Home

Achtergrond

Ophokplicht Gelderse Vallei eindigt zaterdag

De ophokplicht voor pluimvee in de Gelderse Vallei wordt met ingang van 30 januari opgeheven.

De maximale periode van twaalf weken waarvoor het gebod was ingesteld loopt dan af. Dat wil echter niet zeggen dat het gevaar op een besmetting met met name coryza uitgesloten is, benadrukt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De laatste keer dat coryza werd vastgesteld was op 4 november, maar er zijn nog besmette koppels in productie. Deze hennen vertonen zelf geen ziekteverschijnselen, maar blijven wel besmet en kunnen de bacterie op een gegeven moment weer gaan overdragen. Het PPE adviseert dan ook om koppels in het gebied alleen naar buiten te laten als de dieren twee keer gevaccineerd zijn tegen coryza. De ophokplicht in een deel van Drenthe blijft voorlopig wel van kracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.