Home

Achtergrond

'PVV is nieuw rechts radicaal'

De PVV komt niet voort uit traditioneel extreem rechts, maar in de opvattingen van de partij van Geert Wilders zijn wel rechts-radicale elementen terug te vinden.

Opvattingen van de PVV over islamisering en niet-westerse allochtonen lijken een discriminatoir karakter te hebben. De organisatie van de partij is niet democratisch, maar autoritair.

Dat staat in een onderzoek van vier Tilburgse wetenschappers naar radicalisering en polarisering. Ze betitelen de PVV als 'nieuw rechts radicaal': een partij met een 'nationaaldemocratische' ideologie, maar zonder wortels in traditioneel extreem rechts.

Geert Wilders reageerde al eerder woedend op een uitgelekt concept van het onderzoek, dat werd verricht in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Guusje ter Horst zei eerder geen bemoeienis met de inhoud te hebben gehad. Ook ging het niet om een studie die alleen maar op de PVV gericht was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.