbaasde

  En de grote grazers uit de OVP wilde je laatst nog vangen en afmaken om ze op te kunnen eten,Herkauwer/spotvogel

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nog even terugkomend op die Noordwijker jager. Want die zegt 'vlakbij' de Mokumse Waterleidingduinen te wonen maar dat is volgens mij zeker dertig kilometer verderop. Hij schrijft over 'hier' alsof er dagelijks hele roedels damwild door zijn voor- en achtertuin dartelen. En hij wil geen 'natuurlijke ketens' doorbreken door te stoppen met jagen. Nou mijnheer Anti Damhert uit Noordwijk, je treft het niet. Want ik woon dan wel 150 kilometer van de Waterleidingduinen, maar ik weet precies waar jij eens op visite moet gaan. Namelijk bij Siem Kat op de Banhoeve in Het Woud, vlakbij de binnenduinrand onder Bergen/Egmond aan den Hoef. Die man doorbreekt namelijk alle fatsoenketens met zijn exoirbitante jachtmoordlust. Ik weet zeker dat er geen enkel Damhert levend de Philisteinse Polder zal oversteken. Want Kat schiet zo'n dier desnoods vanuit zijn kleinste kamertje naar de eeuwige DEKA-velden! Van natuurlijke ketens gesproken!

 • no-profile-image

  partij van

  Ha, het ligt toch een beetje gevoelig, dat ledental. Mooi dat het aangestipt is dat jullie dus minder leden hebben dan die sjoelclub en mooi dat jullie zo uit je dak gaan. De ware aard komt boven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Noordwijk, ik ben niet gefrustreerd en ik weet heel goed waarover ik het heb. Ik heb de hele Bollenstreek van Egmond-Binnen tot Callantsoog op weidevogels onderzocht en vond juist verrassende aantallen grutto's, kieften, tureluurs, patrijzen, gele kwikken en veldleeuwerikken in de bollen. En bijna niet in de graslanden! Volgens mij worden vossen en kraaien juist helemaal kleurendoof van al die bloeiende bollenvelden en kunnen ze daar niet eens nesten of pullen in vinden. Vossen aaien lijkt me ook wel wat overdreven. Maar je hebt wel gelijk: de meeuwenkolonies van Schoorl en bij de Hoogovens/ Sluizencomplex Ijmuiden hebben het moeten afleggen. Die zitten nu in het Wormer en jisperveld (mantelmeeuwen) en op daken in Alkmaar en elders ook wel op akkers (Stormmeeuwen). Het is nonsens dat ik de hele fauna op internet zou willen aanbieden. Ik zeg alleen maar dat de Damherten geliefde dieren zijn in hertenkampen, op kinderboerderijen en in particuliere menageriën en dat vangen en herplaatsen dus een heel goede optie moet kunnen zijn. Daar lijkt mij helemaal niets idioots aan.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Raar dat jij zo gek reageert Huh?, alias Foutje bedankt, alias Nog wat! Want wat jij kennelijk Spotvogel wilt aansmeren, dat doe je duidelijk zélf. En nog anoniem ook! Spotvogel gebruikt daarentegen een geregistreerd pseudoniem en verschuilt zich helemaal nergens achter. En hij tekent gewoon met een T. Van spoTvogel! Groetjes van Katja.

 • no-profile-image

  willem

  Het wordt tijd dat de pvdd eens naar frankrijk gaan waar ganzen met een trechter worden vetgemest en kikkerbillen wordt gegeten en stieren op brute wijze bij stieren vechten worden afgeslacht. Volksculturen en traditie noemen ze dat, terwijl onze veemarkten na honderden jaren traditie gesloten moesten worden, Ga hier maar eens achter aan voordat wij nette veehouders
  het leven nog zuurder door jullie wordt gemaakt.

 • no-profile-image

  coby

  Daarom is het zo belangrijk dat de PvdD er is!

 • no-profile-image

  anti

  Beste jantje beton toch. De PVDD heeft er in de kamer alles aan gedaan om de geiten te sparen. maar door het machtsvertoon van het CDA in combinatie met de PVDA en die grrrrriste-lijken, heeft niemand kans, Irak kwestie gevolgd???? Dat zegt toch genoeg. Het is goed dat de PVDD groter en groter wordt, om misstanden in de dierensector te minimaliseren en de jacht uit te bannen. Families, zoals hieronder genoemd hebben niets met een jachtgeweer in de natuur te maken. Ik ken nog wel een paar families meer, wat te denken van die CenA familie Brenninkmeyer, wat een doodschieters. Familie Kalff, wat een natuurcrimineel, familie PON evenzo natuurmisdadigers. Daarom moet de partij groeien. de partij heeft ook niks tegen boeren. Ze komt op voor het intrinsieke recht van elk levend wezen.

 • no-profile-image

  realist

  10000 gefrustreerde landgenoten.
  Er is niet 1 dier dat iets om een ander diersoort geeft. Emotie is menselijk, gebruik het om je naasten lief te hebben.
  Nergens zijn dieren zo beschermd door de wet dan in Nederland.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Gert uit Drenthe, dit is vuilpeukerij. Jij weet bliksems goed dat Marianne al tijden lang in touw is geweest om aandacht te vestigen op het gevaar van Q-koorts, maar dan is Leiden in last. Want dan heeft de PvdD het zogenaamd weer voorzien op "de boerenstand". Zij is wel de enige die in Den Haag dingen bij hun naam noemt en het CDA-koppel Verburg/Klink heeft beschuldigd van Dood door Schuld! En zo is het ook! Let maar op: als dit balletje écht aan het rollen komt dan groeit het ledenbestand van de PvdD sneller dan jij het op jouw Hondsrugse telraam kunt bijhouden! Groetjes uit de Ronde Venen.

 • no-profile-image

  gert

  Kiest Marianne nu voor dieren of voor mensen ?laat ze eens duidelijk zijn!!De partij heet toch Partij voor de Dieren !

 • no-profile-image

  herkauwer

  Realist, dit is bijna satanisch! Wie ramt de naasten zonder enig mededogen of respect voor mens, dier en leven bruut en bot de aarde in? Ga maar eens praten met al die gefolterde en geslachtofferde boerenfamilies die dankzij het niets ontziende CDA-beleid letterlijk en figuurlijk kapot zijn gemaakt! En dat tot op dit huidige moment worden! Jurgen, je loopt waarschijnlijk te niksnutten in de Linner Struiken, dus ik zou solliciteren bij Maurice de Hond met jouw weloverwogen analyse. Kun je meteen de zak krijgen! En Alles Moet, wie zegt er dat er ook maar één lid van de PvdD is die de boerenstand kapot wil maken? Zulthoofd: het gaat juist om jullie eigen toekomst, maar dat snap je natuurlijk niet. Kortom: het gaat helemaal GOED! Als het CDA zo nog even door blijft gaan dan valt er straks bij de verkiezingen eindelijk weer eens te lachen!

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Heer vergeef het men, want hij weet niet beter. Amen! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010).

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Bart, ik heb het over de meerderheid van de TOTALE bevolking.

 • no-profile-image

  Boy

  De Admin kan zien of mensen onder een dubbele naam berichten posten. Op zich niet zo heel veel mis mee.Echter als het gedaan wordt om mensen in discredit te brengen is dit zeer schadelijk voor de reactie pagina. Ip nr gewoon bannen.

 • no-profile-image

  anti

  Lees laatste reacties van JACHTVERBOD GELDT VOOR BIJNA HEEL NEDERLAND. Dan zijn er.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Anti jacht ik zet wat vraagtekens bij jou berichten.. ?? Je zegt iets gezien te hebben maar bewijs heb je niet. Je hebt toch ook wel een mobieltje met camera?? Gewoon ff foto of filmpje maken.Op you tube zetten en klaar ermee.Daar hebben wij allen wat aan. Zo doe je m.i meer schade dan goeds....

 • no-profile-image

  henk

  Ik ben het toch wel met bart eens, en ik vind ook zeker dat de boeren meer waardering verdienen, al is het dan alleen maar in de vorm van een redelijke prijs te geven voor onze producten. En wanneer houd het nu eindelijk eens op al die negatieve onjuiste berichten in de media over boeren.? en trouwens er zijn maar weinig productiearbeiders die net zoveel uren maken als boeren!

 • no-profile-image

  boer

  Klopt helemaal alles moet kapot. Helaas zien veel mensen dit niet en denk ik ook helaas dat er steeds meer simpele zielen zijn die gebrainwast achter pvdd aanlopen.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Mag men in dit land op drachtige reegeiten jagen? Je meent het? Dan is het al helemaal geen wonder dat men gezonde drachtige geiten zo gemakkelijk afmaakt. Wat een land zeg..

 • no-profile-image

  linda

  Om bij de Romeinen te blijven: "de boodschapper met het slechte nieuws wordt onthoofd". Maar het verguizen van de Partij voor de Dieren en hen te beschuldigen van al wat slecht is zal de vee industrie niet meer kunnen redden. Deze bacterie- en virus uitbrakende helse industrie moet zo snel mogelijk afgebouwd worden. Boeren wees eerlijk, zo kan het toch niet doorgaan, jullie zijn ook slachtoffer, snap dat toch!

 • no-profile-image

  herkauwer

  DIT IS TE KRANKZINNIG VOOR WOORDEN! Vanwege de extreme kou en sneeuwval in Noord- ,Midden- en Oost Europa is de gehele populatie Kol- en rietganzen uit het Baltische gebied op drift geraakt en naar ons land gekomen. Die dieren hebben RUST nodig. Zij zijn de componenten van ons EUROPESE NATUURBEZIT. Daarvoor heeft ons land INTERNATIONALE CONVENTIES GERATIFICEERD! Het is van de krankzinnige dat, na drie koudeperioden en nog anderhalve wintermaand voor de boeg, een provincie zulk een INTENS PRIMITIEF besluit durft nemen. Stelletje jachtlustige schobbejakken!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Erger je er maar niet teveel aan Anti Jacht, dit is typisch zo'n geflipte CDA-kneus die niet kan verkroppen dat het vuile spelletje "Landverovertje a la LNV" strakjes in het staatsrechtelijke cachot gaat eindigen. Eigenlijk zou het woord nu aan het parlement moeten zijn en dient er zo snel mogelijk een commissie te worden geinstalleerd om de hele criminele LNV-CDA-troep tot vér onder het maaiveld te laten uitzoeken. Er ontstaat dan ook een mooi gat om die afgrijselijke 'Alles Moet Kapot' in op te bergen. Dat zou al een hele verfrissing zijn!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Alweer zo'n CDA-frustraat die even het onbenulprofiel van het electoraat van de gevreesde tegenstander gaat invullen. Man, spring van het Roode Klif of van de Punt van Reide. Of ga voor mijn part zandhappen op het Noorderhaaks. Maar jij kunt met al jouw Eppoiaans geneuzel niet verhinderen dat de PvdD in maart op 20.000 leden staat. Een goeie tip voor de CDA-campagne van 2086. Trek nooit aan de sik van één geit, want dat zal je bezuren. Toedeloe!

 • no-profile-image

  Renée

  Je zou eigenlijk best kunnen zeggen dat het triest is dat de Partij voor de Dieren groeit. Dat zegt namelijk alles over hoe het met de dieren, het milieu en dus ook met de mensen in Nederland en de rest van de wereld gaat. Slecht dus! Gelukkig zien steeds meer mensen in dat de Partij voor de Dieren de enige partij in Nederland is die opkomt voor dieren, milieu én mensen. Ik ben er trots op dat ik al jaren lid ben. Gelukkig zien steeds meer mensen in dat er iets moet gebeuren, dat het zo niet langer kan. Mensen die verder kijken dan hun korte termijn belangen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nog Steeds Graag Boer, heb je iets aan te merken op mijn inhoudelijke bijdragen? Verdraai ik feiten? Vertel ik leugens? Sta ik vijandig tegenover de boerenstand? Het antwoord op al deze vragen is NEE! Ik ga dus nog maar even verder. Ben ik lid van de PvdD? Word ik voor mijn bijdragen aan forums betaald? Ben ik Patrickje? Ben ik Anti Jacht? Het antwoord luidt wederom NEE! Als jij een waarachtige boer was beste man, dan kende jij de Spotvogel en zou je weten dat die moeiteloos tal van andere liedjes na kan fluiten. Probeer mij dus niet te vangen op schrijfstijl, want met uitzondering van Chinees en Sanskriet zing ik ook aardig ver over de grens. Dat moet ook wel als je trekvogel bent! Intussen denk ik dat jij in het geniep wel lid van de PvdD gaat worden. Het is immers de enige partij die het écht voor de boer en zijn dieren opneemt! Zo, ga daar maar eens over nadenken, want de verkiezingen zijn pas in maart.

 • no-profile-image

  nog steeds

  Han je vergeet 1 ding je kan met die mensen van pvdd geen normaal gesprek voeren. Ze weten alles beter zelfs over dierwelzijn terwijl ze zelf nooit een jaar lang 24 uur per dag bezig zijn geweest met het verzorgen van vee. Ze vergeten gewoon even dat 99% van de boeren het prima voor elkaar heeft met het welzijn hoe beter dat is hoe beter de dieren presteren. Als deze mensen een korter bij de boeren stonden was er veel meer begrip hoe er word gewerkt in de stallen.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Nodig of niet nodig??? Wat heb ik nou aan m,n fiets hangen? Is het soms nodig om dieren dood te schieten?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is toch echt om kotsmisselijk van te worden. Drachtige reegeiten afschieten! Voor de lol! Want er is werkelijk geen enkel zinnig doel mee gediend! Zo er uberhaupt al een zinnig doel mee gediend is om het meest normen- en waardenloze te doen waartoe de mens in staat is: het respectloos vernietigen van leven! Als hobby! Mooie club, dat CDA!

 • no-profile-image

  Renée

  Ik heb nu online een vraag gesteld aan Vogelbescherming Nederland. Als er mede op hun advies weer gejaagd mag worden op onder meer ganzen is dat een reden om per direct het lidmaatschap op te zeggen. VogelBESCHERMING?? What's in a name!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Dat zijn er 10000 te weinig!!!Er komen verkiezingen en dan zullen we die rentmeesters en ander rechts tuig van repliek dienen. Mensen die dit toestaan mogen niets meer te zeggen hebben behalve tegen hun psychiater.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Ziet de mens en leest zijn woorden, zo het al te lezen valt, lomp en domzelfingenomen, nog een naam erbij gebrald, man verdwijn toch uit dit forum, rap en vlug en zeer schielijk, want jij zet jouw soortgenoten, en jezelf hier zwaar te kijk! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010).

 • no-profile-image

  j.t.f.w.m.quarles van ufford

  Sedert het verschijnen ener zich 'Realist' noemend parvenue in dit forum, bewegen zich de qualiteit en het literaire gehalte van het geschrevene zorgwekkend neerwaarts. Taalkundig sloddervod, scheer je heen en ga eerst een curus Algemeen Beschaafd Nederlands volgen. U irriteert!

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ik wil niet vervelend doen Spotvogel,maar die veeziekten werden toch door de overheid en het agro-industriele complex "in de markt"gezet?

