Home

Achtergrond

Oppositie houdt vast aan nader onderzoek Irak

D66 houdt ondanks het onderzoek van de commissie-Davids vast aan een parlementaire enquête over de politieke steun aan de Irak-inval in 2003.

"De commissie heeft zich bezig gehouden met de meer praktische zaken, maar daarnaast moet het politieke besluit ook nog politiek beoordeeld worden.''

Dat heeft een woordvoerder van D66 maandag gezegd. Ook de SP neigt ernaar opnieuw een parlementair onderzoek of de zwaardere politieke enquête te bepleiten, zei SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel maandag. Bij een enquête zijn mensen verplicht te komen en worden zij onder ede gehoord.

De commissie-Davids presenteert dinsdag haar rapport. De Tweede Kamer zal naar verwachting een debat over de kwestie houden zodra het kabinet een officiële reactie heeft gegeven. Het is niet bekend wanneer dat gebeurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.