Home

Achtergrond

Onderzekerheid over Nederlandse slachtoffers

Bij de aardbeving in Haïti zijn hoogstwaarschijnlijk Nederlanders om het leven gekomen, maar zekerheid hierover noch over het aantal is er nog niet.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag doet hier pas definitieve mededelingen over, zodra de slachtoffers op basis van DNA-materiaal zijn geïdentificeerd.

De berichtgeving uit Haïti verloopt moeizaam door de ontreddering en de chaos die in het land heersen. De Nederlandse consul Rob Padberg in Haïti zei zaterdagavond (lokale tijd) alleen ,,indicatie'' te hebben dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen in een hotel in de omgeving van hoofdstad Port-au-Prince.

De eigenares van het ingestorte hotel had eerder gezegd dat twee Nederlandse stellen waren omgekomen. Twee andere Nederlandse koppels zouden de ramp hebben overleefd. De Nederlanders waren in Haïti om hun adoptiekinderen op te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.