 • no-profile-image

  koetje

  Ik vind dat je wel een beetje om de hete brei heen draait Wipstaartje,komt de PvdD nu voor alle dieren op of alleen voor de landbouwhuisdieren?Als ik lid zou zijn had ik wel een verklaring willen hebben over hun opstelling omtrent de gang van zaken in een aantal"natuurgebieden". Volgens Vera geeft bijvoeren alleen maar veel onrust onder de dieren en het zou er zelfs toe leiden dat de dieren nog meer en nog vaker jongen zouden krijgen.Dus nog meer populatie druk in het gebied.Het lijkt erop dat de PvdD het hiermee eens is en men vindt blijkbaar dat een langzame hongerdood humaner is dan een welgemikt schot of de braadpan.Ik vindt juist wel dat de PvdD dogmatisch doet over vlees-eten,de site staat er bol van.Nieuwe leden krijgen nu zelfs een gratis anti-vlees-eet boek.Meat the thruth is een grote eenzijdige anti-campagne tegen de hele prof-dierhouderij met veel broeikas-bullshit.Geen wonder dat dit veel weerstand oproept,ik zal niet zeggen dat er niets te verbeteren valt in de dierhouderij maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden en die veel minder weerstand oproepen.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ik mis hier de commentaren op de uitspraken van meisje Ouwehand over de OVP en uitgehongerde dieren.Behalve van Spotvogel/herkauwer heb ik nooit een reactie gehad van andere "kritische"personen op dit forum!Want zeg nou zelf, met deze uitspraken plaats je je wel erg ver buiten de maatschappij.

 • no-profile-image

  foutje

  JOUW moest zijn jou.

 • no-profile-image

  paddo

  Anti, ik zou niet weten waarom jagers geen varkensvlees eten. Heb je dát geleerd tijdens je jachtcursus? Zo zie je maar dat onbenullen werkelijk niets is bij te brengen. Papiertje gehaald met spieken waarschijnlijk. Ik denk dat je verkeerde paddenstoelen eet. Nog eens al je bijdrages her en der op de fora gelezen: als dat je idee van wat humane omgang en discussie voeren is en als je vindt dat je 'gedachtengoed' het beste bij de pvdd hoort, dan zegt dat veel over die partij. Persoonlijk denk ik dat ze je royeren als je publiekelijk op deze wijze namens pvdd optreedt, zo niet dan is deze one-issueclub zowiezo een lachertje.

 • no-profile-image

  Renée

  Ik kwam ze vandaag weer tegen..een stuk of vijftien jagers met meelopers en honden, klaar voor de drijfjacht op vossen. Wat een eerlijke strijd toch! Wat zijn dit voor mensen? De Partij voor de Dieren kan niet snel genoeg groeien. Plezierjacht dient te worden uitgebannen! Heel snel!

 • no-profile-image

  anti

  De sukkel heeft zijn naam veranderd. Geeft niet. Lees mijn eerdere reactie, 27 januari 21.01. Geweldig toch?? Hij snapt 'm niet. Spotvogel: Meneer Goossens schiet allang niet meer. Die is al blij als hij niet tien keer per dag op zijn schoenen plast. Hij is overal uitgeschoten. Je ziet maar: het roeit zichzelf uit.

 • no-profile-image

  nog

  Goed herkauwer, wat jij zegt vind jIJ. JIJ vindt dat Thieme het goed voor heeft met boeren, jIJ vindt het geen eenzijdige partij, voor jOUW is dat een feit. Net als voor spotvogel. Was het nu jullie of jij? Dan springt er ook nog een wipstaart voorbij de wandelaar die het beiden goed kunnen vinden met herkauwer, spotvogel, juvenalis en dat anti-geval. Het lijkt wel een enkele persoon met veel namen. Vandaar dat ik gerust jij wil zeggen hoor, maar dan bedoel ik jullie.

 • no-profile-image

  zwalker

  Ware aard? Terwijl er dagelijks minder leden van de KNJV komen (vlak het aantal stilgehouden jachtongelukken niet uit, dat is na de prostaat de grootste sterftefactor bij die lui), neem het ledental van de PvdD per uur stormenderhand toe. Let maar op: vandaag kamerdebat over Q-koorts, morgen minstens duizend nieuwe aanmeldingen erbij! En zo hoort het ook!

 • no-profile-image

  Nog een naam

  Geweldig hoe jullie uit je dak gaan. Dit zouden de landelijke media moeten publiceren, onder de kop "de ware aard van de pvdd achterban". Achterbaks, dom, lomp, zelfingenomen, hier en daar beschonken en zonder humor. Wie er dan nog bij wil horen is een echte klerelijer. Toegegeven: 2% van de bevolking is dat wel.

 • no-profile-image

  Reintje

  Maar in kader van duurzaam ondernemen kunnen we die herten toch schieten en als delicatessen aan de restaurants verkopen. We hebben ganzenborst ,Edel Schwein paté, makke fazantenborst etc......moeten we nu overal moeilijk over doen ?

 • no-profile-image

  koetje

  Ach ja, dat heb op soms op een agrarische site dan zijn de meningen wel eens wat verdeeld en wanneer je hier niet tegen kunt dan zijn er nog genoeg andere sites te vinden.@Wandelaar wel goed blijven lezen voor je reageert.

 • no-profile-image

  pfffff

  Vleesetende dieren hebben gelijk ! Grazers zijn heel erg lekker om te eten.
  Men moet mensen niet dwarszitten om je gelijk te willen halen. Dieren kwellen ben ik ook tegen. Geniet van wat je hebt. De perfecte wereld bestaat echt niet, voor niemand.

 • no-profile-image

  gerrit kramer

  beste vleeseters en vleesproducenten, kijk eens naar de uitzending van

  <>

  dat is toch uit een andere hoek als de PvdD? De burgers pikken het niet meer, deze meedogenloze industrie maakt onze mooie aarde totaal kapot. die Spotvogel weet trouwens verdomd veel, zou die uit de agrarische hoek komen? \

  lieve boeren, snap toch eens dat jullie ook gemanipuleerd worden door Gerda en CDA. De PvdD komt juist op voor jullie mooie beroep. Maar dan wel zoals het hoort, dieren in de buitenlucht en pootjes in het gras. Beter voor mens en dier en milieu.

 • no-profile-image

  frits

  pvdd is en blijft gewoon een criminele en terroristische organisatie. daat doen wij geen zaken mee !! pvdd heeft maar 1 doel en dat is het elimineren van boerengezinnen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, dat stuk staat vol met nonsens . Natuumonumenten heeft niks te maken met het beheer van de Oostvaardersplassen want dat is een SBB-object! De Dierenbescherming en de Faunabescherming hebben helemaal geen populatiedynamisch onderlegde ecologen in dienst. En Altarra is een bedrijf dat in opdracht betaalde adviezen geeft. Het is godsonmogelijk om in een gebied van bijna 6000 ha. dat grotendeels uit riet en moerasruigte bestaat en nu al bijna twee maanden ijsbedekking kent, dagelijks of zelfs maar wekelijks crepeergevallen op te sporen en dieren uit het lijden te verlossen. SBB moet opdrachtmatig opbrengst genereren uit de beheerobjecten en er lopen in de Ovpl erg veel kapitale herten rond..... Wie geloof hecht aan verhalen dat men die simpelweg door eigen personeel laat afschieten die leeft in een droomwereld! Dat wolvenverhaal is te zot voor woorden. Ontsproten aan zieke geesten van volkomen krankzinnigen die ons land voor een deel van Afrika's Grote Slenk aanzien. Het wordt hoog tijd dat het nuchtere denken weer terugkeert en dergelijke waanzinplannen neergezet worden waar ze thuishoren. Bij het grofvuil!

 • no-profile-image

  anti

  @verbaasde lezer. ik wil alleen het forum sluiten omdat er niets nieuws meer wordt gezegd. Ook komt er niets boven water, zoals je bewert. Dit forum is klaar, heeft niets te maken met slappe hap. Ik heb, samen met velen, mijn zegje gedaan. Mocht u verder willen gaan.....toe maar. De meest essentiele dingen zijn uitgebreid aan de orde geweest en hebben een positieve richting gegeven aan de PVDD.

 • no-profile-image

  berend

  Wij hebben hier een wei vol makke schapen en een gemeentehuis vol mekkerende geiten. Zo'n herderinnetje als Marianne is hier welkom hoor.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Mensen doe alsjeblieft niet zo lelijk tegen Linda. Ik kwam laatst op een melkveehouderij rond melkerstijd. De boer bleek in een kantoortje en niet in de melkstal te zijn. Hij zat op zijn pc te bekijken welke van de dames in melkgift achter bleef. Want iedere melkkoe is gechipt en er wordt meteen door de computer afgelezen hoeveel kilo melk er wordt gegeven. Er komt geen Gerda 69 of Annie 13 meer aan te pas, alleen nog nietszeggende nummers. En als zo'n nummer enkele dagen te weinig melk geeft dan mag ze naar het abbatoir. De romantiek van de eurocent!

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Slavernij? Wat een vergelijking!
  En straks hebben de dieren het beter dan de mensen...want wij zijn loonslaven en moeten belasting betalen en mogen steeds minder en met privacy is het ook al gedaan.
  Sommige mensen worden steeds gekker!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Waarom worden de woorden van Marianne Thieme toch zo vaak helemaal verkeerd uitgelegd? Waarom zijn er zoveel boeren die iedere vorm van opbouwende kritiek of scepsis meteen als een aanval beschouwen? Zou dat ook door schuldbewustheid komen spotvogel?

 • no-profile-image

  anti

  O ja, nog vergeten: lees de reacties. Google even: agd jachtverbod geldt voor bijna heel nederland. Lees de geweldigereacties.

 • no-profile-image

  bart

  het is in iedergeval duidelijk dat Linda al helemaal niet weet hoe het er aan toe gaat op een boerenbedrijf. houd dan alstublief je kop!

 • no-profile-image

  geen boer

  sorry herkauwende spotvogel, jouw geromantiseerde beeld klopt gewoon niet. Er was wel degelijk armoe, zowel op het platteland als in de steden. Én dierziektes. Je stelling dat ze zo rijk leefden want geen kopzorgen is onjuist, men had wel degelijk enorm veel zorgen. Niet om hedendaagse trivialiteiten maar of er wel brood op tafel was de volgende dag, en of je kind niet doodging aan bronchitis. Zekerheden; geen. Nee, ik denk dat de gemiddelde fabrieksarbeider hedentendage niet graag in de schoenen van z'n grootvader staat, net zomin als ik graag in de schoenen van de mijne sta. Er mankeert van alles aan de huidige landbouwpolitiek, maar dit is wat ik in dit topic bespeur; vanuit de luie stoel en sociaal verzekerd wil men de boerenstand terug in de tijd hebben. En wat zeuren die boertjes nou, het was toch zo'n zorgeloze tijd van lekker de koetjes melken in wei 's ochtends vroeg tussen de grutto's en kieviten? Omdat het 'het zo hoort, dieren in de buitenlucht en pootjes in het gras' (copyright G. Kramer). Dit geeft wat mij betreft helemaal aan met hoeveel dédain er gedacht wordt in die kringen.
  Nou, mijnheer Kramer, zoals ik al eerder opmerkte, doe dat dan ook eens zélf. Koop een boerderijtje met land, een beetje melkquotum, renoveer de deel en zoek een oude melkwagen voor 's zomers. Steek je laatste spaarcent hierin, neem afstand van je AOW, pensioenrechten en andere sociale zekerheden, en melken maar! Een rijk leven zonder zorgen, wie wil dat nu niet!

 • no-profile-image

  ach

  Laat die pvdd toch maar lekker groeien joh. Wij (boeren) hebben altijd al gezegd van het wordt tijd dat er weer honger komt. Nou laat het dan ook maar gewoon komen. Als ze beweren dat ze op hun manier een verantwoordelijke voedselproductie kunnen, laat ze het dan ook maar bewijzen. Want volgens mij kijken die lui toch niet verder dan hun neus lang is. Alles wat ze zien is dieren in stallen, die naar hun mening buiten moeten lopen. En dat is prima, maar hopelijk hebben ze ook bedacht hoe ze straks (als ze aan de macht komen) tegen de rest van de wereld op willen boksen.
  En het is maar te hopen, dat als het ze niet lukt, en iedereen krijgt wel honger. Dat de schade nog weer is te herstellen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Oké Carol, ik heb een reactie verzonden!

 • no-profile-image

  koetje

  Begrijpend lezen was op de basisschool vast niet jouw sterkste punt anti jacht. Lees daarom nog even dit forum door en dan begrijp je vast wat de boerkes weerhoud om lid te worden.Ik ga echt niet lid worden van een partij wat voor een particulier vuurwerkafsteekverbod is omdat dit zo zielig is voor huisdieren.Schei uit zeg ik heb zelf 2 honden waarvan er 1 doodsbang is maar dit is hij ook voor onweer en die overvliegende klote ballonnen of moet dit ook allemaal verboden worden? Alhoewel een verbod op onweer lijkt mij wel wat.Wat betreft de idioterie rond de geiten ruimingen kunnen we elkaar de hand reiken maar voor de rest nee dank je dan moet er eerst nog heel wat water bij de wijn.

 • no-profile-image

  Spotvogel

  Nou nou, dat is een aardige oogst!Gisteravond kondigde ik al aan in het beginnend forum 'VVD wil onderzoek naar Q-koorts',dat ik vanochtend eens met Herkauwer van gedachten zou wisselen en dat leverde een ludieke reactie naar aanleiding van Koetje Boe op. Grappig dat er dan meteen zoveel weerstand ontstaat. En toch zeg ik helemaal niks ten nadele van de hedendaagse boer. Er moet dus wel erg veel schuldbewustheid op ons platteland huizen. Mijn voorbeeld speelt zich af in een tijd waarin nog niet ieder stuk gereedschap van klauwentang tot maiskneuzer door de Rabobank gefinancierd werd. Sterker: die bank heette toen nog gewoon Boerenleenbank. Dat was tenminste transparant! De koeien stonden 's winters inderdaad op stal, maar Mkz en andere ziekten kwamen echt niet méér voor den tegenwoordig. en waren veel makkelijker in toom te houden vanwege de kleine veestapels en de veel geringere forensische verslepingen van ziektekiemen. Er moest inderdaad veel meer handmatig gewerkt worden maar dat had niks van doen met armoe lijden. Men had juist veel minder kopzorgen en dat maakte het leven juist een stuk rijker dan dat van tegenwoordig. En dan dat rare argument dat boeren voor het eten van stadse burgers zorgen. Ja nogal wiedes: daar leven jullie toch zélf van! Ik heb zo'n kulargument nog nooit gehoord van mensen die hun geld in andere branches verdienen. Iedere sector leeft nou eenkeer bij de gratie van het bestaan van producenten en consumenten. Maar de Klant is wel altijd Koning. En dat willen boeren maar niet snappen!

 • no-profile-image

  de waarheid

  Nee wipstaartje geen cdaer maar laat es zien wat ze bereikt heeft voor de dieren dan behalve een speeltje in een varkenshok of nee dat was van te voren al geregeld niks berijkt dus Veel vragen gesteld ja maar allemaal niks voor terug gekregen....dus opdoeken die parij scheeld een hoop tijd in de kamer voor echte zaken zoals de aow en files en werkeloos heid

 • no-profile-image

  Student

  Hoppa!!! Lekker Brabant, die zit!!!

 • no-profile-image

  brabant

  Thieme niks gedaan voor dierwelzijn. Iedereen weet toch dat ze bv. gestemd heeft tegen de verrijkte kooi. Ach ja die tegenstanders van haar krijgen het nog moeilijk. Niet omdat Thieme groei maar omdat ze de functie heeft om misstanden en dierenmishandeling elke keer opnieuw aan de kaak te stellen. Hierdoor hou ze andere partijen scherp en kunnen deze dit thema niet laten verslappen. Hierdoor komt toch elke keer het cda in de verlegenheid. Men probeer te parreren maar de publieke opinie is gelukkig steeds meer op de hand voor goed dierenwelzijn en milieu. Langzaam komen we er wel waar we wezen moeten. Goed dierenwelzijn en (h)eerlijke producten van de boer.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Joep, wat jij van Marianne denkt en schrijft slaat dus helemaal nergens op. Zij neemt het niet alleen op voor dieren maar ook voor de boeren die door LNV en CDA kapot gemaakt worden. Maar jij bent duidelijk te stom om dat de beseffen.

