Home

Achtergrond

Obama wil veel meer geld voor kernenergie

De Amerikaanse regering wil de omvang van haar garanties voor leningen aan kernenergiecentrales verdrievoudigen.

Dit is een plan van de Amerikaans president Barack Obama, zei vrijdag een van zijn betrokken ambtenaren. Het is onderdeel van een maandag te presenteren begrotingsvoorstel, aldus de zegsman.

De federale regering in Washington zou zich dan garant gaan stellen voor leningen aan centrales van in totaal meer dan 54 miljard dollar (ruim 38 miljard euro). In de Amerikaanse versie van de troonrede zei Obama afgelopen woensdag al dat er meer kernenergie moet worden opgewekt.

Vrijdag maakt de Amerikaanse regering bekend hoe het panel eruit gaat zien dat zich zal buigen over wat er met het afval van de nucleaire centrales moet gebeuren. Zo is er een voorstel dat in een berg in Nevada weg te stoppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.