Home

Achtergrond

Noorden wordt kouder dan zuiden

Nederland krijgt deze week te maken met een tweedeling in het winterweer.

In de noordelijke provincies wordt het droog en zonnig vriesweer, in het zuiden gaat de bewolking overheersen en wordt de vorst getemperd. Op woensdag kan er in de zuidelijke deel van land weer sneeuw gaan vallen. Dat meldt maandag het KNMI in De Bilt.

De winter houdt zeker tot en met het weekeinde aan. De vooruitzichten daarna zijn onzeker. Of er door de aanhoudende vorst in de noordelijke provincies een Elfstedentocht in zit, kan het KNMI niet zeggen. Het instituut heeft een speciale elfstedenmeteoroloog die dagelijks contact heeft met de Elfstedenvereniging. De kwaliteit van het ijs is niet goed genoeg voor een groot schaatsspektakel omdat er veel sneeuw ligt op de ijsvloer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.