 • no-profile-image

  brabant

  Tja Joep, sommige vinden discussies over km heffing, wat zo'n Eurlings afschuif omdat hij zelf niet kan beslissen. Of zo'n minister president die zich uit de Irak kwestie lult. Of een Gerda Verburgt niet gezondheid van mensen minder belangrijk vindt dan het economische. Een minster Klink die het ook best vind. Of een Donner die de verzorgstaat afbreekt. Allemaal CDA ministers die "geweldige" beslissingen nemen interessanter. En deze beuren met slechte beslissen ook meer dan 100.000 euro's. Laat ons marianneke dan maar fijn over dierwelzijn hebben. Misschien noemen sommige dat dom schreeuwen, maar dat is nog altijd beter dan wat die CDA bobo's klaarspelen.

 • no-profile-image

  anti-anti jacht

  herkauwer, het spijt me zeer maar noordwijk ligt er wel zeer dichtbij. Ook zit Jaap Bond er waarschijnlijk naast want er zijn door natuurliefhebbers meer dan 2000 dieren geteld. En als jij fotos wil zien van damherten in de sneeuw in mijn achtertuin kan je ze krijgen hoor. Ik heb ze waar er 17 op staan. En ja dit gebeurt bijna dagelijks. Iedere dag worden er dieren afgeschoten op dit moment. Blijf bij de feiten.
  Ik ben absoluut geen voorstander van de plezierjacht maar dit is een noodzakelijk kwaad. Als er wordt geschten lopen de andere niet eens weg, zo tam zijn ze. Maar ga jij me niet vertellen over de problemen die er met deze beesten zijn 150 km verderop want dat is weer zo makkelijk. We hebben het uit de klauwen laten lopen en dat moet nu hersteld worden of je het nu leuk vind of niet.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Als jij jezef De Waarheid is Hard wilt noemen, moet je niet zo vreselijk slap ouwehoeren man. Volg eerst de kamerdenbatten en vragenuurtjes en kom dan maar terug. Marinanne is Godbetert de enige in de kamer die het echt opneemt voor zaken die iedere boer aangaan. Vast weer zo'n hoop CDA-drek.

 • no-profile-image

  herkauwer

  "Dierenvriend", het CDA heeft hier ALLES mee te maken! Die club bestierd al tientallen jaren LNV en staat aan de basis van alle agri-ellende!!! En zonder Wildbeheer sterft alles uit zeg je? Mag ik je vragen: hoeveel futen, dodaarsjes, reigers, waterhoentjes, meerkoeten, merels, zanglijsters, roodborstjes, winterkoninkjes, heggemussen, groenlingen, putters, grote bonte spechten, groene spechten, boomklevers en ander gevogelte wordt er in ons land beheersmatig dubbelloops op peil gehouden? En hoe staat het egelafschot er voor? Of de traditionele vleermuisdrijfjachten? Weet je, jij bént helemaal geen dierenvriend. Want dierenvrienden houden van dieren en verzinnen geen onzinargumenten om zich gewapenderhand te kunnen misdragen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké, ik ga niet om het gelijk kissebissen, maar reikte dacht ik een redelijk alternatief aan. Tamme damherten zijn makkelijk te vangen dus waarom niet via Internet of Brussel aanbieden aan parken, menageriëen, kinderboerderijen en andere echte dierenlliefhebbers in de haast onmetelijk grote Europse Unie? Zinloos doden van leven komt altijd op de laatste plaats. Stomweg omdat niemand een hert kan maken. Een ander dier evenmin! Vanwaar toch dat destructieve dood-denken? Ach ja, natuurlijk door het CDA!

 • no-profile-image

  anti-anti jacht

  Prima Greetje en herkauwer stel maar een plan op dat er zo'n 1000 beesten weggezet worden op die manier. Weet wel dat die beesten veel jonge krijgen dus er is wel haast bij geboden. Dus als het kan in 2010 nog. En herkauwer weet jij wel waar de bollenstreek ligt? Die ligt tussen haarlem en wassenaar, dus zo'n 60 kilometer zuidelijker als waar jij op doelt. En kraaien en vossen die geen nesten tussen de bollenvelden kunnen vinden?? Kom een keer kijken bij ons en je ziet het resultaat.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Prima plan Herkauwer. Maar de dieren moeten dan niet alsnog ergens terecht komen waar ze geslacht worden. Dat valt wel te verwezenlijken door ze te merken of te chippen en de dieren gecertificeerd uit te plaatsen. Bij voorkeur op grote omrasterde terreinen met een publieke functie. Of in reservaten die beter door lichtvoetige grazers beheerd kunnen worden dan door lompe koeien en paarden die alles vertrappen en kaalvreten. Zoals de platen in de Zeeuwse wateren. En Tiengemeten!

 • no-profile-image

  anti

  Ik kan het niet genoeg herhalen: op dit moment worden DRACHTIGE (zwangere) reegeiten doodgeschoten door onze vrienden de natuurcriminelen. Wat een schande in een beschaaf land als het onze. De PVDD kan alleen al daarom niet groot genoeg worden. De C van CDA doet haar naam steeds mee eer aan: Corrupt.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Als iemand zich Dierenvriend noemt en vervolgens jagers als 'beheerders" gaat neerzetten dan spoort er iets niet. Toevallig was ik onlangs in het donker van de gure winteravond getuige van 'beheerjacht' op smienten. Prachtige juweeltjes van eenden uit het hoge noorden, die bij ons komen overwinteren en in januari wat armelijke sprietjes wintergras eten. Dit eendje is amper groter dan een waterhoentje dus erg veel kan zo'n diertje niet aanrichten op onze overbemestte raaigrassteppen die jaarrond met de zwaarste machines platgereden worden. Smienten grazen 's nachts en daarom geeft LNV hobbyslagers vergunning om er in het donker op te schieten. Een DOODZONDE tegen de WEIDELIJKHEID, maar dat interesseert de tot Faunabeheerder omgedoopte vuurpelotons van de KNJV niet. Ze kunnen niet eens zien waar ze op schieten en zo knalde men ook op invalllende groepjes Krakeenden, een soort die helemaal niet beschoten mag worden. Ach, de duisternis verhult alles. Dacht men! Hoeveel dieren er door deze 'faunabeheerders' worden aangeschoten en verloederend in het veld achterblijven? Ga er maar gerust van uit dat dit er landelijk tienduizenden zijn op jaarbasis. Prima vossenvoer! En aan wie danken we het ook alweer dat de Flora en faunawet dermate werd verkracht dat dit tot op heden mogelijk is. Inderdaad: aan het CDA! Daarom zou iedere ware dierenvriend lid moeten worden van de PvdD! Liefst vandaag nog!

 • no-profile-image

  partij van

  Spotvogeltjes en militante anti types horen inderdaad bij de partij van de dieren. Als je zo alle dieren optelt wordt het de grootste partij van Nederland. Het zal een beestenboel worden. Gelukkig hebben alleen mensen stemrecht en is slechts een minimale fractie daarvan aanhanger of lid van Partij voor de dieren. Het stelt echt geen f*ck voor. Als het ledental al stijgt naar 20.000 dan heb je alle fanatici wel gehad hoor. Grappig, er zijn nog altijd meer jagers dan leden van die partij en tegen jagers zou 80% van de bevolking zijn.

 • no-profile-image

  anti

  Herkauwer: fantastisch gsproken. Hier heb ik geen reactie op. Zo goed. Alleen spotvogel kan nog in jouw schaduw staan. Maar......................het ledental van de PVDD tijgt gestaag en zal niet meer verminderen.
  Nu nog een AJP..............Telt al 1 lid.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Herkauwer, volgens Everwijn Verloren van Zwevegem (dat is zijn nimrodpseudoniem) hebben de KNJV en de NOJV samen nog geen tienduizend betalende leden meer. Veel van die lui hebben dubbellidmaatschappen omdat zij die zakelijk kunnen opvoeren en aftrekken. Dan voeren die klepelhangers ook nog eens iets op! Over aftrekken zullen we het hier maar niet hebben! We zitten tenslotte niet op een wildkansel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Vlijmense Ook Boer, toen Marianne het tijdens het vragenuurtje in de kamer had over "Plezierjacht"meende Blakenende dat ze wilde gaan spelevaren. Want hij dacht dat het om een varend strijkijzer ging! En die man is eindverantwoordelijk voor de verkrachting van de Flora- en faunawet en het excesssieve afschot van weerloze wilde dieren door hobbyjagers. Zelfs in sneeuw en ijs! Daarom is het verheugend dat steeds méér boeren gaan inzien dat de PvdD ook hun steun verdient, want Marianne neemt het echt niet alleen voor dieren op, maar steekt haar nek ook uit ook voor de mensen achter en naast die dieren! En dat doet geen enkele andere partij op een zo indringende en vakkundige manier! Dat is gewoon een keihard feit!

 • no-profile-image

  koetje

  Inderdaad ja de ware aard komt vanzelf boven. Spotvogel zei in een eerder forum geen vegetarier te zijn en wat lezen we hier? Ik eet geen kadaver!! Over geloofwaardigheid gesproken!!

 • no-profile-image

  OOK BOER

  Als gevolg van onze argumenten zouden er nu zelfs boeren zijn die zich aanmelden als lid van de PVDD. Dat is een gunstige ontwikkeling te noemen. Vreemd echter niet. Boeren, die in zijn voor dierenwelzijn, zijn het beste af bij de PVDD. Dit moeten ze echter allemaal gaan inzien. Boeren zijn bizonder welkom bij de PVDD. Zo krijgt ook deze partij steeds meer vakkennis in huis. Voor de plezierjacht zijn deze vacatures allang ingevuld.

 • no-profile-image

  zeur stad

  waarom zoveel reacties op zo´n dom artikel

 • no-profile-image

  wandelaar

  Waarom? Om jou te vragen of je ook lid wordt!

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Toen ie dat zei Verbaasde Lezer was ie tijdelijk Pimpelmees.......

 • no-profile-image

  herkauwer

  Edelschwein, kijk jij eens gauw in het forum: "natuurmonumenten voert kudde in kritische toestand bij". Dat gaat over jouw Wrattenfamilie.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ik maar denken dat In Groningen nog echte communisten zaten........deze dus niet.

 • no-profile-image

  koetje

  Na 300 reacties weet ik nog steeds niet wat de PvdD voor een niet vegetarische veehouder die goed voor zijn dieren zorgt kan betekenen,zal wel aan mij liggen. Oppositie voeren is de gemakkelijkste vorm van politiek bedrijven.Deze partij wil onverbeterlijke dierenbeulen verbieden ooit nog dieren te houden.Laten ze dan eerst eens beginnen met de Oostvaardersplassen,daar lopen de grootste dierenbeulen rond.Dit heeft niets meer met natuur te maken maar is een groot veredeld hertenkamp.

 • no-profile-image

  piet

  R.Veenstra, je hebt wél een punt, ook al lijkt Kanibaal te denken dat alleen communisten hun hersens gebruiken. Absoluut niet dus. Wij "danken" de onstuitbare immigrantenstroom beslist aan het blinde beleid van PvdA, Groen Links en de SP. Dat is geen kritiek, maar een constatering van een onomkeerbaar feit! Nu loopt de PvdA al jarenlang braaf aan het CDA/CU lijnje, omdat Bos met dezelfde gezindte besmet is als Balkenende en Rouvoet! Let maar op: zélfs het feit dat het CDA ons land in oorlog bracht en het volkenrecht met moddervoeten trad, zal niks in Den Haag veranderen! Daarom moeten we blij zijn met een partij als de PvdD. Want wie van dieren houdt, is meestal een goed mens! En dat kan van niet één CDA- politicus (v/m) gezegd worden!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Er is trouwens indertijd wel een begrazingsproef gedaan met geiten in sterk verruigde gebieden. Maar dat bleek zo effectief te zijn dat ze zélfs afrasteringspalen, gaas, slagbomen en toegangsborden opvraten. Zou een goeie zijn voor de Oostvaardersplassen!

 • no-profile-image

  Frans

  Komt omdat zei de boodschap beter weten te verkopen dan wij. Denk daar maar eens over na..................

 • no-profile-image

  Hans

  Juist Frans, daarnaast zijn het kiezers, en ieder stem is er één, ook zijn het burgers die belasting betalen waarmee het subsidie beleid gefinancierd wordt en tenslotte zijn het ook nog consumenten, die misschien wel vegetarisch zijn maar desondanks toch consument. De boeren zijn met elkaar ook maar slechts 1% van de bevolking en wat erger is, ook nog is hopeloos verdeeld.

 • no-profile-image

  gert

  Alle geiten tellen ook mee

 • no-profile-image

  brabant

  Hmm als je de maatschappelijke kosten erbij optelt zoasl MRSA bestrijding in ziekenhuizen, het ruimen van dieren, de subsidies EU landbouw, de ambtenaren, kosten tegen verzuring, kosten reconstructie, RvR regelingen, Bio woningen VIV regelingen. Ik denk dat die kilo prijs van €1,50 een stukje hoger wordt.

 • no-profile-image

  anti

  @@@@alles moet kapot: voor jou hebben ze tehuizen, waar je weer tot rust komt. Doe maar even rustig aan. Je bent ook zo geschrokken van dit succes voor de PVDD. Ik kan me wel voorstellen dat je van streek raakt. Dat raakt het CDA ook bij de vlgende verkiezingen. En dan moet JIJ weer naar een rusthuis. Doe dus even rustig en geniet van dit mooie succes.

 • no-profile-image

  hallo meneer

  ja spotmus we weten nu wel dat je verhaaltjes kan schrijven je lijkt meneer de uil wel van de fabeltjeskrant.....alleen die hoeft niet steeds reklame te maken over hoe goed dat ie wel niet is.....

 • no-profile-image

  anti

  @@@@@alles moet kapot: als ik jou was, zou ik geen dieren meer verzorgen maar jezelf laten verzorgen en genezen. Blijf uit de buurt van dieren, want je besmet ze met een nieuwe IQ-koorts en dan gaat het CDA weer roepen dat ook die weer geruimd moeten worden. Het is werkelijk niet te geloven wat dit individu beweert. (Als je weet wat een web-site is, bezoek deze even van de PVDD, dan kun je het standpunt lezen tav de geiten, die door het CDA zijn vermoord).

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Hé Spotvogel, hou dat spreekwoordelijke gat nog even open. Nog Steeds Graag Boer wil ook graag bij de ondergrondse!

 • no-profile-image

  hertkauwer

  Hoi Linda. Ik blijf herkauwen en geleidelijk aan merk ik dat de boodschap toch begint door te dringen. Onredelijke kopkleppers zullen er altijd blijven. Nou ja, die vormen straks de splintergroepering Oud-CDA!

