Home

Achtergrond

Omzet Ahold beter dan verwacht

Supermarktconcern Ahold heeft een goed vierde kwartaal van 2009 achter de rug.

De vanochtend gepubliceerde omzetcijfers bleken bovendien beter dan verwacht. In het laatste kwartaal van 2009 realiseerde Ahold een omzet van 6,8 miljard euro, 3,4 procent hoger dan in de laatste drie maanden van 2008. Tegen constante wisselkoersen - Ahold haalt de helft van de omzet uit de Verenigde Staten - steeg de omzet met 11 procent. Analisten gingen gemiddeld uit van opbrengsten van 6,67 miljard euro.

Over heel 2009 zag Ahold de inkomsten stijgen met 8,9 procent tot 27,9 miljard euro. Vorig jaar telde wel een week extra ten opzichte van 2008.

Ahold liet donderdag weten dat de omzet wel is beïnvloed door de gedaalde prijzen van levensmiddelen. Bovendien kiezen klanten vaker voor goedkopere producten en zijn consumenten gevoelig voor kortingsacties en promoties. Het concern liet ook weten dat ,,in alle markten sprake was van sterke volumegroei''.

De Nederlandse supermarkten van Albert Heijn zagen de inkomsten over het afgelopen kwartaal met 12,3 procent stijgen tot 2,5 miljard euro. Marktvorsers rekenden op een omzet van 2,42 miljard euro. De identieke omzet - de inkomsten van een aantal dezelfde winkels tegen constante wisselkoersen - kwam uit op 1,2 procent.

De Amerikaanse supermarkten van Stop & Shop/Giant-Landover zetten 4,4 miljard dollar om in het vierde kwartaal, 10,5 procent meer dan een jaar eerder. Giant-Carlisle boekte een omzet van 1,3 miljard dollar, 15 procent meer dan in 2008. Analisten hadden gerekend om inkomsten van respectievelijk 4,25 en 1,17 miljard dollar.

De Albert- en Hypernova-winkels in Tsjechië en Slowakije deden het minder. De omzet daalde 1,8 procent tot 431 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.