Home

Achtergrond

Onzekerheid over reis adoptiekinderen

Het vliegtuig dat ruim honderd adoptiekinderen ophaalt uit Haïti, landt waarschijnlijk in de nacht van woensdag op donderdag in Port-au-Prince.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bestaat er echter geen 100 procent zekerheid over het tijdstip waarop het toestel arriveert in het door een aardbeving getroffen land.

Op het vliegveld van Curaçao staat al dagen een vliegtuig klaar om naar Haïti te vliegen en de groep kinderen op te halen. Zodra er vanuit Port-au-Prince toestemming komt om op het vliegveld daar te mogen landen, kan het vertrekken.

Nadat ze zijn opgehaald, gaan de adoptiekinderen eerst naar Curaçao, waar ze overstappen op een gecharterd vliegtuig naar Nederland. Dat zet koers naar Eindhoven. Wanneer de kinderen daar aankomen, kan het ministerie nog niet zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.