Home

Achtergrond

Oud-journalist Sander Simons overleden

Oud-journalist Sander Simons is dinsdag op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker.

Dat heeft zijn zakenpartner en vriend Bob de Vilder laten weten. Sinds februari 2008 streed Simons tegen de ziekte. Hij is thuis, in Amsterdam, gestorven in het bijzijn van familie en vriendin Louise, aldus De Vilder. Op zijn uitdrukkelijk verzoek is door de huisarts euthanasie toegepast.

Het grote publiek kent Simons als nieuwslezer en verslaggever voor RTL Nieuws. Nadat hij daar tien jaar had gewerkt, van 1989 tot 1999, werd hij onder meer voorlichter en communicatiedeskundige voor bedrijven als Randstad Holding en Robeco. Ook schreef hij meerdere boeken, waaronder eentje over Charlie Chaplin. Ook schreef hij een boek over zijn ziekte: Blessuretijd.

Simons begon op 20-jarige leeftijd in de journalistiek bij de Radionieuwsdienst van het ANP. Daarna werkte hij onder meer bij KRO's Echo, de Wereldomroep en BNR.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.