 • no-profile-image

  koetje

  Het lijkt hier wel stemwijzer.nl.Spotvogel beticht mij van ongenuanceerde feitenverdraaiing terwijl ik alleen maar vaststel dat de mede-oprichtster en het jarenlange gezicht van wakker dier nu de mede-oprichtster en lijsttrekker is van de pvdd.Ook de nummer 2 van die lijst komt uit deze hoek.Wie hier het verband niet tussen wil zien is ziende blind.Wanneer deze partij aanhang wil krijgen uit de landbouwhoek moeten ze geen stellingen in de kamer deponeren om voortaan de varkenshouders aansprakelijk te stellen voor MRSA kosten of trek anders die stelling even door tav sport blessures en sporters.

 • no-profile-image

  ducky

  Dan lees ik liever de Donald Duck, die komt tenminste dichter bij de waarheid....

 • no-profile-image

  spotvogel

  Pardon Verbaasde Lezer?? Volgens mij moet jij morgen eerst maar even bij Hans Anders, bij Pearl én bij Het Huys langs. Want jij leest kennelijk dingen die ik zéker niet geschreven heb.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dierenliefhebber uit de stad, het zijn niet bepaald tijden om de bestaande vooroordelen en aversies aan te wakkeren. Wat de boerenstand nodig heeft is een platform van gelijkgestemden die eendrachtig strijden voor een gemeenschappelijk doel: een goede toekomst in een leefbaar land en met respect voor al het leven. Je kunt vandaag zien gebeuren dat het CDA krampachtig gaat pogen om het zélf veroorzaakte onheil af te wentelen. Dat zal hen niet gaan lukken! Het wordt ook steeds duidelijker wat LTO feitelijk voor een organisatie is. Houd daarom op om je als splijtzwam te gedragen en wendt je kwaliteiten aan om constructief naar de dag van morgen, overmorgen en daarna toe te werken. En daarbij zal de PvdD meer dan broodnodig zijn!

 • no-profile-image

  greetje krol

  Toppie. Als het zo doorgaat dan wordt de PvdD groter dan het CDA. Want daar stémmen wel veel onnozelen op, maar wie is er nou lid van zo'n debielensociëteit?

 • no-profile-image

  Renée

  Gerard Spong kan misschien wel iets met die uitspraken van ene Frits uit Rotterdam doen!

 • no-profile-image

  bart

  ik geloof er helemaal niks van kritische lezer, ik ben een boer en ik kom veel onder de mensen dus ik weet hoe er gedacht wordt. en al zou je gelijk hebben wanneer merken wij boeren dan eindelijk eens dat we gewaardeerd worden!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat mag in dit land inderdaad, beste diervriendelijke Kanibaal. En het gebeurd op grote schaal! Maar niet alleen op reeën, ook op wilde zwijnen. Op de Veluwe werden bij een wildkansel op een afgesloten terrein uit de baarmoeder gesneden biggen gevonden. Waidmansheil!! En op vossen mag 's nachts met lichtbakken gejaagd worden. Dat een moervos een nest zogende welpen te verzorgen kan hebben die dan den hongerdood sterven, dat interesseert de jagers geen moer. Waidmansheil!! Inderdaad je zegt het: wat een land!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Kanibaal, het afschieten van drachtige geiten is toegestaan in de Flora- en faunawet, waarin de vroegere jachtwet is opgenomen. Beide wetten werden vervolgens door het CDA (Pierik-Schreier, Oplaat, Ormel c.s.) met de hulp van Wien van den Brink en zijn LPF- handlangers en dankzij dezelfde slapende kamermeerderheid die nu weer bijvoederen onnodig vindt, vrijwel compleet om zeep geholpen. Vraag mij niet hoe een beschaafd mens bruutweg een drachtig dier kapot kan schieten en ik zal ook geen moeite doen om daarvoor begrip op te brengen. Dat gajes mag helaas niet zomaar de zee in gedreven worden. Dat verbiedt het internationale zeerecht! Vervuiling van de ijskoude golfstroom! Maar ze kunnen natuurlijk wél in een kreeftenkooi bij laag water op de Razende Bol worden uitgezet. Dan lost het probleem zich bij vloed vanzelf op!

 • no-profile-image

  piet

  O nee Bossche Bart, ga dan maar eens in Someren kijken! En die worden ook nog eens heel slecht betaald. Door eenboerin!

 • no-profile-image

  piet

  Herstel: ik bedoel Bossche Henk die Bart gelijk gaf!

 • no-profile-image

  donald

  de criminele en terroristische organisatie pvdd heeft maar 1 doel Linda en dat is de totale vernietiging van de boerenstand terweeg brengen. punt

 • no-profile-image

  Henk Jansen

  Het is te hopen dat deze partij veel en veel sneller groeit en snel het CDA het nakijken geeft. De partij voor de dieren moet maar snel het CDA , momenteel dé partij tegen boeren en dieren , een politieke aframmeling geven. De PvdD is juist een groot voorstander van de boer en een goed belegde boterham voor de boer. Ze zal eerder de tussenhandel dan de boer zelf aanpakken. Jammer genoeg ziet de sector dit nog niet of wil dit niet zien. Dat komt nog wel. Zelf ga ik op de PvdD stemmen omdat ze de beste argumenten hebben tegen gentechnologie. Dat vind ik het grootste gevaar voor de volksgezondheid. Daarbij komt dat ik vind dat dieren in ons land best wat extra zorg kunnen gebruiken. Je moet het welzijn niet afmeten aan wat in andere landen gebeurd, maar aan wat het dier nodig heeft! Daar gaat het om!

 • no-profile-image

  koetje

  Herman jij zegt tenminste eerlijk waar je op uit bent,dit kan ik van de PVDD niet zeggen want dit is gewoon de politieke tak van Wakker Dier en waar deze club voor staat kan iedereen lezen op vleeswijzer.nl
  Een site vol met leugenachtige propaganda.

 • no-profile-image

  anti

  Even ter verduidelijking: Schieten vanuit een stilstaand voertuig is niet verboden. Alleen schieten vanuit een rijdend voertuig is verboden. Aangifte doen heeft in onze regio weinig zin. De Politie doet alles af met de mededeling dat de jacht via de WBE goed is geregeld. (Jagende collega's ????) Verder zou het voor mij erg onverstandig zijn aangifte te doen, gezien onherroepelijk mijn gezin hierbij betrokken wordt. Daar heb ik teveel angstige ervaring mee. Alleen al om deze genoemde feiten kan de PVDD niet groot genoeg worden. Iets op you tube zetten heeft geen zin. Wat doet men ermee?? Er staan al zoveel filmpjes over jacht op you tube. Veel beter is de jacht op drachtige reegeiten te verbieden. Beter beslagen kan ik niet ten ijs komen. Laat de PVDD groeien en Nederland kan gaan genieten van een gezonde wildstand.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Han, Storm en Gerrit Kramer, het is vanmiddag bij het vragenuurtje in de 2e kamer weer duidelijk geworden hoe Marianne Thieme knokt om recht te doen aan de belangen van boer, geit, burger en volksgezondheid. Daar kan geen enkele andere politieke partij aan tippen. Han jij hebt groot gelijk: elkaar bekampen is juist koren op de molen van de zittende machthebbers. Kijk nu hieronder, die Nog Steeds Graag Boer met zijn fake-stadse dierenliefhebbers is er ook weer zo eentje die verdeeldheid wil zaaien. Man wordt toch eindelijk eens wakker. Het CDA heeft de boerenstand al jarenlang verraden. Door LTO worden jullie uitgemolken en verkocht. Wees nou eens een keertje blij dat de PvdD er is en werk productief, eerlijk en open met hen samen. Eendracht maakt Macht, dat is immers een oer-hollands Geuzenmotto!

 • no-profile-image

  josine albers

  Ik ben het volkomen met u eens Herman Schober. Het doet niet ter zake of de PvdD al dan niet in relatie staat tot
  Wakker Dier. Het gaat erom of de doelstellingen correct zijn en de gebezigde informatie en methoden conform het oorbare zijn. En wat dat betreft: Petje af!

 • no-profile-image

  anti

  @Rienk: daar heb je natuurlijk deels gelijk in. Maar door een grote waakhond in den Haag neer te leggen, met zeer gevoelige maatschappelijke onderwerpen, denken anderen wel twee keer na. De PVV heeft ook grote anti jacht zaken in het programma. En die worden wel heel groot. Een tweede waakhond dus. Langzaam maar zeker gaat de strop om de hals van jagers zich meer en meer anntrekken. Maar in principe heb je natuurlijk gewoon gelijk. De PVDD kan dit niet alleen. En wat betreft die sectarische geloofsstromingen....daar huiver ik van.

 • no-profile-image

  kani Baal

  ARNHEM - Er mag van de provincie weer worden geschoten op watervogels die schade veroorzaken.
  De ontheffingen voor het doden van kolganzen, grauwe ganzen, knobbelzwanen en meerkoeten zijn in verband met de verbeterde weersomstandigheden weer geldig. De provincie heeft het besluit genomen in overleg met instanties als Vogelbescherming en Faunabeheereenheden.

 • no-profile-image

  alles moet

  Nee hoor antilacht, ik ben er nog wel, maar ja ik moest mijn dieren verzorgen. En ja, ik ben erg geschrokken van dat aantal. 10000 mensen die graag een etnische zuivering zien onder de boerenstand, iets waar de pvdd maar wat graag voor wil zorgen.....Ze hebben echt schijt aan gieten ed want nu hoor je ze oppeens niet meer. Is ook hun doel, gezonde dieren ruimen om vervolgens de boeren en hun gezinnen kapot te laten gaan.....Niet dat is een cdaer ben maar verburg is bewust fout voorgelicht door de amtenaren en die stemmen allemaal links/pvdd. Bedankt pvdd voor het vermoorden van gezonde gieten en het kapot maken van het platteland !!!

 • no-profile-image

  nog steeds

  ja anti jacht je bent nu geraakt door de kogel van "alles moet kapot"! Hij heeft gelijk en dat doet pijn he ik zie het aan al je reacties een kat in het nauw maakt rare sprongen....

 • no-profile-image

  eppo

  10000 stuks, tjong jonge niet te geloven. En ze wonen allemaal in de stad denk ik, en hebben een tuin ter grote van een postzegel. En iedereen bemoeit met iedereen. Wat een land leven we.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dank je wel Melkveehouder. Ach ja: gaande mijn kruistocht op het digitale Agd-forumplatform (met nogmaals mijn oprechte dank en complimenten aan de Internet redactie) heb ik al talloze malen mijn visies en zienswijzen moeten uitleggen en ontelbare keren moeten verwijzen naar mijn vogelgriepdossiers. Ik zal pas stoppen als récht gedaan en gesproken is en als er voor alle onrecht, door LNV en CDA aan boer, dier en rechtsgevoel aangedaan, definitief en absoluut een einde zal zijn gekomen.
  En Wakker Dier te Weidestein: Anti Jacht is tégen de jacht en dus dekt zijn pseudoniem exact die lading. Spotvogel zingt een zeer divérs oeuvre dat zelden vals klinkt en moet evenmin iets hebben van gewapende wandelaars. Vandaar dat het wel klikt in onze forumcontacten.

 • no-profile-image

  Kanni Baal

  Waarom wordt er op deze gruwlijke manier gejaagd dan ? Er is toch geen echte jager die dit over zijn hart kan krijgen? Kunnen dit soort fossielen niet met drijfjacht de Noorzee ingedreven worden?

 • no-profile-image

  petra

  De grootste slabbezakken zitten op het provinciehuis in Arnhem. Hier zullen die Dikker en Kooijmans wel weer achter zitten. Hufterige klootzakken zijn dat. Jacht, jacht en nog eens dierenmoord. Van ons belastinggeld! En dat noemt zich Bestuur!!!!

 • no-profile-image

  Renée

  Ik heb het al eerder gezegd. Afgeven op de Partij voor de Dieren is een teken van zwakte, onmacht en onwetendheid.

 • no-profile-image

  In

  Zolang 20% van de wereldbevolking nog dagelijks honger heeft en nog meer mensen geen schoon drinkwater hebben, zou het verboden moeten worden om lid te zijn van een partij die in extreme mate opkomt voor de dieren. Maar goed, voor de meeste leden van de pvdd is het eindelijk een mogelijkheid om ergens bij te horen, omdat ze door de rest van de maatschappij uitgekotst worden met hun waan-ideeën!! Daarnaast hebben ze al helemaal geen idee hebben wat er zich buiten West-Europa allemaal afspeelt. Probeer daar de mensen maar eens uit te leggen dat er in Nederland een partij is die als hoofddoel heeft het opkomen voor de dieren en planten...

 • no-profile-image

  Han

  Dat de PvdD zo snel groeit moet een reden hebben. Wil je als boer de PvdD bestrijden zul je moeten achterhalen wat hun bestaansrecht is, dan pas kun je ze bestrijden. Hier op de site ze afzeiken heeft geen enkele zin. maakt ze hooguit sterker. Wil je met allegeweld, dat de PvdD je geen pijn doet, moet je de dialoog aangaan met duidlijke niet omstreden argumenten. De ruiming van de geiten zit ons als boeren niet lekker en de burgers en PvdD zit het ook niet lekker, Wat is dan beter in groepjes het gevecht met de overheid aangaan of als 1 man optrekken? Ik denk het laatste. Den Haag bestaat bij de verdeel en heers politiek.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Hi Anti Jacht, lukte het om die inco's te bevestigen? Ik zat vanmiddag achter mijn naaimachine om een oprolluier met plasgootje van tweehonderdvijftig feet lengte te frotten in een krocklederen knickerbocker met achterklep. Die wil ik cadeau gaan doen aan de jager die zich in 2010 het best kan inhouden. Kan spannend worden, al zag ik dat ene Bernard zu Lippe Biesterfeld ook mee wil dingen. Maar die was toch uitgeschoten?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ja hoor domme Boer. Zo'n partij was er al onder Hendrik Koekoek en dat werd een flater. Boeren moeten gewoon samengaan met de PvdD en een sterke partij vormen die staat voor een verantwoorde voedselproductie en een acceptabele omgang met dieren. Met een kwaliteitskeurmerk dat alleen door aangesloten leden gebruikt mag worden. Naarmate de intensieve veehouderij steeds zwaarder onder druk komt te staan is dat de enige manier om goed toekomstgericht bezig te zijn.

 • no-profile-image

  anti

  Geweldig toch. Dit weekend stond de teller op 10.734 leden. Hoe meer reacties hoe beter. mensen worden steeds bewuster, gaan steeds meer beseffen dat de PVDD er ook is voor boeren. Alleen zij begrijpen dit nog niet helemaal. Ze moeten nog wat meer genaaid worden door dit CDA. Worden ze vanzelf koest met hun gescheld op de PVDD. Sommige boeren komen over alsof ze zijn gedrogeerd. Amoniak???

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Edelschwein, als jullie het zo gaan doen dan loopt het helemaal uit de klauwen. Anti Jacht wil vast en zeker veel liever Moraalrider Van Oranje worden, zodat hij de kroonprins aan de korte lijn kan houden en tegelijk de hele hofmand vol dubbelgenaamde hete aardappels in het vriesvak kan kieperen. Waarna al dat jagersbloed blauwbekkend tot echte kouwe kikkerbillen wordt omgetoverd!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Hallo beste Joep, ik zit de laatste tijd veel op een variabele zitstok in veel agd-forums en ik zing daar al tijden het hoogste lied dat de natuurontwikkelaars onze weidevogels naar de mallebiezen helpen en dat alleen boeren die vogels nog kunnen redden! Maar niet door rond 25 april heel ons land plat te maaien en dan rond 20 mei weer et cetera. Mijn advies: lees eerst eens rustig alles wat er geschreven is, want ik ben het helemaal met je eens! En Eerlijk Thuis, je hebt gelijk: die jonge generatie heeft helemaal niks meer met het CDA van doen. Want die stemmen immers CDJA! De vele kanten van het onbenul!

