Home

Achtergrond

OM eist 15 maanden voor strandrellen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van vijftien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen drie vermeende relschoppers die het strandfeest in Hoek van Holland eind augustus ernstig verstoorden.

Hun zaak diende vandaag voor de rechtbank in Rotterdam.

Justitie eiste ook reclasseringstoezicht, een agressieregulatietraining en een locatieverbod. Dat houdt in dat zij niet bij risicovolle evenementen mogen zijn. Het OM verdenkt Joost P. (22, Schiedam), Daniël S. (24, Krimpen aan den IJssel) en de 22-jarige Spijkenisser Ricardo S. van openlijke geweldpleging tijdens het strandfeest op 22 augustus.

Het strandfeest Sunset Grooves liep eind augustus ernstig uit de hand. Groepen hooligans belaagden de politie en jaagden de agenten tientallen meters op. Uiteindelijk zagen de in nood gedreven agenten zich genoodzaakt te schieten. Ze losten eerst tientallen waarschuwingsschoten en vuurden later gericht. Daarbij kwam de 19-jarige Robby van der Leeden om het leven.

Het OM eiste eerder op de dag al twaalf maanden jeugddetentie, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen een 18-jarige Rotterdammer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.