Home

Achtergrond 2 reacties

Ongekend veel watervogels in Biesbosch

In Nationaal Park Biesbosch wemelt het van de watervogels die elders niet terechtkunnen omdat het water daar is dichtgevroren.

Volgens Staatsbosbeheer zijn er onder meer tweehonderd grote zilverreigers neergestreken en zoveel waren er nog nooit in Nederland bij elkaar.

Verder telde de organisatie ongeveer 30.000 brandganzen, 15.000 smienten en enkele tientallen roerdompen. De vogels vertoeven in de kreken in het gebied die nog open zijn. Staatsbosbeheer spreekt van ,,zelden geziene aantallen'' en wijst op het belang van de recente uitbreiding van het gebied. Het water van de Biesbosch is recent aangesloten op dat van omringende rivieren in het kader van het programma Ruimte voor de rivier. Door de betere doorstroming die daardoor is ontstaan, is ondanks de vorst nog veel water in het gebied niet bevroren.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Edel Schwein

    Was de Spotvogel er ook bij ??

  • no-profile-image

    spotvogel

    Niet lullen Edelschwein. Dit is bericht is pure gossip! Die brandganzen zijn maar een fractie van het landelijke aantal, waarvan SBB er in 2008 duizenden voor mijn ogen heeft laten wegvangen en vergassen door Vernichtungsbetrieb Dick en Arie den Hertog, beter bekend als Duke ZyklonB -faunabeheer! (n.b. dit is wel een heel mooie dag om dat bekend te maken!) Dat gebeurde langs de Lek bij Honswijk (laat uw naam en adres achter op leo.vandenbergh@gmail.com o.v.v. 'honswijk' en er komt een ontluisterende dvd naar u toe ) op 15 juli 2008. Het genoemde aantal smienten is nog niet een paar procent van het bij nacht und nebel door hobbyjagers aan gort geschoten aantal dieren van die soort in ons land en die zilverreigers? Ik tel er dagelijks tientallen in mijn eigen woonomgeving. De Biesbosch is, net als de Oostvaardersplassen, door SBB naar de kloten geholpen en daar helpt geen koning winter aan. Want van stront valt nooit meer slagroom te kloppen. Zelfs geen zure!

Of registreer je om te kunnen reageren.