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Nou die anti jacht mag van ons direct minister van landbouw worden.Pracht kerel is dat. De Veluwe is van ons. Iepaa lekker bulldozeren in de tuintjes, een voetbal veldje , een aardappelveldje en wat worteltjes na........ anti-jacht jij bent onze rode leider!!! Hijs het rode banier. Ik zou bijna zeggen ga heen en vermenigvuldigdt U . Nee dat laatste doen wij wel....

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Over onbenul valt niet te twisten!

 • no-profile-image

  anti-anti jacht

  Ongelooflijk, wat zit de frustratie diep bij meneer anti jacht. Hij praat hier alsof hij en alleen hij de wijsheid in pacht heeft. Ik zou hem toch dringend willen adviseren een baan te zoeken, zodat ie wat kan loskomen en zijn frustraties kan steken in iets anders. Want ik heb het idee dat hij een tikkende tijdbom is. Mensen gaan uitschelden voor uitschot, omdat ze er andere normen op na houden, ik vind het eng worden...

  Even wat feiten. Kom uit Noordwijk,vlakbij de waterleidingduinen van amsterdam. Er zijn hier enorme problemen met damherten. Er zijn er veel te veel voor de duinen. Er is plek, volgens de deskundige voor enkele honderden, maar er zijn er enkele duizenden. Gevolg is dat de beesten massaal de dorpen intrekken op zoek naar voedsel. Ze maken veel schade in de bollenvelden en erger nog er zijn al enkele zware ongelukken gebeurt. Nu willen ze hekken van 3 meter hoog rondom het duin gaan zetten zodat de beesten er niet zo makkelijk uit kunnen. Los je daar het probleem mee op?? Zelfde verhaal voor de vos. Jij noemt hem net dat de jagers hem uitschakelen, maar wij kunnen hier geen kip of andere dieren laten scharrelen want de vossen komen de duinen uit vangwege de enorme aantallen daar. Blijf bij de feiten anti jacht, 100 jaar geleden joegen wij mensen ook op dieren om te eten, daarmee waren wij een keten in het systeem. Nu is dit niet meer nodig voor het eten, maar als wij stoppen met jagen onderbreek je een natuurlijk keten.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Herkauwer, ik werk nu al jarenlang hier op het kasteel en weet zovéél van de jacht dat ik mij iedere avond in de slotgracht moet verschonen. Want de perioden raken er helemaal door van slag. Meestal moet ik dan eerst een of twee knuppels een handje helpen, die staan te wateren tegen de stokoude acacia op de binnenplaats en hun lederhose niet meer dicht kunnen krijgen zonder schade aan de losse veter die eruit hangt. Er komen veel van die lui naar het museum: kreupelen, lammen, korsakofgevallen, blinden, ja ik heb hier zélfs een jagermeester zonder hoofd zien rondlopen. Ze zeiden dat het een losbol was. Everwijn Verloren van Zwevegem noemde die knakker zich. Reed met zijn Landrover achteruit de slotgracht in omdat hij was vergeten dat het een automaat was. Daarna wilde hij de directie van het kasteel aansprakelijk stellen omdat er geen bord eenrichtingsverkeer op het talud geplaatst was. Nou ja: ze sterven langzaam uit. Tegen 2015 geeft de laatste zijn pijp aan Maarten van Rossum! Maar dan moet ie wel naar Zaltbommel. Of natuurlijk Utrecht! Moeilijk hoor om met jagers te verkeren. Ik zal blij zijn als de laatste uitsterft!

 • no-profile-image

  anti-anti-jacht

  herkauwer, kom toch eens terug op de wereld!! Van de hele bollenstreek mag jij alle "overschot"damherten zo meenemen, maar dit ga jij niet voor elkaar krijgen. Wees reeel. Dat heeft niets met CDA te maken. Doe toch eens niet zo gefrtusteerd. Ook ben ik benieuwd hoe jij de enorme aantallen vossen hier aankijkt.( je kan ze aaien in de duinen, zo tam) Tegen de enorme heoveelheden kraaien, die in het voorjaar op de bollenvelden elk willekeurig vogelnestje leegroven, waardoor deze soorten steeds minder voorkomen. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen. Wil jij die allemaal op internet te koop aanbieden? Schei toch uit

 • no-profile-image

  partij van de

  Janneke, dan eet je toch geen vlees. Simpel zat, geen probleem. Zolang mensen vlees blijven eten zijn ze blijkbaar niet zo principieel hoor. Vandaar dat pvdd maar een kliekje zal blijven. Democratisch gezien nog altijd een hele kleine minderheid.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Koetje Boe, ik ben geen lid van de PvdD maar ik probeer die lijst (bij gebrek aan béter) wel een beetje bergopwaarts te duwen. Volgens mij hoef je helemaal geen vegetariër te zijn om lid te worden, want zo dogmatisch is die partij heus niet. Als je goed voor je dieren zorgt (wat feitelijk iedere boer zou behoren te doen)dan heb je van de PvdD ook helemaal niks te vrezen. Anders ook niet natuurlijk, want het zijn vredelievende mensen. Boeren die er een mess van maken en dieronvriendelijk bezig zijn kunnen natuurlijk wél in de knip gepakt worden, door verscherping van de regelgeving, toezicht en handhaving. Maar daar kun je toch moeilijk iets tégen hebben? Oppositie voeren is niet een keuze maar een must voor een kleine partij. Daarom is het ook zo belangrijk dat de PvdD flink gaat groeien. En geloof mij maar: als ze ooit echt groot worden dan zullen zij hun verantwoordelijkheden echt niet ontduiken. Het is de SP niet!

 • no-profile-image

  dit gaat helemaal fout...... let maar op

 • no-profile-image

  wandelaar

  Zou mooi zijn als Balkenende na verkiezingen aan Marianne Thieme zou moeten smeken: "maak het kort!"

 • no-profile-image

  alles moet

  10.000 mensen die willen dat de boerenstand kapot gemaakt wordt.

 • no-profile-image

  agrarier

  misschien moet je ook even kijken na het economische deel wat de agrarische sector voor nederland betekend, dat is veel meer dan die ene 1%

 • no-profile-image

  gert

  En maar geiten ruimen,hier hoor je Marianne niet over

 • no-profile-image

  anti

  PROFICIAT PARTIJ VOOR DE DIEREN. Dit is een 1e aanzet tot een machtige partij in ons land. Wat er allemaal met dieren gebeurt, vooral in de plezierjacht, is ook ten hemel schreiend. Dat heeft niets met een gezond boerenbedrijf te maken. Daar komt de PVDD ook niet aan. Zij richt zich op bedrijfsmatige wantoestanden. Nogmaals proficiat en ga zo door. Geweldig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Huh? Ik weet niet waar je het over hebt, want herkauwers dragen geen schoenen. Je bent wellicht in de war met het Engelse Horseshoe? Maar dat is een hoef mallerd! Daarvoor hoef (maar dan in weer een andere woordbetekenis) je niet naar de Schoenenreus, maar naar de smid. Vaak ook een forse kerel, maar dat terzijde!

 • no-profile-image

  bart

  het is gewoon verschrikkelijk hoe mensen over boeren denken, als ik deze reacties lees wordt ik gewoon kwaad. Boeren zijn eerlijke mensen die hard werken voor een relatief lage opbrengst met veel liefde voor de dieren. ze zorgen wel voor jullie eten mensen!! we moesten als boeren eens allemaal stoppen. dan janken ze wel anders. iedereen die negatief over boeren denkt moet eerst zijn ogen is open doen en gaan kijken op boerderijen want dat doen ze geen van allen. het is gewoon allemaal pure onwetendheid. belachelijk!

 • no-profile-image

  anti

  Ik bedoelde natuurlijk een PARTIJ VOOR DE DIEREN. (10.19 uurTe snel getypt) Tevens wil ik memoreren dat zojuist om 17.03 uur een prachtige drachtige reegeit vanuit de auto werd afgeknald. Een dode reegeit en een langzaam afstervend embryo. Smakelijk eten heren. Dit heet nu wildbeheer...........Het is echter beheer door wilden. Nogmaals: de PVDD kan alleen al om dit soort misstanden NIET GROOT genoeg worden.

 • no-profile-image

  jan van schendel

  Ik was gisterenavond op een verjaardagsfeest in Halsteren en had informatie meegenomen over Q-koorst en over de PvdD. Minstens twaalf mensen willen lid gaan worden! Als iederen dat doet dan groeit de partij keihard. Want iedereen heeft kennissen.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Bart, denk bv eens terug aan de MKZ periode. De (bijna) complete bevolking stond achter de boeren. Totdat de LTO het verknalde met z'n ruimingsadvies. En zo zijn er wel meer dingen te bedenken. Wij zijn hier ook boer en wonen uiteraard tussen de plattelanders die sowieso niet anti-boer zijn, maar onze kinderen studeren/zitten op school in steden. Deze mensen vinden het allemaal geweldig en kijken helemaal niet raar tegen boeren aan. Eens was er eens een klasgenoot die zei: O, zijn jullie boer? en zitten jullie koeien dan ook allemaal in donkere hokken? Op het antwoord dat de koeien gewoon in de wei lopen, was de reactie: O, dan zijn jullie biologisch. Dat zijn we niet maar we hebben hem toch maar eens uitgenodigd om te komen kijken; Hij vond het geweldig! Binnenkort komt hij zelfs met een Afrikaan kijken die ook wel eens wil weten hoe het hier toegaat. Dat is toch geweldig?

 • no-profile-image

  spotvogel

  Koetje Boe, je hebt nog het antwoord van spotvogel tegoed maar die is met de lichtversterker en de thermoscanner het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen aan het vaststellen. Hij vroeg mij om jou te antwoorden en dat doe ik dus bij deze. Want ik was graag de oren van lieden die almaar blijven door emmeren over wat iemand vroeger gedaan heeft. Al werkte Marianne Thieme vroeger als animeerdame voor Theo Heuff, dan zegt dat toch helemaal niks over haar huidige drive? En daar gaat het wel om! Kijk uit je doppen, wroet je buizen van Eustachius open en erken dat Marianne de Nederlandse agrarische Maagd van Orleans is! Waarmee ik niks ten nadele van haar boer-gemaal wil zeggen! Beste Bart, denk niet dat je uit vluchtige gesprekken te weten komt hoe mensen wérkelijk denken. Laat daar dan ook niet jouw meningsvorming van afhangen. En maak vooral nooit de fout om waardering te verwachten. Die krijgen miljoenen even hard werkende productiearbeiders ook nooit! Werken doe je om de kost te verdienen, niet om gelauwerd te worden! Beste Kritische Lezer, ons land in het algemeen en Waterland in het bijzonder kennende plaats ik jou ergens tussen Ransdorp, Holysloot en Watergang. Daar heb ik ooit drie Senegalezen en een Malinees een week op sleeptouw gehad. Die hebben genoten. Vooral van de heerlijke kazen van wijlen Jan van der Snoek op De Domme Dirk in de Broekster Weeren. Inderdaad, dat is alweer een paar jaar geleden. Maar dat doet er niet toe, want wie lang genoeg blijft adem halen wordt vanzelf geschiedenis.

 • no-profile-image

  gerrit kramer

  De bioindustrie vernietigd voedsel. 1 kg biefstuk kost 5 kg. plantaardige eiwitten. Dan hebben we nog niet over waterverspilling, bodemvervuiling, methaanuitstoot, biodiversiteitsverlies, mestoverschotten, ziekteuitbraken, kadaververbranding van geruimde dieren. help!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Patrick, op LNV zit ook een CDA-dame en die verrodonneert nog dagelijks moord en doodslag onder drachtige geiten en hun ongeboren kroost. Dat zegt heel veel over de WAARDEN en NORMEN van het duivelse CDA! Heel bijzonder dat een zittend minister te kennen geeft niet als CDA-bestuurder terug te willen keren. Als alle CDA-bewindslieden dat deden dan lostte het probleem zichzelf op! Zou bidden helpen?

 • no-profile-image

  anti

  Spotvogel: wederom geweldig gesproken. Hier kan ik niet tegenaan. Ik word dan te cru, vinden ze bij de redactie. Maar wat jij zegt: voor mij in het kwadraat. Hoe onwetend mensen nog zijn in dit land.......................Wat er niet allemaal door jagers in de natuur gebeurt..................ONGELOOFLIJK. En jagers dat niet over hun hart verkrijgen............die staan bij het dode embryo te lachen. Ja ook die belangrijke families in ons land.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Omdat de anti-boeren de grootste schreeuwers zijn, lìjkt het alsof iedereen tegen boeren is. De meeste mensen waarderen de boeren echt wel hoor Bart! Dit is de grootste groep, ook wel de zwijgende meerderheid genoemd.

 • no-profile-image

  anti

  Ja anti jacht het jacht seizoen voor stemmen is geopent maar laat dat partijtje van thieme maar es ff mee regeren dan hebben we dat ook gehad en is die grote mond ook over! Jullie hebben je geld ZEKER al uitgegeven voor je het hebt En daarna praten we niet meer over een partij voor dieren het is toch te zot voor woorden zoiets......

 • no-profile-image

  Een Wakker Dier

  Merkwaardig SPOTVOGEL....dat u zo afgeeft op Anti Jacht!
  Uw opvattingen én die van Anti Jacht verschillen niet zoveel van elkaar.
  Een wakker dier uit Weidestein kan zich goed vinden in uw beider goed geschreven inzendingen.
  Zo goed dat ik afzie van deelname aan deze discussie.
  Uw visie is grotendeels ook de mijne, dus vandaar.
  Ik hou het er maar op dat u uw naam Spotvogel, terecht voert.

  Wel spreekt mij het alias: Anti Jacht meer aan dan het uwe, maar dat terzijde.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Henk Jansen het is precies zoals jij het schrijft: de PvdD is welbeschouwd de enige partij die het werkelijk opneemt voor de boeren en die tevens op de bres staat voor een beter dierenwelzijn. En daar is uiteindelijk ook de mens bij gabaat. Lieden die dermate destructief in het leven staan zoals Alles Moet Kapot en Boer uit het zuidwesten, verdienen eigenlijk al ons medelijden. Want het zijn in wezen zielige en geestelijk armetierige stakkers. Maar zij zijn wel stinkend hinderlijk in een forum van beschaafde mensen. Nou ja, dat zal allemaal nog wel erger worden naarmate zich duidelijker gaat aftekenen bij hoeveel mensen het CDA letterlijk de strot uithangt! De pvdD vergaarde binnen tien dagen veertigduizend handtekeningen tegen de geitenmoord. Die 10.000 leden is dus nog maar de eerste mijlpaal. Ik ga er van uit dat het snel verdubbeld zal zijn.

 • no-profile-image

  STORM

  Om eens een bekend politicus van gereformeerde huize aan te halen: met de kennis van nu zouden nog veel meer gezond denkende mensen onmiddellijk lid moeten worden van de Partij voor de Dieren.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Zolang er nog mensen zijn die niet naar behoren met hun dieren omgaan en politici die naar eigen believen moordbrigades van stal naar stal sturen om heimelijk geplande saneringen door te voeren, zal er behoefte zijn en blijven aan een partij die het voor mens en dier opneemt.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Beste gerrit kramer laten we es een simpel proefje doen om te kijken wat de aarde totaal kapot maakt. Ik ga in de stal tussen mijn koeien zitten met de deuren dicht en jij in je garage met de auto erin ook de deuren dicht dan zullen we es kijken na een uurtje wie er nog kan vertellen waar de aarde van kapot gaat. Als ik dan alleen het vliegvakantie verkeer tel dan is dat genoeg voor een hoop elende denk je ook niet?

