Home

Achtergrond

Onderzoek naar schade cultureel erfgoed Haïti

Het Prins Claus Fonds gaat samen met enkele internationale partners de schade aan het cultureel erfgoed in Haïti in kaart brengen.

Medewerkers gaan na of getroffen cultureel erfgoed na de aardbeving te restaureren is, liet het fonds dinsdag weten. Experts gaan aan de slag zodra de situatie dit toelaat.

Het Prins Claus Fonds, in 1996 opgericht ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Claus, vecht wereldwijd voor behoud van cultuur en verleent noodhulp aan cultureel erfgoed dat is getroffen door een ramp. Volgens het fonds kan restauratie van plaatsen die een betekenisvolle plek innemen in het leven van de Haïtianen, "steun en troost bieden en bijdragen aan het herstel van menselijke waardigheid''.

Het fonds gaat met de lokale partner Fondation AfricAmerica onder meer kijken of vier voodoo-heiligdommen met muurschilderingen in de gemeente Noailles / Croix des Bouquets de aardbeving hebben doorstaan. Deze heiligdommen, die vrijwel in het epicentrum van de aardbeving lagen, zijn eind vorig jaar nog gerestaureerd door het Prins Claus Fonds en Fondation AfricAmerica. Ze liepen ernstige schade op na enkele orkanen die Haïti troffen in de zomer van 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.