Home

Achtergrond

Omzet detailhandel daalde fors

De detailhandel heeft in november vorig jaar 6,4 procent minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De omzet werd negatief beïnvloed door de samenstelling van de koopdagen. Zo telde november 2009 een maandag meer, maar een zaterdag minder dan november 2008. Daarvoor gecorrigeerd was de daling van de omzet in lijn met die in de voorgaande maanden. Gemiddeld daalde de omzet in de eerste elf maanden van 2009 met 5 procent.

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Vooral de winkels in de non-foodsector hadden het zwaar. Hun omzet lag in november 10,5 procent lager dan een jaar eerder. De supermarkten boekten 2,1 procent minder omzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.