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik ben blij dat ik lid ben van de PvdD.
  Dat blijft ik nog wel een tiental jaren.
  Mijn persoonlijke visie dat Maria van der Hoeven, CDA, uit de politiek gaat en niet meer op de CDA lijst WIL staan, zie <> Is. GEEN enkele vrouw zou lid moeten zijn van een hypocriete, criminele organisatie als de CDA. Als je leven op de planeet wil, moet je niet bij de CDA zijn. Maria zag dit waarschijnlijk ook in na het debacle van Irak en alle andere CDA leugens. En ze zij GENOEG is GENOEG. Maria wijsheid en inzicht komt nooit te laat.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Een advies: laat iedereen die nog enigszins sympathie of begrip kan opbrengen voor de vee-industrie en zich afzet tegen de Partij voor de Dieren eens het boek 'Dieren Eten' van Jonathan Safran Foer lezen. Lees het niet vlak voor het eten want een fatsoenlijk mens zou geen hap door zijn keel kunnen krijgen. Lees de feiten en laat ze op je inwerken. Misschien dat je dan begrijpt dat de PvdD bijna de snelst groeiende politieke partij van Nederland is. Als ooit het failliet van de menselijke beschaving t.o.v. het dier, met name dieren in de vee-industrie en zeedieren, is aangetoond dan is het wel in dit boek.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is van de idiote! De Provincie Gelderland verlaat zich op adviezen van Vogelbescherming (die bang is om de 2 miljoen subsidie te verliezen en daarom alles doet wat LNV dicteert) en de Faunabeheereenheden. En dat zijn dus de niet ecologisch gekwalificeerde onbehouwen knuppels die de ganzen maar wat graag als levende schietschijven uit de lucht knallen. En het interesseert hen dus echt geen reet welke soorten dat zijn, want geen diender of BOA die er op let! Dankzij dit vernederende CDA-beleid!

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Ja hier Edel Schwein. Ja ,Al Looi ik vind het ook vreemd dat de jacht op watervogels weer geopend is. Spotvogel heeft gelijk.Er zijn hier gastvogels die uit moeten wijken voor de strenge omstandigheden in zelfs Duitsland. Dit zijn gasten en hoe kan het dan dat de vogelbescherming hier mee instemt? Graag zou ik zien dat iemand van deze club hier op deze reactiepagina daar uitleg over geeft...... succes

 • no-profile-image

  herkauwer

  Lief Edelschwein, als je wacht op een reactie van Vogelbescherming dan wens ik je veel geduld toe. Die club is in feite de Skeletloze Tegenpartij. Molluscen. Weekdieren. Naaktslakken! Daar lusten zélfs lijsters nog geen lammetjespap van!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het CDA-"beleid" is werkelijk doodziekmakend, totalitair en strijdig met het Volkenrecht! Lees wat Gerard Spong vandaag in Vrij Nederland zegt over Balkenende en De Hoop Scheffer. Oorlogsmisdadigers!!! Zojuist op Eén -Vandaag kwam CDA-defensiekneus Jack de Vries nog eens vertellen dat er op kosten van de belastingbetaler toch doorgegaan wordt met het miljardenverslindende JSF-project! Het zou niet moeten mogen, maar daarbij verbleken zélfs de door hobbyklootzakken af te schieten drachtige reegeiten!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Op de voorlaatste dag van de ING-Amro-Fortis equette werd eergister Willem Johan Rijkman Groenink door de commissie gehoord. Dat leverde een beschamend stukje televisie op. Want de zichzelf tot rijk man graaiende Groenink wordt ondanks het door hemzelf ontketende bankdrama niet geplaagd door enige vorm van bescheidenheid. Ik ken deze fake-molenaar vooral vanwege zijn enige hobby: jagen! En daarom vraag ik mij af hoeveel mensen weten dat Groenink zichzelf ooit bijna op het eigenhandig bijeengeschoten tableau heeft gebracht. Dat gebeurde in 1987. Toen schoot hij zich namelijk in de elleboog. Voorwaar een knap staaltje ballistische techniek, dat een zeer bedreven backhand vereist! Jammer dat hij nu door een onbekwame commissie gehoord werd, die zich volledig door deze spekgladde aal uit het riviertje de Vecht liet inpakken. Want ik had het juist zo aardig gevonden als hij zichzelf in de voet had geschoten!

 • no-profile-image

  anti

  Ook ik vind het onbegrijpelijk dat Vogelbescherming Nederland altijd zo terughoudend is inzake jacht. Zij dienen op te komen voor hun leden en vogels. Ik kijk dit jaar nog af, verandert er niks, nou dan houdoe en bedankt. Ik sta voor wat ik verdedig. En dat dient de Vogelbescherming ook te doen. Kijk maar eens naar Vogelbescherming Vlaanderen. Die klappen er wel op tegen die natuurcriminelen, dat uitschot der maatschappij.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Je kunt vragen tot je een ons weegt Reneé, maar van Vogelbescherming zul je niet veel wijzer worden. Straks komt natuurlijk de geprivatiseerde Raspoetin De Haan weer in Vroege Vogels op tv raaskallen en liegen dat het gedrukt staat. Die werkt in symbiose met zijn vroegere broodheer en dat irriteert mij al jaren. De aperte onzin en leugenpraat die hij over ganzen uitkraamt zijn koren op de molen van jagers. En dat zou best eens opzettelijk kunnen gebeuren. Néé, ik ben lid-af en zal mij nooit meer bij die club aanmelden. Gelukkig gebeuren er ook positieve dingen. Heb je het forum 'tweede kamer wil aantallen grazers beperken' al gelezen? Dat gaat de goede kant op.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nee Al Looi, dit ben ik zélf en een Spotvogel is nou eenmaal pittiger gebekt dan een Braamsluiper die zich achter enkele gerangschikte letters verschuilt. Vogelbescherming pleegt al jarenlang verraad aan de vogels waaraan zij haar bestaan dankt en steekt nooit de nek uit voor de goede zaak van een deugdelijke bescherming van soorten die ook door jagers graag op de korrel genomen worden. Zij kiezen voor de zekerheid van de rijkssubsidie en hebben daarmee zichzelf al jaren geleden letterlijk vleugellam geschoten en monddood gemaakt. Dat is gewoon een keihard feit. Het is absoluut geen kwestie van er niet tegenop kunnen, want ik durf ieder publiek debat met hen aan. Maar omgekeerd is dat beslist niet het geval. Want alles wat ik schrijf, ook al komt het soms erg pittig over, berust op ware feiten. Dat zijn de scherpe tonen die juist zo kenmerkend zijn voor de onvervalste spotvogelzang. Take it or leave it!

 • no-profile-image

  nimrodschutter

  Pas op Arnold, want straks mogen die hufters alle wild afschieten vanwege de Q-koorts. Drachtig of niet! Met de christelijke groeten van het CDA!

 • no-profile-image

  anti

  Verspreid het bericht van het afschieten van drachtige reegeiten door jagers, tot maar liefts 15 maart a.s., zoveel mogelijk. Vertel dit eigenlijk ongelooflijke verhaal aan ieder die het wil horen. U vertelt alleen maar de waarheid: In ons beschaafde land mogen jagers (natuurcriminelen) tot 15 maart a.s. drachtige reegeiten afknallen. Dit mag gewoon onder aanvoering van CDA en Pvda. Zelfs inboorlingen doden alleen maar dieren als ze honger hebben. Deze politici zijn echt aan lager de wal geraakt. Laat Verburg het maar uitleggen. Hoogswaarschijnlijk weet ze het zelf niet eens. Dat domme CDA-wicht.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ach jongens, al die bankiers en topzakenlieden zijn jagers. Daarom heeft het CDA ook de Flora en faunawet verkracht. Om die "heren" ruimte te geven om onze natuur naar de Filisteinen te knallen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  "Alles sal reg kom als elkeen sy plig doen!" Dit werd destijds in Zuid Afrika door Paul Kruger gezegd. Als volgende maand alle stemmers in de bewuste Nederlandse gemeenten hun 'plig' doen, dan zit het daar in ieder geval goed met de PvdD. En dan kan er spoedig bij nieuwe kamerverkiezingen voluit tegenaan gegaan worden! En dan? Dan roept heel ons land wellicht: Reg is reg en krom is krom, nooit komt dat klote CDA weerom!

 • no-profile-image

  telraam

  Volgens de laatste peilingen heeft de PvdD de 11.000 leden gepasseerd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zeg Reneé, bedoel jij soms die horde primitievelingen die ik vanmiddag tijdens mijn surveillance langs de IJssel tussen Veessen en Hattem bezig heb gezien? Lekker stelletje beesten zeg. Je zult maar dier zijn!

 • no-profile-image

  huh?

  Nou katja en wipstaartje,1 ding weet ik wel:Herkauwer/spotvogel en anderen benoemen tenminste problemen en komen met suggesties en oplossingen.Dat niet iedereen zich in alle gevallen kan vinden in het geschrevene hoort bij de discussie. Op bruikbare en relevante informatie heb ik jullie en nog een paar (dezelfde) anderen nog nooit kunnen betrappen.!!Alles wat jullie kunnen is een rotopmerking plaatsen en vervolgens nooit meer inhoudelijk reageren. Ga dan twitteren als je druk wilt zijn met niks doen.

 • no-profile-image

  hoe komt de supermarkt

  Klopt huh? Als herkauwer al al die andere minkukels gingen twitteren dan konden we hier eens fatsoenlijk een discussie voeren op basis van feiten en niet op zeeeer laag en stom nivo van die minkukkels. Want zeg nou eerlijk wat hebben die geestelijk gehandicapten van die pvdd aanhangers nu bereikt hier Helemaal niets alleen proberen zoveel mogelijk onzin uitkramen om zoveel mogelijk voedselproducenten te schofferen. Helaas een bijeenkomst van veel te veel welvaart. Want ik heb nog geen enkele oplossing gehoort van die mongolen hoe we de wereld gaat voeden in 2050. Hiervoor twee keer zoveel voedsel nodig met twee maal zo weinig energie. Om dit te realiseren zijn in elk geval twee dingen nodig. Verbod op biologische landbouw, dit vergt veeel teveel energie en gaat veel teveel verloren en stimuleren van gentech. Anders verhongerd te wereld !!!! Ongetwijfeld zullen die criminele en terroristische aanhangers van wd, pvdd en dat soort uitschot wel niet met me eens zijn maar laat ze mij maar eens vertellen hoe de werled gevoed moet worden in 2050. Zal toch wel geen goede oplossing komen want dat schorem heeft toch geen verstand van zaken....

 • no-profile-image

  jantje beton

  Als die pvdD zo met DIEREN begaan is, waarom liggen ze dan niet voor de poort om geitenlevens te sparen....?

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Vlak ook hierbij de Pvda niet uit die hebben zich vooral gestort op het (gesubsidieerd) monopolyspel (z.g.n. bouw voor ouderen en studenten en Vogelaarwijken ,kantoren) en breken hele wijken met tuinen en beukenbossen af t.b.v van de kassa, horden vogels en natuur broodloos achter zich latende en zich dan beroemend op duurzaamheid welke ook weer subsidiegeld opleverd. En dan nog Groen-links. Ik vroeg tijdens de voorgaande gemeenteraadsverkiezingen waar ik zelf inzat; " als er nu een chinees vrouwtje komt met 2 kindertjes mogen die dan blijven -antwoord ja natuurlijk ,en als er dan 1 miljoen komen -ja dat gaat dan moeilijk. Er wordt gemakshalve vergeten dat ook allochtone inkomers ruimte, geld en verbruik kosten (van natuur en groen) al is het niet direct zichtbaar. Groen links heeft zich nauwelijks ingezet voor natuur , wel voor de invoer van nieuwe azielzoekers.Niet dat ik wat tegen andere mensen heb,maar ik heb hier nog weinig echte vluchtelingen gezien , wel klaargestoomde voorgelichte economische immigranten. Het gaat er maar om dat tegenwoordig alles geld opleverd.En de politieke keuzes vaak bepaald worden door eigen belang van de partij. De 1 promoot dit de andere dat.

 • no-profile-image

  willem

  anti jacht, èèn voorbeeld, een rund die kreupel is of open wond heeft mag niet naar het slachthuis maar moet eerst thuis gedood worden voordat het naar het noodslachthuis mag worden gebracht, de kosten zijn hoger dan het gewin. wat gebeurd er dan? Dan word er nog meer met zo`n dier gedokterd want baat het niet dan schaat het niet. Ze slaan in ons land veel te ver door op dit gebied, nergens in europa is het zo strak als hier en daar heeft de PvdD schuld aan.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Willem jij bent wel erg hardleers. Er zijn in de kamer 150 leden en de PvdD heeft er 2. Ga mij nou niet vertellen dat twee parlementsleden er 148 kunnen omlullen als de argumenten niet zwaarwegend zijn. Houd dus verder graag je mond of breng iets zinnigs in.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Spotvogel, wij zitten wat dit betreft op 1 lijn maar ik wil zo graag van de mensen die op dit forum de PvdD de hemel in prijzen een reactie!. Want zelfs de PvdD moet blijkbaar op z,n tijd wakker geschud worden.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Als er nu verkiezingen zouden zijn dan zou deze partij op 3 zetels komen. Het gaat goed komen.....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, er staan voor jou en andere jachtcritici wel een paar aardige berichtjes op de fora: 'natuurmonumenten voert kudde in kritische toestand bij', 'tweede kamer wil aantallen grazers beperken','wilde paarden steken oostvaardersplassen over' en 'grofwild mogelijk ook besmet met q-koorts'! Rijkman-Groenink is wel een van de allerergste jachtuitvreters die er zijn. We hebben vorige winter een fotoshoot gemaakt van een hazenbloedbad in de Wieringermeer. Afgrijselijk! Er is een prachtige reportage beschikbaar. Beeldvullend! Want ook wij schieten schérp!

 • no-profile-image

  anti

  Welke NETTE VEEHOUDERS wordt het leven zuurgemaakt door de PVDD??? Zou je dat nader kunnen verklaren?? Ben benieuwd.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Willem, je gedraagt je als een rund! Jij weet verdomde goed dat de veemarkten niet door actie van de PvdD zijn gesloten maar vanwege de grote gevaren voor verspreiding van veterinaire ziekten. Laten we de discussie graag wel netjes houden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je Koetje Boe. Ik heb in het forum 'Wilde paarden steken oostvaardersplassen over' gefilosofeerd over de ware achtergronden van het verhongeringsbeleid! Inderdaad voert SBB de dieren in Lauwersmeer, Zoommeer, Slikken van Flakkee, de Heense Slikken en op de platen in Grevelingen en Veerse Meer wél bij. Maar dat zijn natuurlijk veel kleinere kudden. Bovendien hebben die Beheereenheden kennelijk wel voldoende eigen natuurhooi. Feitelijk had indertijd het natuurreservaat Ganzengouw nooit uitgeruild moeten worden tegen het 'badkuipmodel' Ovpl. Dat was een supergoed weidevogelbroedgebied en groot genoeg om daar het hooi te verbouwen voor het voeden van de kudden in de winter. Driehonderd bunder als ik me wel herinner! Het is natuurlijk oneerlijke concurrentie dat NM en SBB en ook de Landschappen handelen in vlees uit de reservaten. Daar zou de NMA eens naar moeten kijken.

