Home

Achtergrond

Ook Utrecht verbiedt tijdelijk jacht op wild

De jacht op wild is wegens de aanhoudende kou tijdelijk verboden in de provincie Utrecht.

Het verbod is maandag ingegaan, zo meldde de provincie. Tot het einde van de maand mag er niet worden gejaagd op fazanten, houtduiven, wilde eenden en konijnen, omdat de dieren door de kou extra kwetsbaar zijn. Ook het bestrijden van dieren die schade veroorzaken aan landbouwgronden, zoals de nijlgans, is tijdelijk niet toegestaan. Het beheer van de reeënpopulatie en het doden van vossen vallen niet onder het verbod.

Mocht er weersverbetering optreden, dan kan het besluit al eerder worden opgeheven. In Brabant, Limburg, Drenthe en Groningen is vorige week al een verbod ingesteld. Ook Friesland, Flevoland en Noord-Holland besloten aan het einde van de week over te gaan tot een jachtverbod. Gelderland en Overijssel beraden zich nog over de kwestie.

In Zuid-Holland wordt de jacht op de dieren die schade veroorzaken deze week weer vrijgegeven, omdat er geen vorst meer wordt verwacht. Het jagen op de wilde eend is er nog tot 22 januari verboden. In Zeeland is er helemaal geen sprake van het tijdelijk aanpassen van de regels omtrent jagen op wild. "Er ligt hier vrijwel geen sneeuw, dus er is voldoende te eten voor de dieren in onze provincie'', aldus een woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.