Home

Achtergrond

Olifanten doden veel mensen in India

In het wild levende olifanten hebben de afgelopen drie jaar in India meer dan duizend mensen gedood.

Dat meldde een woordvoerder van het Indiase ministerie van Milieu en Bossen dinsdag. Tijgers en leeuwen waren verantwoordelijk voor respectievelijk elf en drie sterfgevallen.

Olifanten komen in allerlei regio's van India voor. Confrontaties met mensen komen steeds vaker voor, doordat de leefomgeving van de dieren meer en meer wordt ingeperkt door woningbouw, aanleg van wegen, landbouw en andere vormen van menselijke activiteit. Sinds 2008 werden meer dan 15.000 huizen beschadigd door wilde olifanten en maakten boeren bijna 90.000 keer melding van vernieling van gewassen.

Het aantal wilde tijgers en leeuwen is veel kleiner en dus ligt het aantal incidenten ook veel lager. Zo leven nog slechts enkele honderden Indiase leeuwen in een reservaat in het noordwesten van het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.