 • no-profile-image

  wim

  Zou ook wel een leuk presentje zijn voor Willem Holleeder, zo'n tralievretende celgeit. Stel het maar voor aan Bram Moscowitz. Ontwikkelingshulp Nieuwe Stijl!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wij Herkauwer, bij de gratie gods........et cetera. Hadden jullie je zoiets voorgesteld Nog Wat, Wie o Wie, Hoezo Niet en andere forale schuinsmarcheerders? Daar word Ik warm noch koud van. Ik kan me voorstellen dat het wat ongemakkelijk voelt dat er een heel gezelschap kritische reflectanten in deze forums hun woordje komt doen. Dat waren de vatse lezers en inzenders van het Agd natuurlijk niet gewend. Nou, daar wennen jullie dan maar aan. Natuurlijk zeg Ik wat Ik denk en wat IK vind. Wat dacht je dan? Dat ik voor iemand anders ging denken en praten en schrijven? Dat laat ik graag aan anderen over. Niemand MOET het met mij eens zijn. Maar geef dan wel graag aan wat ik verkeerd zie, of denk, of schrijf.

 • no-profile-image

  anti

  die zgn "partij vd Dommen" is idd geslaagd voor de jachtcursus. Nu is ook hij gehersenspoeld. Ik zal U wat zeggen: Weet U waarom normale mensen geen apenvlees eten?? Nou, uit respect, omdat we de gedachte hebben van deze diersoort af te stammen. En juist daarom eten jagers geen varkensvlees...........Duidelijk??

 • no-profile-image

  spotvogel

  Anti Jacht toch, je neemt een loopje met de evolutietheorie volgens ....Lul- offf! Want zo'n doodshoofdsaapje als onze Zweitse is allang blij als hij met zijn valse wind aanzuigende luchtbuks weer eens een goudhaantje heeft afgeknald. In een diepvrieszak van Astenhof! Zal mijnheer Goossens niet blij mee zijn, want die houd ook wel van een onzuiver schot in een onbevroren stuk vlees. Beste Anti, ik vind het kranig dat jij het in zo'n omgeving uit kunt houden. Houdoe, welterusten en blijf wakker!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Aha Anti jacht, vandaar dat urinespoor rondom Astenhof. Goudhaantje of Friki-drumstick, jagers blijven gewoon nadruppelende baliekluivers!

 • no-profile-image

  hoezo

  Herkauwer, er is anders verrekte weinig bekend over de standpunten van de Pvdd t.a.v. andere beleidszaken. Weet je, dat zou stemmen kunnen opleveren of kosten. In het eerste geval vermoed ik dat stemmen linksom worden weggehaald, in het tweede geval is de partij definitief door de mand gevallen. Nu proberen jullie rechtsom wat promotie te maken bij boeren die nu ontevreden zijn. Van oudsher is dat echter niet de groep die je massaal om krijgt met jullie ideëen, al zouden ze goed zijn voor de boeren. Anders waren ze allang naar de SP overgestapt, een partij die, naar wat ik erover lees, aardig tegemoetkomt aan de wensen die leven in boerenland. Toch gebeurt dat niet. Het is bovendien een groep die de Pvdd maximaal 1,5 zetel opbrengt. Kwestie van aantal boeren in percentage van stemgerechtigden uitdrukken x 150 zetels.

 • no-profile-image

  huh?

  wie de schoen past trekke hem aan,Tekend op dit forum niet iemand de ene keer met spotvogel en de andere keer met herkauwer?

 • no-profile-image

  huh?

  Katja, Herkauwer/spotvogel geeft tot TWEE keer toe dat hij een en dezelfde persoon is:op het forum De haas heeft het moeilijk en op 2 jan.01.12 bij "brand dood tienduizenden kippen".Op zich is daar niks mis mee maar LIEG er dan niet om.

 • no-profile-image

  anti

  Ondanks het winterweer worden er elke dag drachtige reegeiten doodgeschoten door jagers. (Ze noemen het de embryo-jacht) Alleen al om die rden is een VDD heel hard nodig.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Al Looi, er verschijnt zo nu en dan een bericht onder mijn naam dat niet van mij afkomstig is. Daaraan heb ik dus part noch deel. Want ik probeer discussies altijd beschaafd en inhoudelijk correct te houden. En Anti Jacht. De VDD?? Wat is dat nou weer voor een club? Ik ken wel het N.D.R.A.G. Het Nederlands Drachtig Reegeiten Afknal Genootschap. Een elite-afdeling van de K.N.J.V. Waarin 'K' staat voor Koninklijke!

 • no-profile-image

  honger

  Hew Willemien, dan ken jij niet veel boeren.... welke boer wordt lid van een criminele en terroristische club zoals pvdd is en die maar 1 punt heeft, totale uitroeing van de boeren. Wie er dan voor voedsel moeten zorgen weten ze niet maar dat is ook niet hun doel

 • no-profile-image

  wandelaar

  Da's een mooie, Juvenalis. Lang niks meer van je gelezen. Hwb je Q-koorts gehad?

 • no-profile-image

  wie o

  Juvenalis, het zou zomaar kunnen dat ik geen boer ben en geen jager, maar me verschrikkelijk stoor aan de manier van praten over en de omgang met mensen die jullie 'gedachtengoed' niet delen hier. Net zoals het zou kunnen dat één persoon of twee 'jullie' gedachtengoed creëeren en er aldus zijn dagtaak van maakt.

 • no-profile-image

  spotvogel

  De tekst die door "Hoe Komt De Supermarkt Aan Voedsel?" werd geplaatst om 17.39 u. overschrijdt mijns inziens alle grenzen van het oorbare. Het in termen als 'criminele', 'terroristische' en 'uitschot' bejegenen van andersdenkenden, is van een allooi dat niet in een beschaafd forum thuis hoort.

 • no-profile-image

  al

  Spotvogel, je begint aan een beetje geheugenverlies te lijden. Nu ga je ineens zeggen dat je nooit schofferend bezig bent tegen anderdenkenden. Als ik de tijd heb zal ik eens opsommen wat je her en der hebt lopen schelden. Daar is enige tijd voor nodig, want je uiteenzettingen zijn nogal talrijk en uitgebreid en je moet goed geslapen hebben om het te (her)hauwen. Vooral als je iets wordt tegengeworpen reageert u als door een adder gebeten met scheldwoorden die het allooi van genoemde evenaren. Of is er nog een spotvogel alias herkauwer actief hier? In dat geval weet ík het niet meer natuurlijk.

 • no-profile-image

  anti

  Ha zgn "partij van de dieren". Ja, inderdaad jij hebt de jachtcursus met goed gevolg afgelegd. Proficiat. Ik zei het al eerder: die cursus stelt gee f*ck voor.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Koetje Boe, je bent een rund! Wat eet een vegetariër niet? Vlees! En wat is een kadaver? Vlees, inderdaad. En wat eet Spotvogel ook alweer niet???? Geen kadaver! Moeilijk hé?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Hallo daar, kan het wat rustiger? Oké klote, het CDA heeft er weer eens een mess van gemaakt, maar show goes on!! Zorg dus verdomme met zijn allen eens voor eeen fatsoenlijke, respectvolle en vooral geciviliseerde overheid. Al zal dat met het CDA geheid nooit gaan lukken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoezo one-issuepartij? De PvdD komt veel beter op voor de belangen van de boeren dan welke andere partij dan ook. Dat is gewoon een feit. En daarom worden er ook steeds meer boeren lid, al durven zij dat niet openlijk toe te geven. Maar het zal wel blijken bij de verkiezingen. Let maar op!

 • no-profile-image

  realist

  0,065 % van de NL bevolking.
  Ze hebben wel een grote mond.
  partij van de dommen.
  Of er niks anders op de wereld is dan dierenleed. Hoe lang hebben jullie in een grot geleefd, met dat ach en wee en zielig doen ?

 • no-profile-image

  anti

  Op dit moment wordt er weer volop geschoten op drachtige reegeiten door onze vrienden "de natuurcriminelen". Wie kan zich daar nu mee verenigen??? Goed dat de PVDD zo groot aan het worden is en dat dit soort misstanden wordt uitgeroeid.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is erg Anti Jacht. Maar die arme Waldhoornblazers-zonder-waldhoorn moeten de Reeënstand toch kort houden. Dat is hun ondankbare taak als Faunabeheerder in normen- en waardenloze dienst van het Faunafonds. Maar houdt moed: de PvdD groeit als een komeet en streeft straks de zittende coalitie keihard voorbij. Die leggen we dus strakjes terzijde af.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Vangen en opeten Verbaasde Lezer? Ik eet geen kadaver, maar dat moet dan alleen om de runderen gegaan hebben. Want paarden slachten is een daad van onbeschaving en herten horen evenmin als braadlap in de pan thuis. Toe , fris mijn geheugen eens op. Waar staat dat beschreven? Of bedoel je wellicht die opmerking van Herkauwer op 15 januari om 12.08u over het humaan doden van weg te vangen dieren? Dat was voor zijn rekening want voor mij hoeven alleen de beheerders maar weggevangen te worden. Maar zéker niet voor de consumptie! Gadver!!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gewoon negeren beste Anti Jacht. We kunnen immers niet aan iedere drol drek die zichzelf in dit forum laat vallen, aandacht gaan besteden! Intussen doet de kamer haar best om weer veel nieuwe leden voor de PvdD te werven. En vanavond dus weer Klootwijk op Nederland 2! En het kamerdebat in Nova. En wellicht Pauw en Witteman? Gouden tijden!

 • no-profile-image

  goed

  Anti jacht, je nifo is dat van het soort dat humaitaire discussie wil gaan houden.

 • no-profile-image

  boetje

  Wandelaar, als een niet vegetariër geen kadaver eet is dat vreemd, bij een vegetariër niet... Lezen, joh.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Koetje, koetje, koetje boei, wat een mess als jij weer loei, 'k snap niet waar jij je mee bemoeid, blij als jij bent uitgeloeid! Toedeloei. En groetjes van Katja.

 • no-profile-image

  bart

  en storm uit zuid holland, noem dan eens een paar dingen op waaruit blijkt dat de partij voor de dieren een zeer boervriendelijke partij is. ik kan je zo wat dingen opnoemen waaruit blijkt dat dit dus zeker niet is!

 • no-profile-image

  froukje

  Ik heb op school vijftien nieuwe leden voor de PvdD gemaakt. Nou nog hopen dat ze hun leven lang lid blijven!

 • no-profile-image

  richard

  Dat is het probleem van die lui van de PVDD. Altijd maar praat dat die koeien het zo slecht hebben maar ze hebben nog nooit op een veehouderij bedrijf gekeken. Ik weet zeker dat de meeste koeien in nederland het veel beter hebben dan de meeste mensen in de wereld. Dus laten we daar wat aan doen!!!
  Owja en jullie hebben nu 10000 leden. ik weet zeker dat als ik een partij op richt die de naam Partij tegen partij van de dieren heeft, dat ik zo 1 miljoen leden heb. en wie weet wel 2 miljoen.
  Dus hou toch eens op met dat gezeik van jullie, en als je wat wil zeggen weet dan waar je over praat!!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Koetje Boe, wil je alsjeblieft ophouden met ongenuanceerde feitenverdraaiingen en verdachtmakingen in dit forum te spuien. De PvdD is een wettelijk geregistreerde en door parlement en kabinet gerespecteerde politieke partij die de WAARHEID durft zeggen over de verfoeilijke wijze waarop er in bepaalde takken van de veehouderij met dieren wordt omgegaan. Dat is een DEMOCRATISCH RECHT, waar een ieder naar eigen vrije keuze sympathie, twijfel of afkeer tegen mag hebben. Deze partij staat volkomen los van maatschappelijke buitenparlementaire groeperingen die hun eigen mening op democratische wijze naar buiten brengen. (Dus niet autonome splintergroeperingen zoals Dierenbevrijdingefront en andere.) Jij zet je nu wel zo af tegen Wakker Dier, maar die geregistreerde organisatie voert wél processen. En wint die dikwijls! Dat zet kwaad bloed, maar kan en mag geen vrijbrief zijn voor allerhande laag bij de grondse verdachtmakingen. Dat heeft Rowdy Jitze Plantema inmiddels al een vermogen gekost! Als jij je tekort gedaan voelt of schade lijdt door naar jouw oordeel foutieve of opzettelijk onjuiste informatie in de vleeswijzer,dan moet je daar door jouw advocaat een klacht over laten indienen. Zo werkt ons rechtsysteem. Een beetje vals loeien in een forum ondergraaft alleen maar jouw eigen geloofwaardigheid. En dat terwijl Marianne Thieme zojuist in het vragenuurtje de ministers Klink en Verburg weer onder vuur heeft genomen. In het belang van boeren, geiten, schapen en volksgezondheid! Waar vind men zo'n partij? Denk dus na en gooi deze parel niet voor de zwijnen!

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Het zou een waardering kunnen zijn als die 10000 leden, al die boeren die dieren hebben, een bloemetje gaan brengen voor de enorme goed zorg voor de dieren. Dat deze er 24 uur per dag en 365 dagen per jaar,altijd goed voor hun dieren zorgen. Gaat u is een land zoeken op de werled waar dit zo goed gebeurd als in Nederland. De dieren hebben het hier ook veel beter dan de mensen. Je loopt bijna nergens meer veilig rond! Of je wordt belazerd waar je bijstaat!

 • no-profile-image

  STORM

  De Partij voor de Dieren draagt boeren een zeer warm hart toe. Als er biologisch geboerd wordt. Het is een kortzichtig, pathologisch, geestvernauwend misverstand dat de Partij voor de Dieren louter uit vegetariërs en veganisten bestaat. De ziekteverwekkende bio-industrie waar miljoenen productie-eenheden binnen abnormaal korte tijd vetgemest worden om de vleesveelvraten te bedienen, vindt de Partij voor de Dieren zeer verwerpelijk. Wie niet?

 • no-profile-image

  nog steeds

  Dierenliefhebber uit de stad mag ik u bedanken voor de tip over die site. Ik heb nog maar stukje van gekeken maar ziet er goed uit. Het word tijd voor een tegenpartij van de pvdd volgens mij. gegroet

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Koetje Boe:[..]dit is gewoon de politieke tak van Wakker Dier[..]

  Dat zou je best kunnen zeggen. Wakker is ook opgericht en bedacht door Niko Koffeman, net als de PvdD. En wat is daar dan mis mee? Dat de informatie die WD verstrekt binnen de sector geen vrolijkheid opwekt is bekend. Wat niet inhoudt dat WD misleidende propaganda zou verspreiden.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Graag gedaan,`nog steeds,graag boer`.
  En verspreid de boodschap verder! ;-)
  BROK,BROK,BROK!!!
  <>

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Koetje Boe, zoals ik je gisteravond om 18.39u al vertelde ben ik geen lid van die club. Maar ze staan voor alle dieren, dat weet ik wel. Dat zeggen ze tenminste. Inderdaad idioot dat Esther Ouwehand niet op de barricades klimt en eist dat er in de Oostvaardersplassen en elders onmiddelijk bijgevoerd wordt. Kennelijk weet ze dus niet eens waarover ze praat. Dat zet te denken! Overigens is Meat the Truth echt niet zo'n bullshit hoor. Gisteravond in het journaal was te zien dat er in de Brabantse gemeente Bernheze op 30.000 inwoners ruim drie miljoen varkens, kippen, koeien, geiten en schapen worden gehouden. En dat is nog maar één gemeente! Daarom is het prima als er veel minder vlees geconsumeerd gaat worden. Want het gaat ten koste van de leefbaarheid en de toekomst. Van mens en dier!

