Home

Achtergrond

PT-organisatie groeit weer na reorganisaties

Het personeelsbestand van het Productschap Tuinbouw groeit sinds 2007 weer.

Uit PT-stukken blijkt dat de twee eerdere reorganisaties te diep in de organisatie sneden, waardoor werkprocessen onder druk kwamen en risico’s te groot werden.

In 2007 werkten nog 150 mensen bij het PT. Dat waren er vorig jaar 167. Een deelverklaring is de groei bij het GroentenFruitBureau. Ook stelt het PT dat door de groei bespaard wordt op inhuur van duurdere externe bureaus.

Uit de stukken blijkt dat sinds 2004 26 arbeidsplaatsen zijn geschrapt bij reorganisaties. Ook hebben 10 personen door (vroeg)pensioen de organisatie verlaten. Sinds 2004 zijn in totaal 105 medewerkers uit dienst getreden, inclusief de reorganisaties. Het PT nam 80 mensen aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.