 • no-profile-image

  wandelaar

  In Sjengstad tellen ze ook de platjes een reetkevers mee!

 • no-profile-image

  koetje

  Ook de PvdD wil graag de wolf terug in ons dichtbevolkte kikkerlandje.<>

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Jakkes nog aan toe. Zit ik me hier in dit forum een beetje reclame te maken voor een partij die het eens is met dierenmishandeling en die leugenpraat van wanbeheerders geloofd! Ik voel me behoorlijk genomen. Klote!

 • no-profile-image

  verbaasde

  U zei alles is gezegd, anti?? Zelfs de PvvD heeft net als alle andere partijen soms gebrek aan realiteitszin en verstand van zaken.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Dat is weer typisch een reactie die ik al veel te vaak heb meegemaakt. Als er eens iets boven water komt wat mij niet aanstaat dat roep ik snel op om de discussie te sluiten.Ik reageer vooral niet op iets wat me niet aanstaat en rachel maar lekker door. SLAPPE HAP, ANTI.

 • no-profile-image

  miss piggy

  We hebben hier een varken als burgemeester en een raad vol zwijnen. Dus is er hier grote behoefte aan de PvdD om de stal op orde te houden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Verbaasde Lezer, ik zou het zélfs fatalistisch onbenul willen noemen! De PvdD doet goede dingen, maar heeft de slechte gewoonte om haar achterban (en zelfs haar lijstduwers) van zich te vervreemden. In de politiek kan dat worden gekarakteriseerd als "praemature suicidale verwijderingsdrang". Het zou erg dienstig zijn wanneer men dit vroegtijdig aan het beoogde electoraat kenbaar had gemaakt! Zodat zwevende kiezers bijtijds een onzachte landing kunnen maken.

 • no-profile-image

  anti

  Nou Monique dan moet je, heel duidelijk, op de PVDD stemmen. Perfecte keuze voor jou.

 • no-profile-image

  geen boer

  er wordt hier gesuggereerd dat de melkveehouderij vroeger romantischer was. Voor de buitenstaander ja, maar niet voor de boeren zelf. Aan alle luiden die terug willen in de tijd: denk er eens over na dat jullie ook weer zo leven moeten als je grootvaders; dus met de fiets naar de stinkfabriek zonder arbeidsvoorwaarden en 6 lange werkdagen per week voor een hongerloontje. Wat dat is de tijd dat mijn grootouders 30-35 koeien molken in de wei. Ik denk dat we allemaal blij mogen zijn dat we in deze tijd leven, óók de melkkoeien. Want beste mensen; deze stonden in die tijd de hele winter aanbonden op de grup en mkz, tb tierden welig. Nee, kom me niet aanzetten met die romantische praatjes, destijds had men hele andere zorgen dan hoeveel leden de PvdD heeft, namelijk hoe jezelf en je gezin in leven te houden! En wat lees ik nu, de PvdD is vóór de boeren? Man man man check die kamervragen dan eens, er zijn er zelfs bij die de minister vragen of zij bereid is de AID 's nachts op pad te sturen om te controleren dat die dekselse melkveehouders hun kalveren niet scheiden van de moeder en met de sonde melk geven! Nee, deze mevrouw is het knappe gezicht van een groep welke mordicus tegen élke vorm van dierlijke productie is. Op zich mag dat natuurlijk, maar zeg dat dan gewoon. Tenslotte, wat let deze 10.000 leden om grond, quotum en een boerderij te kopen, en te produceren "zoals het hoort" met pootjes in de wei en zo? Of is het toch makkelijker om vanuit een comfortabele burgerpositie, aan alle kanten sociaal beschermd, kritiek te leveren en te zeggen aan ánderen hoe ze het moeten doen....

 • no-profile-image

  koetje

  Herkauwer, het Lauwersmeergebied is ook een SBB-object en hier worden de dieren wel bijgevoerd.Op de regionale tv was zelfs te zien hoe men dit deed,met natuurhooi uit het eigen gebied.Dus blijkbaar is er zelfs binnen de SBB-gelederen geen eenduidig beleid.Ook worden hier regelmatig dieren uitgehaald die naar de slager gaan,het vlees wordt als natuurvlees verkocht.Niet dat ik het hiermee eens ben want ik heb liever dat een slager zijn slachtvee van boeren koopt.Ook
  Natuurmonumenten houdt zich hiermee bezig en dat is zeker niet fair tegenover die boeren die meestal gedwongen hun grond moeten afstaan voor natuurplannen.Kijk hier maar even op:
  <>

 • no-profile-image

  eerlijk

  Wij boeren moeten grond afstaan aan natuur en dan toch evenveel voedsel produceren op een extensieve manier jaja. Kijk es in haitti na een aardbeving is er niks meer te eten en er word meteen gevochten om eten en drinken moeten we dan die kant op? Als de pvdd het voor het zeggen krijgt gaat het zo let maar op. Er word geschreven hier dat wij het moeten toe geven dat het zo niet kan NEE jullie maken het zo dat wij wel moeten om nog iets te verdienen voor een werkweek van 80 uur 52 weken per jaar jaar in jaar uit zonder zeuren!!

 • no-profile-image

  wakker

  Ja dat is wat wel willen, een criminele en terroristische organisatie aan de macht in NL, want dat is de pvdd !! Oja en zoek ook even dat artikel hier op de site dat gangbaar veeeeel beter is voor het milieu dan dat milieubelastende biologisch. Een hummer is milieuvriendelijker dan iemand die biologisch eet

 • no-profile-image

  koetje

  Ben je opzoek naar romantiek Herkauwer?
  Volgens prof Rabbinge heeft het romantische verleden nooit bestaan.Met de hand melken is niks romantisch aan krijg je alleen maar lamme jatten van.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Oeps,sorry,dubbelpost,mag verwijderd worden. Er ging wat mis.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Straks schiet LNV inderdaad haar doel voorbij Kanibaal. Dan wordt iedere etnische Nederlander vegetariër en bestormen de moslims de bunker aan de Bezuidenhoutseweg omdat al 'hun' geiten en schapen door christenhonden onteerd zijn. Want een geit of schaap waar ambtenaren hun spuit in gezet hebben zijn niet meer halal te slachten! En ook niet meer anderszins te gebruiken!

 • no-profile-image

  doeterniettoe

  Wipstaart vindt de kritiek van Thieme opbouwend??Ik heb ze er anders nog nooit op kunnen betrappen!Ratten gaan ook de eigen populatie aanvallen als er teveel van zijn!Dat is ook opbouwende kritiek?

 • no-profile-image

  anti

  Wat fantastisch toch allemaal. Al 128 reacties. Laatste cijfer van het ledental staat al boven 10.500. Het gaat de goede kant uit. Maar waarom zijn die boerkes zo gefrustreerd??? Die houden toch zgn van dieren??? Die zijn toch voor dierenwelzijn???? Nou, dat is nu juist wat de PVDD wil. Dus boerkes, sluit je massaal aan bij DE partij die jullie belangen zo behartigt: de PVDD. Omarm deze ideeen. Zet je af tegen de corruptie van het CDA. Omhels deze kans. Sluit je aan in het belang van je eigen dieren, die zijn gebaat bij een uitstekend dierenwelzijn. Is toegeven nu zo MOELIJK????

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Ik laat mij door niemand een schuldgevoel aanpraten omdat ik dieren gebruik!

 • no-profile-image

  anti

  10.000 leden, al bijna 100 reacties op dit geweldige succes en een meer dan SCHITTERENDE LINDA DE MOER. (Zie reacties hieronder) Het blijft fantastisch nieuws. Op naar de 20.000 leden met een jachtvrij Nederland in het vooruitzicht. Google even: jachtverbod geldt voor bijna heel Nederland. Lees mijn laatste reactie. Fantastisch toch!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Koetje Boe, als ik vroeger
  's ochtends om half vijf boeren sprak die hun twintig of dertig koeien machinaal gingen melken in de wei dan zeiden ze altijd dat ze ervan genoten om zo in de natuur bezig te zijn. Er vlogen Grutto's en zwaluwen rond hun hoofd en er riepen Kwartelkoningen en Patrijzen in het hooiland rondom. Dat was onversneden romantiek van het patteland. Nu kunnen de meeste boeren niet eens meer met de hand namelken omdat ze een muisarm hebben en zijn grutto's, kwartelkoningen, patrijzen en zwaluwen verdwenen of zeldzaam geworden. En dat moeten we zeker als Winst opvatten?

 • no-profile-image

  nou ja

  Herkauwer 21 jan 19:38, waarschijnlijk heeft die boer een vrijwillig melk systeem die koeien kunnen dan zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. En die melkgift controle is voor de gezondheid van die dier als er een groot verschil met de afgelopen week zit weet de boer dat er misschien iets mis is met die koe. En Linda hoe komt het dat de boer dan nooit bij een dokter komt.

 • no-profile-image

  harm

  Lazer Toch Op! Wat een belangenorganisatie is dat!

 • no-profile-image

  koetje

  Dat kost Marianne dan weer 15 knuffelkoeien Froukje want wie nu lid wordt krijgt gratis een knuffelkoe

 • no-profile-image

  spotvogel

  Je hebt volkomen gelijk stadse dierenliefhebber. Mijn opmerkingen waren ook alleen maar een reactie op Koetje Boe, die vermoedelijk niet eens meer weet hoe het er nog maar een halve eeuw geleden op veel plaatsen aan toe ging. Ik weet ook wel dat er veel teveel mensen zijn. Dat is bij ons niet zozeer een gevolg van ongelimiteerde voortplanting onder de autochtone nederlanders, maar door het onverantwoorde immigratiebeleid van opeenvolgende regeringen sinds eind jaren '60. Dat is de hoofdoorzaak ervan dat vanaf 1970 ons bevolkingscijfer zo exceptioneel gegroeid is. En dat had nooit mogen gebeuren!

 • no-profile-image

  piet

  Gadverdamme, ligt er weer een hoop stront uit het Fryske Fjeld hier te stinken. Man, de PvdD is de enige die het opneemt voor de boeren en hun vee. Dom rund!

 • no-profile-image

  domme boer

  word tijd dat we eens een partij voor de boeren oprichten

 • no-profile-image

  koetje

  Spotvogel ik weet heel goed hoe het er 50 jaar geleden aan toeging mijn opa is 93 jaar oud geworden dus ik heb het uit eerste hand.Hij bouwde in 1950 een grote nieuwe stal waarom zou dat nu zijn?De ratrace of misschien arbeidsverlichting? Mijn vader deed dat in 1979 na de ruilverkaveling dus idemdito.Eigenlijk zou ik nu aan de beurt zijn maar ik verdom het ik vind het prima zo.Laat een ander maar voor ome Rabo werken ik wil mijn gezin kunnen onderhouden en voor alle pvdp-ers die graag de koeien in de wei willen zien,er is ook gangbare weidemelk van Campina te koop als biologisch te duur is.Dus niet allemaal naar de Aldi en Lidl maar gwoon naar AH of C1000.Overigens vertelde mijn opa hoe vroeger de ooievaars tussen de seizen doorliepen bij het maaien.Ik heb nu al 3 jaar lang ieder voorjaar gezelschap van een aantal ooievaars tijdens het maaien met de cyclomaaier dus er is toch nog wel een beetje romantiek te vinden

 • no-profile-image

  joep

  spotvogel ik werk veel in de boerensector maar net zo veel in de natuur bij ov en dr landschap en ik ben er heel zeker van dat op normaal landbouwgrond veel weidevogels zitten en op de arme onbemeste natuurgrond geen weidevogel meer te bekenen is ps ik ben ook niet voor de mega stallen landbouw maar dit natuurbelijd is een ramp voor de weidevogel

 • no-profile-image

  chiel teurlinks

  Aan jouw taalbeheersing te oordelen ben je inderdaad een overtuigd CDA-er Valse Waarheid. Echte zaken zei je? AOW, Files en Werkeloosheid? Allemaal dossiers die dankzij acht jaar Confessionele uitvreterij uit de klauwen zijn getippeld. Ik memoreer maar even: de AOW werd afgebroken, de files zijn onbeteugelbaar( zonder ingrepen die door de ANWB teruggefloten gaan worden) en de Werkeloosheid???? Hoe durf je dat nog te noemen man!

 • no-profile-image

  joep

  Marianne Thieme zit er puur voor de centen en nergens anders voor. Een beetje dom schreeuwen over dieren welzijn en hup een ton binnen. Het is inderdaad een hele slimme vrouw.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Die lui zijn ziek! Ik ben nummer 100. Ga vanmiddag een stukje ree in de pan doen en lekker genieten van moeder natuur

 • no-profile-image

  verbaasde

  Linda,Ik zal mij niet negatief uitlaten over je laatste 2 regels maar uit de rest van je reactie blijkt wel dat je net zo veel kennis van de landbouw hebt als een koe van computertechnologie. Laat je eens goed voorlichten en ga eens kijken op veehouderijbedrijven.Pas DAN mag je oordelen wat mij betreft

 • no-profile-image

  thomas gerritsen

  Het kan natuurlijk ook gewoon aan domheid liggen. Tenslotte zijn er ook nog veel boeren en tuinders die vertrouwen hebben in LTO!

 • no-profile-image

  johanna klaassen

  Wat zijn wij in Nederland toch rijk met een partij als de PVDD! Ik hoop dat ze gauw honderdduizend leden hebben. En de CDA niet eentje meer! Goeie deal!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kees, jouw leeggekieperde kruiwagen bevat immorele vuilspuiterij die nergens op slaat. Jij kraamt het soort hufterigheid uit dat exact aangeeft wat jij bent. Een oerstom slecht geaard CDA-rund!

 • no-profile-image

  chiel teurlinks

  Correctie: ik bedoel uiteraard: de AOW-leeftijd!

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer toch wel erg selectief reageren doen jullie.
  Dat stuk over biologische landbouw slecht was voor de natuur, lees je niks van jullie.

 • no-profile-image

  jan

  maar een ding moeten ze niet vergeten,de boeren zorgen voor het eten!! ben er van overtuigd dat er weer een periode komt(kan 20 jaar duren maar het gebeurt) dat er te weinig voedsel is en dan is er geen boer meer over om het te produceren! hetmag niet maar '''hoop'' het wel,,,,,en dan wordde boerweer gewaardeerd!! pvdd afschieten dat tuig

 • no-profile-image

  klaas vlietsma

  Partij voor de Dieren in Australie?
  Deze site bewijst dat er wereldwijd een verandering gaande is.
  Dus schelden op M.Thieme helpt geen zier, de beweging voor DIERENRECHTEN is niet meer te stoppen.
  zie filmpje:
  <>

 • no-profile-image

  anti

  Als boerkes nu nog niet instappenbij de PVDD, ja dan kan ik alleen maar 1 concluse tkken: op de basisschool waren a.s. boerkes al niet e slimsten van de klas. Boerkes: je mist DE kans.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Hé herkauwer, zijn er dan ook oerstomme niet slecht geaarde CDA- runderen?

 • no-profile-image

  eerlijk

  Dat word er bedoeld met niks voorelkaar die pvdd wat had je gedacht als die het hier voor het zeggen hadden dat alles inorde kwam man laat me niet lachen... 'de waarheid is hard 'verteld gewoon hoe het zit en niet anders. En vergeet niet dat lang niet alle boeren cda ers zijn die tijd is al lang voorbij met de huidige jonge boeren.

 • no-profile-image

  eqcwsdjk

  xxLE3a registreer je om te kunnen reageren.